background img
banner
banner

Βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων από σήμερα από τη Δημοτική Αστυνομία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟΝ Κ.Ο.Κ.

Με άριστο συντονισμό και σωστά δομημένα βήματα προχωρά τη λειτουργία του το Γραφείο Δημοτικής Αστυνομίας Αιγιαλείας, λειτουργώντας έτσι ώστε να τηρούνται η τάξη και οι κανονισμοί στα διοικητικά όρια του δήμου, λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη τη δύσκολη συγκυρία που περνά και η τοπική κοινωνία. Αυτός είναι ο λόγος που δεν ξεκίνησε αμέσως τη βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων αλλά προηγουμένως προχώρησε σε ενημέρωση οδηγών που δεν σέβονται τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ώστε να… λάβουν τα μέτρα τους…

Η λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας, που σήμερα είναι στελεχωμένη με τρία άτομα, ξεκίνησε με δράσεις περισσότερο ενημερωτικού χαρακτήρα και συστάσεων προς τους πολίτες και μέχρι στιγμής δεν έχει βεβαιώσει κάποια παράβαση, ωστόσο από τον Μάιο ως σήμερα, έχει συμβάλει κατά πολύ στην τήρηση της νομιμότητας στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας. Προσφάτως, αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της αυξάνοντας τις υποθέσεις τροχονομικής φύσεως στις οποίες θα μπορεί να επιλαμβάνεται.

Αναλαμβάνει έτσι πλήρη δράση και λειτουργεί ενισχυτικά στο έργο της Τροχαίας του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας.

Ενημέρωση μέσα από υποτυπώδεις κλήσεις

Την Παρασκευή το πρωί, όπως και μία άλλη μέρα την προηγούμενη εβδομάδα, οι δημοτικοί αστυνομικοί προχώρησαν σε ελέγχους μέσα στην πόλη και όπου διαπίστωναν αυτοκίνητα παράνομα παρκαρισμένα ή κάποια άλλη παράβαση διένειμαν… υποτυπώδεις κλήσεις.

Ειδικότερα, οι οδηγοί που είχαν παρκάρει παράνομα λάμβαναν την εξής γραπτή ειδοποίηση: «Κύριε/α οδηγέ, όπως γνωρίζετε η στάθμευση απαγορεύεται σε αυτό το σημείο! Πρέπει να επιβληθεί το ανάλογο πρόστιμο, σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Αυτή τη φορά δεν θα προβούμε στη βεβαίωση του ποσού.

Για μία φιλική πόλη για όλους, πρέπει να σεβόμαστε όλοι τον Κ.Ο.Κ. και τους συνανθρώπους μας».

΄΄Προχωρήσαμε σε αυτή την κίνηση με σκοπό να ενημερώσουμε τους πολίτες και να δώσουμε μία τελευταία ειδοποίηση. Ωστόσο από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου (σήμερα) δεν θα μείνουμε μόνο στις προειδοποιήσεις. Η Δημοτική Αστυνομία ξεκινά τη βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων.
Θα πραγματοποιεί ελέγχους με μεγάλη συχνότητα πάντα σε συνεργασία με την Τροχαία του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας. Στόχος μας είναι η τήρηση της ισορροπίας στην πόλη σε σχέση με τα οχήματα και η ομαλότητα στην κυκλοφορία. θέλουμε μία πόλη που θα παρέχει προτεραιότητα στους πεζούς, θα επιτρέπει ασφαλή κυκλοφορία σε παιδιά, ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρίες αλλά και σε όλους τους δημότες΄΄, ανέφερε στο protionline.grο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Καραΐσκος, τονίζοντας πως συχνά πυκνά παρατηρούνται εικόνες και καταστάσεις που δεν αρμόζουν στην Αιγιάλεια που θέλουν οι πολίτες της.

Καραΐσκος: ‘‘Να δημιουργηθούν συνθήκες για πόλη πιο ανθρώπινη…’’

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος ξεκαθάρισε: ΄΄Σκοπός μας δεν είναι να γράφουμε τον κόσμο και να τον επιβαρύνουμε με πρόστιμα. Αντιθέτως, θέλουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες για μία πόλη με δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, με πεζόδρομους, με οδηγούς που σέβονται τον χρόνο που μπορούν να χρησιμοποιούν τις εγκοπές στους αναπλασμένους δρόμους, που σταματούν στις διαγραμμίσεις. Θέλουμε μία πόλη πιο προηγμένη για τους επισκέπτες και πιο ανθρώπινη για τους δημότες της΄΄.

Επιπλέον, ο κ. Καραΐσκος είπε πως θα δοθεί έμφαση σε χώρους που δεν εφαρμόζεται ο Κ.Ο.Κ. όπως είναι τα Ψηλά Αλώνια, εκεί όπου συχνά πυκνά παραβιάζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων. Επίσης, τόνισε πως ανάλογη παρουσία θα έχει η Δημοτική Αστυνομία και σε Διακοπτό, Ακράτα, Αιγείρα, Συμπολιτεία και όλη την Αιγιάλεια. ΄΄Ως τώρα ήμασταν πιο ελαστικοί λόγω και της πανδημίας, όμως σκοπός μας είναι να μπει μία τάξη΄΄, πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος.

Αναφορικά με το εάν προβλέπεται αύξηση του δυναμικού της Δημοτικής Αστυνομίας, τόνισε πως για την ώρα λειτουργεί «βλέποντας και κάνοντας», ωστόσο εξετάζει το νομικό πλαίσιο καθώς σκοπός του είναι να αυξηθεί η δυναμικότητα αφού οι δημοτικοί αστυνομικοί βοηθούν πολύ και στο θέμα της τήρησης του Κανονισμού Καθαριότητας του δήμου.

Οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας

Υπενθυμίζεται ότι οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας, αφορούν την τήρηση των διατάξεων ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης, των όρων που για τη χρήση των αλσών και των κήπων, των πλατειών, των παιδικών χαρών και των λοιπών κοινόχρηστων χώρων, για τη χρήση και λειτουργία των δημοτικών αγορών, των εμποροπανηγύρεων, των ζωοπανηγύρεων, των χριστουγεννιάτικων αγορών και γενικά των υπαίθριων δραστηριοτήτων, το υπαίθριο εμπόριο και στις λαϊκές αγορές, την υπαίθρια διαφήμιση, καθώς και τον έλεγχο της τήρησης ειδικότερων προδιαγραφών κατασκευής και προϋποθέσεων τοποθέτησης διαφημιστικών πλαισίων, που τυχόν έχουν τεθεί με τοπικές κανονιστικές αποφάσεις, από τις δημοτικές αρχές.

Ακόμη, την τήρηση της καθαριότητας σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους, των μέτρων που επιβάλλονται για την πρόληψη πυρκαγιών σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους, των διατάξεων που αφορούν στην κυκλοφορία των πεζών, τη στάση και στάθμευση των οχημάτων, στην επιβολή των διοικητικών μέτρων του άρθρου 103 του ν. 2696/1999, όπως ισχύει, για την παράνομη στάθμευση οχημάτων, καθώς και την εφαρμογή των διατάξεων, που αναφέρονται στην κυκλοφορία τροχοφόρων στους πεζόδρομους, πλατείες ,πεζοδρόμια και γενικά σε χώρους που δεν προορίζονται για τέτοια χρήση και στην εκπομπή θορύβων από αυτά.

Ακόμη, στόχος είναι να ελέγχει την τήρηση των διατάξεων, που αφορούν στη ρύθμιση της κυκλοφορίας με υποδείξεις και σήματα των τροχονόμων στο δημοτικό οδικό δίκτυο και στα τμήματα του εθνικού και επαρχιακού δικτύου που διέρχονται μέσα από κατοικημένες περιοχές, τα εγκαταλελειμμένα οχήματα, τη σήμανση των εργασιών που εκτελούνται στις οδούς, τη λειτουργία παιδότοπων, καταστημάτων, επιχειρήσεων, θεάτρων, κινηματογράφων, ψυχαγωγικών και λοιπών δραστηριοτήτων, την άδεια οικοδομής για οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές στο Ι.Κ.Α. κ.ά.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr