background img
banner
banner

Καινούριο ύμνο θα τραγουδά η Φλόγα Ροδιάς

ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΡΑΝΤΙΛΗΣ

Το μέλος της διοίκησης Γιάννης Ταραντίλης, από το πόστο των δημοσίων σχέσεων, είναι ο στιχουργός του νέου ύμνου της Φλόγας Ροδιάς.
Ο παλαιότερος ύμνος της Φλόγας που ακούγαμε στο γήπεδο της Ροδιάς ξεθώριασε στο διάβα του χρόνου, έτσι τέθηκε ζήτημα αντικατάστασης.
Ανάμεσα στα θέματα που είχαν τεθεί στο διοικητικό συμβούλιο, ήταν και η σύνθεση ενός νέου ύμνου, που θα άρμοζε στο όραμα και την ιστορία του σωματείου.

Σχετικά για το πως έπεσε στο τραπέζι η ιδέα για τον ύμνο, ενημέρωσαν το protionline.gr, ο πρόεδρος της Φλόγας Σάκης Χηνής, με τον γενικό γραμματέα Βασίλη Ροδόπουλο. Πως είδαν το τελικό αποτέλεσμα και ποια θα είναι η θετική του επιρροή στην ομάδα.

«Υπήρχε σε κασέτα ένας παλαιότερος ύμνος στην ομάδα, που δεν άντεξε όμως στο πέρασμα του χρόνου.

Τον τραγουδούσε ο Τάκης Παναγιωτίδης, ενώ την ενορχήστρωση είχε κάνει ο Μανώλης Υφαντής (που έφυγε από τη ζωή το 2019), γιος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Ηλία Υφαντή. Σαν ομάδα με μεγάλη ιστορία στο τοπικό ποδόσφαιρο η Φλόγα Ροδιάς (με έτος ίδρυσης το 1954), πεποίθησή μας ήταν να πληροί όλους τους απαραίτητους όρους του σύγχρονου ποδοσφαίρου, καλύπτοντας παράλληλα τις ανάγκες των φιλάθλων και τις δικές μας υποχρεώσεις προς αυτούς.

Για τον νέο ύμνο της ομάδας μας πήρε την πρωτοβουλία ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του σωματείου μας, Γιάννης Ταραντίλης. Ανέλαβε προσωπικά τη δημιουργία των στίχων του ύμνου, με το αποτέλεσμα να μας αφήνει καλές εντυπώσεις».

Ο στιχουργός Γιάννης Ταραντίλης μιλά στo protionline.gr για την έμπνευσή του

Το μέλος της διοίκησης της Φλόγας Γιάννης Ταραντίλης ο οποίος έγραψε τους στίχους στον ύμνο της Ροδιάς, δεν είναι η πρώτη φορά που καταπιάνεται με τη δημιουργία στίχων αθλητικού σωματείου. Τον ύμνο της Φλόγας μελοποίησε ο Αργίτης μουσικός Θεόφιλος Μετασίδης και τον τραγουδά ο ίδιος.

Ο στιχουργός Γιάννης Ταραντίλης αναφέρεται αναλυτικά στην απόφασή του, στην έμπνευση, στη σημασία των στίχων και την βοήθεια που πήρε από τον Μετασίδη, ο οποίος μελοποίησε και τραγούδησε τον ύμνο.

«Είναι η 3η φορά, που μελοποιούνται στίχοι μου για ύμνο αθλητικού ποδοσφαιρικού συλλόγου. Όταν ρώτησα τους παράγοντες της Φλόγας, αν έχουν φτιάξει κάποιο ύμνο στην ομάδα, μου είπαν πως υπάρχει, αλλά έχει χαθεί η κόπια ! Έτσι αποφάσισα να γράψω ένα νέο ύμνο, που θα βασιζόταν όχι μόνο σε κάτι που καλώς ή κακώς παραμελήθηκε ή δεν χρησιμοποιήθηκε, αλλά στο να δώσει νέα κίνητρα και νέες ευκαιρίες σε παίκτες, παράγοντες νυν και παλαιότερους, όπως και φιλάθλους να έρθουν πιο κοντά στην ομάδα και να επαναπροσδιοριστούν μεγαλύτεροι στόχοι! Επίσης έχω κάνει κάποιες προτάσεις να αναβαθμίσουμε και τις δημόσιες σχέσεις μας, ή να το πω πιο απλά, να αναβαθμίσουμε το προφίλ μας.

Να σημειώσω πως το καταστατικό του 1973 προβλέπει, να μπορεί να δημιουργηθεί οποιοδήποτε άθλημα στο σύλλογο. Κάτι που θα αποκαλύψω τώρα, είναι, πως στο γήπεδο της Ροδιάς βρέθηκα, όχι για να δω την Φλόγα, αλλά τον Απόλλωνα Αιγίου, γιατί άκουγα τον ύμνο του από τον Ριζόμυλο ένα απόγευμα! Από εκεί και μετά γνώρισα την αγέρωχη ψυχάρα της ομάδας και του γηπέδου τον Κώστα τον Παπαδογεώργο!»

‘’Τι σημαίνει Ύμνος και πως τον εμπνεύστηκα’’

«Γράφονται τραγούδια συνήθως που τα αποκαλούν ύμνους. ΥΜΝΟΣ σημαίνει ωδή, άσμα προς τιμή θεού, ήρωα, ηθικής αξίας εγκωμιαστικό ποίημα ή τραγούδι, ενθουσιώδης έπαινος, από το ρήμα υμένω, «αυτό που μένει», επειδή διατηρεί στη μνήμη τις αρετές και τις πράξεις όσων επαινούνται. ΚΑΙ ΝΟΣ από το ΝΟΥΣ-ΝΟΟΣ.

Φλόγα σημαίνει λόγος, πύρινος λόγος που ενσωματώνει το φως, την ίδια μας την ζωή, το πνεύμα και τη γνώση! Φλόγα ιερή Ολυμπιακών αγώνων. άσβεστη φλόγα σ΄ εστία αιώνων, που αναφέρει ο στίχος, είναι η πηγή των Ολυμπιακών αγώνων στην αρχαιότητα με το στεφάνι ελαίας για τους νικητές!

Ροδιά το χωριό, που σημαίνει Ροή Διός που σχετίζεται με την θρησκευτική σημασία των Ολυμπιακών αγώνων, αφού γίνονταν προς τιμή του θεού Δία.
Το ρεφρέν για να αποφύγω τις πλήρεις αναλύσεις, κρύβει τρομερές δονήσεις και ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι ο κεραυνός που ακούγεται!

Η σύνθεση και η ερμηνεία είναι ενός εξαιρετικού Μουσικού από το Άργος, του Θεόφιλου Μετασίδη, που διόρθωσε λίγο κάποια σημεία του στίχου, για να μπορέσει να το ερμηνεύσει καλύτερα!
Ευχαριστώ για την τιμή Γιάννης Ταραντίλης (Τάρας) Καμία σχέση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.»

Ο νέος Ύμνος της Φλόγας Ροδιάς

Το τελικό αποτέλεσμα του Ύμνου της Φλόγας Ροδιάς:
«Φλόγα ιερή Ολυμπιακών αγώνων,
άσβεστη φλόγα σ΄ εστία αιώνων, του πνεύματος φως της ζωής και της γνώσης, της νίκης στεφάνι εσύ θα μας δώσεις.
Φλόγα Ροδιάς μια ομάδα ατσάλι.
Φλόγα Ροδιάς μια αγάπη μεγάλη.
Φλόγα Ροδιάς κατακόκκινη ζάλη.
Φλόγα Ροδιάς δέος μας περιβάλλει.
Αέναη φλόγα στις καρδιές μας καίει δόξα τιμή κι ελευθερία πνέει.
Λατρεία και δύναμη σε κάθε γενιά Μέγας πυρσός στου Αιγίου τη Ροδιά».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr