background img
banner
banner

Εγκαταλείπει τις… αγωνιστικές επάλξεις ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος

ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΘΑ «ΣΙΓΗΣΕΙ» ΚΑΤΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΑ ΟΠΛΑ…

Το… είπε και το έπραξε ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος ο οποίος, όπως είχε ήδη κάνει γνωστό, την παραμονή Πρωτοχρονιάς ανακοίνωσε την απόφασή του να σιωπήσει και να μην ξαναχρησιμοποιήσει το προσωπικό του ιστολόγιο για να ενημερώσει τον κόσμο και να αφυπνίσει τους πιστούς. Με λόγια απογοήτευσης, δηλώνει πως ο δωδεκαετής αγώνας του μέσα από τη «φωνή» του μπλογκ και όχι μόνο, δεν είχε επιτυχές αποτέλεσμα αφού ήδη έχει δρομολογηθεί ο αποχριστιανισμός της και συνεχίζεται η καταστροφική πορεία της χώρας.
Από το 2008 ως τώρα, κάθε εβδομάδα είχε και μια ανάρτηση, μέσα από τις γραμμές της οποίας εξέφραζε την αγωνία της ψυχής του για την καταστροφική πορεία της χώρας. Διερωτώμενος εάν κατόρθωσε κάτι προς το καλό και της Εκκλησίας και της χώρας, δηλώνει ιδιαιτέρως απογοητευμένος διότι, όπως αναφέρει ΄΄η πορεία προς την καταστροφή της Ελλάδος, της κοιτίδος της Ορθοδοξίας και της Χώρας των Ορθοδόξων Χριστιανών, δυστυχώς επιταχύνεται! Η Ελλάδα μας ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΖΕΤΑΙ! Όλο και πιο πολύ απομακρύνεται από την αγκαλιά του Χριστού μας!΄΄.

Προσευχές ώστε ο Κύριος να αποτρέψει την περαιτέρω επέκταση  του Κράτους του Διαβόλου

΄΄Ένα σύννεφο σκεπάζει την χώρα μας, το οποίον και επισκιάζει και αλλοιώνει την πίστη των προγόνων μας. Οι Μητροπολίτες μας, δυστυχώς, δεν έχουν συνειδητοποιήσει τον συστηματικά συντελούμενο μαρασμό της Ορθοδοξίας μας! Όλα, λοιπόν αυτά τα φαινόμενα πληγώνουν θανασίμως την αρχιερατικήν μας καρδίαν! Η μαχητική και ενίοτε ελεγκτική πέννα μας ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ! Κτυπάμε «στου κουφού την πόρτα»!!! Απευθυνόμεθα σε «ώτα μη ακουόντων»!!! Οπότε μία και μοναδική είναι η λύση και αυτή είναι μονόδρομος! Ήτοι να αποσυρθούμε στην έρημο της σιωπής και να αφιερώσουμε τον χρόνο μας τώρα πλέον σε περισσότερη και θερμότερη προσευχή προς τον Νυμφίο Χριστό. Να δακρύζουμε εμείς, ώστε να σταματήσουν να δακρύζουν οι Εικόνες όχι μόνον της Παναγίας μας, αλλά και άλλων Αγίων της Ορθοδοξίας μας ανά την Ελλάδα!΄΄, σημειώνει ο Μητροπολίτης, τονίζοντας πως ΄΄σημαντικό ρόλο στη λήψη αυτής της Αποφάσεώς μας έπαιξε η στάσις της Ιεράς Συνόδου, δηλ. της Διοικήσεως της Εκκλησίας μας, σε κάποιες έντονες και πολύ δυναμικές διαμαρτυρίες μας! Έπειτα από όλον αυτόν τον αγώνα, ο οποίος, δυστυχώς, δεν ευρήκε ανταπόκριση από την Εκκλησιαστική Διοίκηση, τι απομένει πλέον διά τον υποσημειούμενον; Ή η απόγνωσις και η απογοήτευσις! Ή η καταφυγή εις τον Πανοικτίρμονα Θεόν, ώστε με την αδιάλειπτη προσευχή, την ικεσία και τις Παρακλήσεις και προς την Υπεραγίαν Θεοτόκον και προς τους Αγίους της Πίστεώς μας, επί πλέον δε και με τους ποταμούς των δακρύων και τις ολονύκτιες προσευχές μας ΝΑ ΕΞΙΛΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΝ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΤΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ, ώστε ΕΚΕΙΝΟΣ να αποτρέψει την περαιτέρω επέκταση του Κράτους του Διαβόλου και να μας επαναφέρει στην Πατρική Του αγκάλη! Να κρατηθεί η Ελλάδα ως κοιτίδα της Ορθοδοξίας! Οι Έλληνες να παραμείνουν Μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Και η Ελλάδα να συνεχίσει να αναγνωρίζει την Ορθόδοξο Εκκλησία της Ελλάδος ως την «Επικρατούσα θρησκεία εν Ελλάδι», όπως ορίζει το άρθρον 3 του ισχύοντος Συντάγματος!΄΄.

Αρνείται να συγκαταριθμηθεί ως προδότης πίστης και πατρίδας!

Καταλήγοντας, ο πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, επισημαίνει: ΄΄Αρνούμαι να συγκαταριθμηθώ ως Προδότης και της αμωμήτου Πίστεώς μας και της ενδόξου Πατρίδος μας, γι αυτό και από αύριον, 1ην του Νέου Έτους 2021, καταθέτω τα όπλα της δημοσιογραφίας, αποσύρομαι από το πεδίον της μάχης και καταφεύγω εις την έρημον της σιωπής, της περισυλλογής και της μετά δακρύων προσευχής. Συγχωρήσατε μου την απόσυρσιν! Εύχεσθε και υπέρ εμού, Αμβροσίου του αναξίου Αρχιερέως και αμαρτωλού. Σας εύχομαι ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΝ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ και ΚΑΛΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΝ!΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr