background img
banner
banner

«Βολές» Λαϊκής Συσπείρωσης για τις συνθήκες στα σχολεία

ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Σκληρή κριτική για τις συνθήκες υπό τις οποίες άνοιξαν τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, ασκεί η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» επιρρίπτοντας πολιτικές ευθύνες σε κυβέρνηση αλλά και δημοτική αρχή Αιγιαλείας. Μάλιστα τονίζει ότι δεν έχουν φροντίσει να πάρουν μέτρα που να εγγυώνται την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας.

Αίθουσες προκάτ και πολύ παλιά κτίρια

Σχετικά με συγκεκριμένα τοπικά προβλήματα, επισημαίνει: ΄΄Όλες οι Δημοτικές Αρχές και οι παρατάξεις που άσκησαν εξουσία, ήσαν διαχρονικά πλήρως εναρμονισμένες με τις κυβερνητικές πολιτικές και έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί το 2ο Λύκειο Αιγίου μετά από 25 ολόκληρα χρόνια λειτούργει ακόμα σε αίθουσες προκάτ. Το 5ο Δημοτικό παρά τις υποσχέσεις της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά την πτώση σοφάδων το 2019, ακόμα περιμένει την πλήρη αποκατάσταση ενός κτιρίου της δεκαετίας του 50! Ακόμα και σήμερα, που η πανδημία ανέδειξε με τραγικό τρόπο, τις εγκληματικές πολιτικές ευθύνες όλων τους , η Δημοτική Αρχή αντί να διεκδικήσει δυναμικά από την κυβέρνηση, κονδύλια για τις ανάγκες της εκπαίδευσης στο Δήμο μας, αρκείται σε «μπαλώματα»΄΄.

Για τις εν εξελίξει εργασίες

Σχετικά με το θέμα της υγιεινής, τονίζει: ΄΄Πανηγυρίζει η Δημοτική Αρχή γιατί θα καλύψει τις ελλείψεις καθαριστριών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση μεταφέροντας καθαρίστριες από την… δευτεροβάθμια. Αντί να αξιοποιήσει όλο το καλοκαίρι για να επισκευάσει τις τουαλέτες, στο 6ο Δημοτικό Αιγίου, αναγκάζει όλους τους μαθητές, εν μέσω πανδημίας, να εξυπηρετούνται στη τουαλέτα των δασκάλων. Στο 5ο Δημοτικό σχολείο λόγω της επισκευής της τουαλέτας των αγοριών όλοι οι μαθητές συνωστίζονται στις τουαλέτες των κοριτσιών΄΄.

Η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί από τη Δημοτική Αρχή να λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την κάλυψη με προσωπικό καθαριότητας όλων των σχολείων, όπως αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο από τον περασμένο Οκτώβρη, και να μην επικαλείται γραφειοκρατικές καθυστερήσεις των δικών της υπηρεσιών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Απαιτεί την άμεση επισκευή των τουαλετών στο 5ο και 6ο Δημοτικό σχολείο Αιγίου και «να μη κρύβεται η Δημοτική Αρχή πίσω από τους εργολάβους που η ίδια επέλεξε», σημειώνει.

Τέλος, να μπουν σε προγράμματα ανοικοδόμησης νέων σχολικών μονάδων το 2ο Λύκειο και το 5ο Δημοτικό. Να γίνει άμεσα αντισεισμικός έλεγχος στο 5ο Δημοτικό και σε όλα τα παλιά σχολικά κτίρια του Δήμου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr