background img
banner
banner

Διακρίσεις για συλλόγους και αθλητές της Αιγιάλειας στη χρονιά που πέρασε

ΜΙΝΙ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ 2020 ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, τέτοιες ημέρες συνηθίζεται η παρουσίαση των πιο σημαντικών αθλητικών γεγονότων της χρονιάς που πέρασε. Φέτος όμως, η κατάσταση που δημιουργήθηκε με την πανδημία δεν επέτρεψε την διεξαγωγή ή οδήγησε στην διακοπή των περισσότερων διοργανώσεων. Η οριστική διακοπή των αθλητικών πρωταθλημάτων από τον Φεβρουάριο είχε ως αποτέλεσμα την καταγραφή ελάχιστων ομαδικών ή ατομικών διακρίσεων που αξίζει να αναφερθούν. Ωστόσο θα προσπαθήσουμε να καταγράψουμε τις πιο σημαντικές από αυτές, σε τοπικό πάντα επίπεδο, τόσο στα ομαδικά όσο και στα ατομικά αθλήματα που… πρόλαβαν να πραγματοποιηθούν, έστω αν τα περισσότερα από αυτά δεν ολοκληρώθηκαν.

Η επιστροφή του Παναιγιαλείου στη Γ΄ Εθνική – Πρώτος σκόρερ ο Γκάτσης

Ο Παναιγιάλειος υποβιβάστηκε το 2019, μετά από τρεις δεκαετίες, στο τοπικό πρωτάθλημα, κατάφερε όμως να επιστρέψει άμεσα στις Εθνικές κατηγορίες και ξεκίνησε τη σεζόν 2020-2021 με ελπίδες και προοπτικές.

Η διακοπή μετά την 4η αγωνιστική τον βρήκε στην κορυφή του 9ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής και εφ΄ όσον το πρωτάθλημα συνεχιστεί, δείχνει ικανός να διεκδικήσει μια ακόμη άνοδο, αυτή τη φορά για τη Β΄ Εθνική, όπου πρωταγωνίστησε τα προηγούμενα χρόνια με τη διοίκηση Ρέλλα στο «τιμόνι»

Ο Βαγγέλης Γκάτσης στη 2η θητεία του με τον Παναιγιάλειο, αν και ο τραυματισμός του τον κράτησε μακριά από τα γήπεδα, εν τούτοις με τα 22 γκολ που σημείωσε, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ομίλου, παίρνοντας για μια ακόμα φορά σε ένα πρωτάθλημα τα πρωτεία. «Πρώτος σκόρερ ναι φέτος μετά από μια όμορφη και δύσκολη χρονιά. Σίγουρα το συναίσθημα αυτό είναι σημαντικό για εμένα όπως και για κάθε επιθετικό. Είναι η τέταρτη σερί χρονιά που με τις ομάδες τις οποίες συνεργάζομαι, βγαίνω πρώτος σκόρερ», δηλώνει στην «Π» ο 38χρονος φορ. Ο Γκάτσης… πρόλαβε να πετύχει και τέσσερα γκολ στα πρώτα τέσσερα ματς και της φετινής σεζόν στη Γ΄ Εθνική, πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος.
Σκόραρε στο Αίγιο το νικητήριο (2-1) στην πρεμιέρα επί του Διαβολιτσίου, πέτυχε την ισοφάριση (1-1) κόντρα στη Ζάκυνθο και με δυο κεφαλιές χάρισε την εκτός έδρας νίκη επί της Θύελλας Πατρών με 2-1. Δεν σκόραρε μόνο στο 1-1 με τον Αστέρα στη Ναύπακτο.

Η τρίτη συνεχόμενη άνοδος του Αστέρα Τέμενης BC

Το 2020 για τον Αστέρα Τέμενης ήταν το ίδιο επιτυχημένο όσο και οι δύο προηγούμενες χρονιές. Η ομάδα της Τέμενης κατάφερε να πετύχει την τρίτη συνεχόμενη άνοδό της και βρέθηκε στην Α2 ΕΣΚΑ-Η, τρία μόλις χρόνια μετά την ενεργοποίηση και πάλι του μπασκετικού τμήματος. Μάλιστα, η μεταγραφική ενίσχυση του καλοκαιριού και το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα (τρία στα τρία) την καθιστούν (εκ των) φαβορί για μία ακόμη άνοδο, αυτή τη φορά στην κορυφαία κατηγορία της Ένωσης.

Ιστορική «παρθενική» εμφάνιση του Ήφαιστου/Αχιλλέα στις Εθνικές κατηγορίες

Το 2020 έχει πλέον γραφτεί στην ιστορία της ομάδας μπάσκετ του Ήφαιστου/Αχιλλέα με την άνοδο, για πρώτη φορά, στη Γ΄ Εθνική. Έστω και από το… παράθυρο, καθώς πήρε τη θέση της Ακράτας που δεν δήλωσε συμμετοχή. Φυσικά δεν έχει καμία σημασία και καταγράφεται ως η πιο σημαντική στιγμή στην ολιγόχρονη ιστορία του συλλόγου. Το ξεκίνημα δεν ήταν καλό (δύο ήττες στα ισάριθμα πρώτα ματς), αλλά αν το πρωτάθλημα επαναρχίσει υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για ανάκαμψη.
Ο Ήφαιστος/Αχιλλέας έγινε η τρίτη ομάδα από την Αιγιάλεια που συμμετέχει στις εθνικές κατηγορίες μετά τον Κεραυνό Αιγίου και την Ακράτα.

Στην preleague των ανδρών ο Α.Ο. Αιγιαλέων

Με τη συμμετοχή του στη νεοσύστατη PreLeague του βόλευ, ο Α.Ο. Αιγιαλέων θα είναι (και) τη νέα χρονιά ο μεγαλύτερος πρεσβευτής του αθλητισμού της Αιγιάλειας σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Η ομάδα της Αιγιάλειας απέκτησε το δικαίωμα συμμετοχής της μετά το πλασάρισμα στην πρώτη τετράδα στο περυσινό πρωτάθλημα της Α2 και είναι σήμερα η μοναδική ανδρική ομάδα βόλεϊ της Αχαΐας που θα εκπροσωπήσει τον νομό σε τόσο υψηλό επίπεδο. O πυρήνας της οποίας έχει στελεχωθεί με αθλητές που συνέβαλαν τα μέγιστα στην άνοδό της, αλλά και με νέες προσθήκες που την ισχυροποίησαν. Το πρωτάθλημα δεν ξεκίνησε και οι ομάδες είναι σε αναμονή.

Ξανά στο προσκήνιο η ΑΕΑ – Άνοδος στη Β΄ κατηγορία

Η ΑΕ Αιγίου είναι η πιο ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα της Αιγιάλειας μετά τον Παναιγιάλειο. Η επιστροφή της πρόπερσι στην ενεργό δράση χαροποίησε ιδιαίτερα τους φίλους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Ξεκινώντας από τη Γ΄ κατηγορία, πρωταγωνίστησε από την πρώτη σεζόν και το 2020 επέστρεψε στη Β΄ κατηγορία. Το ξεκίνημα δεν ήταν καλό αλλά ο στόχος για φέτος δεν ήταν άλλος από την παραμονή και η ομάδα να πραγματοποιεί αργά αλλά σταθερά βήματα.

Νέες μεγάλες διακρίσεις για τον Αθηνόδωρο

Παρά τη ματαίωση αρκετών διοργανώσεων ο απολογισμός τελικά για τον Αθηνόδωρο ήταν εξαιρετικός με 11 πανελλήνια μετάλλια κρεμασμένα στο στήθος των αθλητών του (3 χρυσά, 3 ασημένια και 5 χάλκινα). Η αρχή έγινε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου και στα 8000μ των ανδρών Κ23 όπου είχαμε χρυσό με τον Κώστα Ιατρόπουλο. Στη συνέχεια το χάλκινο του Ανδρέα Γεωργίου στο τετραπλούν άλμα και το χρυσό του Χρήστου Δημητρίου στα 100μ με εμπόδια και επιπλέον τα 4 χάλκινα της μικτής σκυταλοδρομίας 4χ200 με τους Χρήστο Δημητρίου, Ανδρέα Γεωργίου, Έστα Χριστοπούλου και Μαρία Παπαπέτρου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Κ16. Τη σκυτάλη των μεταλλίων πήρε ο Ανδρέας Μπαχός με ασημένιο στα 10000μ βάδην στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Κ18 στη Λάρισα για να επαναληφθεί πάλι με ασημένια μετάλλια στα Ιωάννινα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Κ20 με τον Ανδρέα Μπαχό στα 10000μ βάδην με την εκπληκτική επίδοση 45.34.30 (ευρωπαϊκού επιπέδου) και τον Πολυχρόνη Ιατρόπουλο στο Δέκαθλο

Στο τελευταίο πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στο πανελλήνιο που έγινε στην Πάτρα, στην Κ18 ο Αθηνόδωρος ευτύχησε να κατακτήσει άλλο ένα μετάλλιο, αυτή τη φορά χρυσό, με τον Πολυχρόνη Ιατρόπουλο στο Δέκαθλο και με επίδοση 5912 βαθμούς που είναι και το ρεκόρ συλλόγου στη ίδια κατηγορία.

Εκτός από τα μετάλλια, αρκετοί ακόμη αθλητές αγωνίστηκαν σε τελικούς των αγωνισμάτων πετυχαίνοντας ατομικές επιδόσεις και ρεκόρ συλλόγου.

Αρκετά μετάλλια από τις τσιρλίντερς του Αιγίου

Η Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading διοργάνωσε φέτος διαδικτυακά το Cheer Escape Competition 2020. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, έλαβαν μέρος 142 αθλήτριες, ανάμεσα τους και κορίτσια από τις ΜΩΒ ΚΙΝΗΣΕΙΣ του Αιγίου οι οποίες κλήθηκαν να χορογραφήσουν ένα συγκεκριμένο τραγούδι που έχει οριστεί από την Ομοσπονδία και να διαγωνιστούν στην κατηγορία Freestyle Pom Solo. Τα βίντεο με τις προσπάθειες των υποψηφίων, τα έκριναν εγκεκριμένοι Έλληνες κριτές από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Δύο μετάλλια κέρδισαν οι ΜΩΒ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΙΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ACCELERATION GYM ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΔΑ ΒΑΛΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ junior a στην 2η θέση και την ΛΑΓΑΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ στην κατηγορία junior a στην 3η θέση. Ακόμη, με αρκετά μετάλλια επέστρεψαν και από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα chearlinding που έγινε στη Βάρη Αττικής (με τις Χρηστίδη, Λάγαρου, Νταουσιάνη, Λώλη, Φραντζή) και τη διοργάνωση Olympous (Μπούνα, Φλώρου).


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr