background img
banner
banner

Γέρε «Κόβιντ», φύγε …τώρα!

ΜΕΤΑ – ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ

-ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Σ. ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΥ-

«Πάει ο παλιός ο χρόνος», τραγουδήσαμε πριν λίγες μέρες. Και «ήρθε ο νέος με τα δώρα». Ποια άραγε να είναι αυτά τα φετινά του δώρα, καθώς …τρέχουμε γοργά την τρίτη δεκαετία της χιλιετίας του 2000! Και είμαστε ήδη στο 2021! Για πότε γιορτάσαμε το «Μιλένιουμ», πριν 21 χρόνια, για πότε ήρθε το «μνημονιακό» 2010. Και να που μόλις αφήσαμε πίσω μας το «κοβιντικό» 2020.

Ο παλιός ο χρόνος λοιπόν, το 2020, μας ταλαιπώρησε παρά πολύ, καθώς με την …έναρξή του η φοβερή πανδημία του κορονοϊού εξαπλώθηκε γρήγορα σ’ όλον το πλανήτη.

Ήδη μάλιστα στην Κίνα είχε ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2019.Συνεπώς, ο ενιαυτός (των 12 μηνών) συνεπληρώθη ήδη –κατά το ημερολόγιο- τον Δεκέμβριο του 2020, κι ενώ το έτος το άλλο το κλασσικό, όχι τον «κορονοϊκό», μας αποχαιρέτησε, καθώς έληξε η …ζωή των 365, για την ακρίβεια 366 αφού ήταν δίσεκτο, το …κορονοϊακό έτος δεν λέει να …ξεκουμπιστεί -συγγνώμη για την λέξη- αυτή μου βγήκε τώρα αυθόρμητα.

Ο γέρο-Χρόνος, λοιπόν, πάλευκος μας άδειασε την γωνιά αλλά δεν πήρε δυστυχώς μαζί του και τον φοβερό ιό του. Κι αυτός ο τελευταίος δεν θέλει να …καταλάβει ότι ήδη «γέρασε» πολύ και μαζί του …γεράσαμε κι εμείς όλοι από τα πολλά βάσανα που μας προκάλεσε!!!

Γι’ αυτό και όλοι μαζί, του φωνάζουμε (του κορονοϊού): «Γέρε_ Κόβιντ φύγε …ΤΩΡΑ!

Ας είναι αυτό το μεγάλο δώρο του νέου χρόνου. Ακόμα και το μοναδικό του να είναι, το 2021 θα μας έχει ήδη …σώσει και θα έχει εκπληρώσει από τις ..αρχές του ΘΕΤΙΚΑ την «αποστολή» του.
Υ.Γ. Την ώρα που είχα τελειώσει αυτή την «…έκκληση» προς τον Γέρο-Κόβιντ δεν ήξερα ότι η μετάλλαξή του …έφθασε –λέει- και στην χώρα μας, από την Αγγλετέρα.

Αλλά το νέο στέλεχος, δεν είναι ικανό να τον …μεταλλάξει σε νέον, αφού αντιμετωπίζεται κι αυτό από το εμβόλιο.

Υ.Γ.2 Εν πάση περιπτώσει, εν Ελλάδι, έχουμε 1 και πλέον μήνα ακόμη, αφού ο ιός ενεφανίσθη στα τέλη Φεβρουαρίου. Που θα πάει, με τα «εμβόλια έως τότε θα του έχουμε δείξει τον …δρόμο της εξόδου!…

 


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr