background img
banner
banner

Η έλλειψη προσωπικού στα ΕΛ.ΤΑ. προκαλεί καθυστερήσεις

ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΛΟΓΩ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ ΕΞΟΔΟΥ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΩΝ

Αρνητικές επιπτώσεις ως προς την έγκαιρη παραλαβή της αλληλογραφίας φαίνεται πως έχει στην κοινωνία της Αιγιάλειας η αποδυνάμωση των ΕΛ.ΤΑ., καθώς πληθαίνουν τα παράπονα πολιτών ότι λαμβάνουν λογαριασμούς που έχουν λήξει και έγγραφα και συντάξεις με μεγάλη καθυστέρηση.

Το γεγονός αποτελεί αντικείμενο παρέμβασης του Συλλόγου Ταχυδρόμων Νομού Αχαΐας που κάνει λόγο για στοχευμένη απαξίωση προς όφελος ιδιωτών!
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται εκ μέρους του Συλλόγου, ΄΄τους τελευταίους μήνες εκτυλίσσεται ενώπιον των εργαζομένων αλλά και του καταναλωτικού κοινού η συστηματική και μεθοδευμένη επιχείρηση απαξίωσης των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.) με προφανή τελικό σκοπό την αναδιανομή του ταχυδρομικού έργου υπέρ των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Για δεύτερη φορά μέσα στον τελευταίο χρόνο η διοίκηση καταργεί τομείς διανομείς, με αποτέλεσμα να καθίσταται προβληματική η εξυπηρέτηση των πολιτών σε αλληλογραφία και συντάξεις΄΄.
Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρει την περίπτωση της Πάτρας όπου στην περιοχή από την 5 Πηγαδίων μέχρι την Ιεροθέου θα εξυπηρετούν 3 ταχυδρόμοι και από Τόφαλο μέχρι Δρέπανο 2 ταχυδρόμοι.

΄΄Η διάλυση της διανομής σε συνδυασμό με το κλείσιμο πολλών καταστημάτων που έχει ήδη προαναγγελθεί οδηγεί σε πλήρη απαξίωση τα ΕΛΤΑ με προφανή τελικό σκοπό την αναδιανομή του ταχυδρομικού έργου υπέρ των ιδιωτικών επιχειρήσεων΄΄, αναφέρει ο Σύλλογος και θυμίζει πως ΄΄τα ΕΛ.ΤΑ. είναι δίπλα στον πολίτη για περισσότερα από 100 χρόνια, ήταν δίπλα στον πολίτη σε δύσκολες στιγμές της πατρίδας μας (πολέμους, πανδημίες κ.λπ.) και δεν θα αφήσουμε κανέναν να στερήσει από τους Έλληνες πολίτες της υπηρεσίες που δικαιούνται…΄΄.

Το προσωπικό θα μειωθεί στο μισό

Η διάθεση περιορισμού του προσωπικού των ΕΛ.ΤΑ. κατά το ήμισυ πάντως είναι εμφανής και από την αλλαγή του νόμου που επιτρέπει εθελούσια έξοδο, μειώνοντας μάλιστα και τους μισθούς των μονίμων υπαλλήλων. Κι αν ευσταθεί το επιχείρημα μείωσης του όγκου της αλληλογραφίας λόγω της αυξημένης και εκ των συνθηκών του κορωνοϊού, χρήσης του διαδικτύου, το φθηνό κόστος της αλληλογραφίας μέσω των ΕΛ.ΤΑ. διατηρεί ακόμη σε υψηλό επίπεδο της κίνηση, με τους διανομείς να… τρέχουν πανικόβλητοι για να εξυπηρετήσουν.

Κι αυτό ενώ σήμερα στα ΕΛ.ΤΑ. Αιγίου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους επτά διανομείς και δύο άτομα στο Ταχυδρομείο εκ των οποίων δύο συμβασιούχοι (ένας διανομέας και μία υπάλληλος γραφείου) που λήγουν οι συμβάσεις τους οσονούπω γεγονός που θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα.

Επίσης, θα πρέπει να αναφερθεί ότι ορισμένοι από τους μόνιμους υπαλλήλους οδεύουν… ολοταχώς προς την εθελούσια έξοδο γεγονός που θα αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο την υπηρεσία.
Και βέβαια θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τα ΕΛ.ΤΑ. Αιγίου καλύπτουν μία τεράστια γεωγραφική περιοχή μέχρι τον Λόγγο και μέχρι τη Ροδιά στα ανατολικά καθώς στις γύρω περιοχές υπάρχουν τα πρακτορεία. Φαίνεται μάλιστα ακατόρθωτο δύο διανομείς να καλύψουν όλο το Αίγιο και τα χωριά του. Επιπλέον, όπως φαίνεται, και τα ΕΛ.ΤΑ. Διακοπτού δεν θα γλιτώσουν το κλείσιμο.

Απώλεια έργου

Την ίδια στιγμή, τα ΕΛ.ΤΑ. κινδυνεύουν να απολέσουν το έργο των μαζικών διανομών, με την ΔΕΥΑ Αιγιαλείας ήδη να προσανατολίζεται σε ανάθεση του έργου εκτύπωσης και διανομής των λογαριασμών της σε ιδιώτη.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr