background img
banner
banner

Η στήριξη του Π.Γ.Ν.Π. «περνά» μέσα από την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αιγίου…

ΘΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ 6ης ΥΠΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

Σε θετικό κλίμα εξελίχθηκε τελικώς η χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας – συζήτηση των εκπροσώπων των ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη ο οποίος έδειξε να αποδέχεται το επιχείρημα πως το βεβαρημένο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου θα ελαφρυνθεί σε μεγάλο βαθμό όχι με την αποδυνάμωση του νοσοκομείου Αιγίου από προσωπικό αλλά με την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των διακομιδών και των παραπομπών στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδας.

Η επίσκεψη των ιατρών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 13/1 στα γραφεία της 6ης ΥΠε με συγκέντρωση στον εξωτερικό χώρο. Ακολούθησε επίσκεψη στο γραφείο του διοικητή, από αντιπροσωπεία που αποτελείτο από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας Δημήτρη Ζιαζιά και Στέλιο Τσόχατζη αντίστοιχα, τον χειρουργό του Γ.Ν.Α.Α. αντιπρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου Αριστείδη Κοκορέ, τη διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος Ακριβή Τράγου και των χειρουργών Δημήτρη Κανελλόπουλου και Δημήτρη Μπούνια.

Γιατί αντέδρασαν…

Όλοι τους εξήγησαν στον διοικητή τους λόγους για τους οποίους αντέδρασαν στην μετακίνηση της αναισθησιολόγου του νοσοκομείου Αιγίου στο Ρίο, κάτι που θα αποδυναμώσει το τμήμα της, θα προκαλέσει την επισφαλή λειτουργία των χειρουργείων και θα υποβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του τοπικού νοσηλευτικού ιδρύματος. Μάλιστα, του μετέφεραν πως το όποιο «καλό» φέρνει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αυτή η μετακίνηση, είναι δυσανάλογο του πλήγματος που επιφέρει στη λειτουργία του νοσοκομείου Αιγίου και κατ’ επέκταση στην κάλυψη των χιλιάδων πολιτών που εξυπηρετεί από Αιγιάλεια και Καλάβρυτα.

Τη διαπίστωση αυτή έδειξε να αποδέχεται ο κ. Καρβέλης που διαβεβαίωσε πως η μετακίνηση της εν λόγω γιατρού θα είναι για μόλις έναν μήνα και ότι ο ίδιος προτίθεται να προχωρήσει στην ενίσχυση του νοσοκομείου Αιγίου στα τμήματα και τις κλινικές που χωλαίνει σε προσωπικό.

Για ένα μήνα κι ούτε… ώρα παραπάνω

Μιλώντας στο protionline.gr, ο κ. Καρβέλης είπε πως ΄΄η μετακίνηση της αναισθησιολόγου είναι για μόλις έναν μήνα και ούτε… ώρα παραπάνω και αμέσως μετά θα επιστρέψει στα καθήκοντά της στο Αίγιο. Ούτως ή άλλως εφημεριακά εξακολουθεί να υποστηρίζει το νοσοκομείο Αιγίου΄΄.

Γνωστοποίησε ακόμη τη βούλησή του να ενισχύσει την τοπική νοσηλευτική μονάδα, λέγοντας: ΄΄Αυτό που μετέφερα και στους εκπροσώπους των ιατρών στη σημερινή (χθεσινή) συνάντησή μας είναι πως θα υπάρξει μέριμνα από την 6η ΥΠε ώστε να καλυφθούν κενές οργανικές θέσεις του νοσοκομείου Αιγίου και πως σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε την υποβάθμισή του΄΄.

Πώς μπορούν να μειωθούν οι 600 διακομιδές τον χρόνο

Να σημειωθεί πως οι γιατροί του Αιγίου ανέφεραν στον κ. Καρβέλη πως επιθυμούν τη στήριξη του Νοσοκομείου του Ρίου μέσω της αναβάθμισης των υπηρεσιών του Γ.Ν. Αιγίου και όχι με την μετακίνηση ιατρών. Ήδη πραγματοποιούνται περί τις 600 διακομιδές τον χρόνο οι οποίες θα μπορούσαν να μειωθούν αισθητά εφόσον θα γίνονταν περισσότερες εξετάσεις στο νοσοκομείο Αιγίου. Για παράδειγμα, όπως μετέφερε στo protionline.gr ο ιατρός γενικής χειρουργικής κ. Μπούνιας, ΄΄στην περίπτωση που λειτουργούσε ο αξονικός τομογράφος του Αιγίου όπως πρέπει και με το απαιτούμενο προσωπικό, τότε δεν θα χρειαζόταν να μεταφέρεται τόσος κόσμος στο Ρίο, άρα θα σταματούσε η επιβάρυνσή του. Χθες τοποθετήθηκαν τα μηχανήματα στο ενδοσκοπικό τμήμα του νοσοκομείου Αιγίου. Ζητήσαμε από τον διοικητή της ΥΠε να διορίσει γιατρούς για τη στελέχωσή του ώστε να λειτουργούν τα μηχανήματα και να πραγματοποιούνται γαστροσκοπήσεις και συναφείς εξετάσεις. Έτσι θα μειωθούν οι διακομιδές και οι παραπομπές και σε αυτό τον τομέα΄΄, σημείωσε.

Πάντως, λόγω και της δυσαρέσκειας που προκάλεσαν στους γιατρούς οι δηλώσεις του κ. Καρβέλη, έτσι όπως εκφράστηκαν από πατρινά μέσα ενημέρωσης, ότι ο χειρουργικός τομέας του νοσοκομείου Αιγίου δεν είναι παραγωγικός, ο διοικητής τούς διευκρίνισε πως μεταφέρθηκαν αλλιώς τα λεγόμενά του και δεν ήθελε να απαξιώσει το έργο τους.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr