background img
banner
banner

«ΑΓΑΠΗΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ»: 21 ωφελούμενοι έλαβαν το ‘‘σωτήριο’’ σκεύασμα

ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ

Έφτασε η ¨στιγμή¨ των εμβολίων για τις δομές του Αιγίου, που δίνουν τον δικό τους υγειονομικό… αγώνα εδώ και αρκετό καιρό ενάντια στο covid-19. Η διαδικασία του εμβολιασμού, ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι στο Κέντρο Χρονιών Παθήσεων, ενώ στον Οίκο Ευγηρίας της Ιεράς Μητροπόλεως, ήδη από το Σάββατο το μεσημέρι 23 Ιανουαρίου, το ειδικό κλιμάκιο εμβολιασμών του ΕΟΔΥ, εμβολίασε όσους είχαν δηλώσει ενδιαφέρον.

Κύλησε ομαλά η διαδικασία στον Αγ. Χαράλαμπο

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο protionline.gr ο διευθυντής του «Αγάπης Μέλαθρον – Ο Άγιος Χαράλαμπος» Σαράντης Μουτσάτσος, «συνολικά 21 ωφελούμενοι έλαβαν το ¨σωτήριο¨ σκεύασμα της “Pfizer”, καθώς και ένα άτομο από το προσωπικό του ιδρύματος. Το ¨συγκεντρωτικό¨ έμψυχο δυναμικό του Οίκου Ευγηρίας της Ιεράς Μητροπόλεως, είναι 32 άτομα, ο δε αριθμός των ατόμων που φιλοξενούνται είναι 52 άτομα. Η διαδικασία διεξήχθη σε πολύ καλές συνθήκες και με όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα που απαιτούνται σε τέτοιες περιπτώσεις, παρουσία του ιατρού του Οίκου Ευγηρίας κ. Αθανάσιου Σταυρόπουλου. Όσοι εργαζόμενοι δεν είχαν δηλώσει ενδιαφέρον να λάβουν τον εμβολιασμό, ήταν κυρίως για λόγους προσπάθειας τεκνοποίησης τους ή αδυναμίας της διαδικασίας λόγω αδειών. Τέλος να σημειωθεί, ότι η δράση έγινε με μεγάλη συνέπεια και τηρήθηκαν όλα τα επιβαλλόμενα και υποχρεωτικά υγειονομικά μέτρα, με την δέουσα προσοχή και τυπικότητα».

Σήμερα ο εμβολιασμός των 25 ωφελουμένων του Θεραπευτηρίου

Ερωτώμενος ο πρόεδρος των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδος, στο οποίο υπάγεται το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων του Αιγίου Νίκος Σταθακόπουλος, τονίζει για την διαδικασία: «Ακλουθώντας πιστά και κατά ¨γράμμα¨ όλες τις υγειονομικές οδηγίες του υπουργείου, έχουμε ξεκινήσει ήδη τον εμβολιασμό στις δομές μας. Η δομή στον Πύργο της Ηλείας, ολοκλήρωσε με επιτυχία την όλη διαδικασία. Την προσεχή Δευτέρα είναι προγραμματισμένος ο εμβολιασμός στο Ίδρυμα της Πάτρας. Σήμερα Παρασκευή, θα εμβολιαστούν όσοι έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους στην δομή του Αιγίου και συγκεκριμένα θα λάβουν το εμβόλιο τα 25 άτομα που είναι οι ωφελούμενοι του Θεραπευτηρίου, ενώ θα εμβολιαστούν επίσης και 4 άτομα από το προσωπικό. Επίσης σήμερα το μεσημέρι, την ίδια ώρα με το Κέντρο του Αιγίου, εμβολιάζονται εργαζόμενοι και ωφελούμενοι στο Κέντρο των Λεχαινών» καταλήγει ο κ. Σταθακόπουλος.
Να σημειωθεί, ότι άπαντες οι εργαζόμενοι και των δύο δομών που υπάρχουν στην πόλη του Αιγίου, υποβάλλονται σε ράπιντ τεστ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα για τον έλεγχο της κατάστασης, τα οποία όλα μέχρι στιγμής και στις δύο δομές, έχουν βγει αρνητικά.

Νίκος Σταθακόπουλος – ευχαριστήριο

“Ευχαριστούμε την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου και το μη κερδοσκοπικό σωματείο “Δεσμός” για τη δωρεά του, σε στολές υγειονομικού υλικού μιας χρήσης για τις ανάγκες των Παραρτημάτων του Κ.Κ.Π.Π.Δυτικής Ελλάδας μέσω… της πανδημίας που διανύουμε.”


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr