background img
banner
banner

Ανησυχούν οι γονείς των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας

ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟΥ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ COVID

Τη λήψη μέτρων για όλο το σχολείο ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία του για εκπαιδευτικούς και μαθητές μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα covid, ζητά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου και 1ου Νηπιαγωγείου Ακράτας. Αν και αναγνωρίζει το γεγονός ότι από τη διεύθυνση του σχολείου έχουν τηρηθεί όλα όσα ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο, εκφράζει την ανησυχία των μελών του και προτείνει το κλείσιμο όλου του σχολείου ως τις 27 Ιανουαρίου.

Μάλιστα, το Δ.Σ. του Συλλόγου συνεδρίασε εκτάκτως με αφορμή το θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή του σχολείου, εκφράζοντας την άποψη ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, «η λειτουργία της σχολικής μονάδας με φυσική παρουσία των μαθητών κρίνεται επισφαλής» και πως «το επιβεβαιωμένο κρούσμα έχει συνυπάρξει με έναν μεγάλο αριθμό του διδακτικού / βοηθητικού προσωπικού και μαθητών σε κοινό χώρο εντός των ωρών διδασκαλίας».

Ζητά και δωρεάν τεστ για μαθητές, εκπαιδευτικούς και προσωπικό

΄΄Ως Σύλλογος Γονέων θέλουμε τα σχολεία μας να είναι ανοιχτά αλλά με ασφάλεια. Αν και η διεύθυνση του σχολείου μας έχει τηρήσει ό,τι ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο, ως γονείς είμαστε ανάστατοι και ζητάμε την άμεση κινητοποίησή σας, ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία του σχολείου μας τόσο για το προσωπικό όσο και για τους μαθητές΄΄, αναφέρει το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και προσθέτει: ΄΄Μετά την ορθή απόφαση, του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Σταυρογιαννόπουλου, του κλεισίματος της Δ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας, στην οποία εντοπίστηκε ο μαθητής θετικός στον κορωνοϊό, προτείνουμε: 1. Να κλείσει όλο το εκπαιδευτικό συγκρότημα και να ανοίξει ξανά στις 27 Ιανουαρίου. Τα μαθήματα να πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση σε αυτό το διάστημα. 2. Να γίνουν δωρεάν τεστ σε όλους τους μαθητές και σε όλο τον εκπαιδευτικό / βοηθητικό προσωπικό΄΄.

Εύχεται επίσης, η οικογένεια του παιδιού που βρέθηκε θετική στον covid-19 να περάσει γρήγορα και χωρίς προβλήματα αυτή την περίοδο της υποχρεωτικής απομόνωσης, λέγοντας :΄΄Ως σύλλογος και γονείς είμαστε όλοι δίπλα τους και τους εκφράζουμε τις πιο θερμές μας ευχές για ταχεία επάνοδο΄΄.

Ευλαβική τήρηση του πρωτοκόλλου για την ασφάλεια των μαθητών – Διαβεβαιώσεις από τη διεύθυνση του σχολείου

Να σημειωθεί ότι από πλευράς διεύθυνσης του σχολείου έχει ανακοινωθεί πως ΄΄έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας των μαθητών μας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΔΥ: σχολαστική καθαριότητα από 2 καθαρίστριες, τήρηση αποστάσεων, μάσκες, απολυμαντικό, θερμομέτρηση κ.ά. Το σχολείο, σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή  Αιγιάλειας πραγματοποίησε απολύμανση του σχολικού συγκροτήματος στους εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους. Δεν ξεχνάμε ότι βιώνουμε μια πρωτόγνωρη πανδημία και δυστυχώς, ο κορωνοϊός χτύπησε και τη δική μας πόρτα την α΄ ημέρα κιόλας που ανοίξαμε το σχολειό μας. Παρακαλώ, να σεβαστούμε όλοι μας  πρώτα τους νοσούντες, στη συνέχεια τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους, καθώς και το διδακτικό προσωπικό που  έρχεται σε επαφή με τα παιδιά, αγωνιά και ανησυχεί όσο ανησυχούν και οι γονείς των παιδιών. Το διδακτικό προσωπικό του σχολείου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων, τους υπηρεσιακούς φορείς εκπαίδευσης και υγείας, τους γιατρούς του Κ.Υ. Ακράτας τηρεί το προβλεπόμενο υγειονομικό πρωτόκολλο κι όλα τα μέτρα για να είναι ο μαθητόκοσμος ασφαλής και προστατευμένος΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr