background img
banner
banner

Κατάστημα πολυεθνικής άνοιξε την Τρίτη στο Αίγιο

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ – ΠΛΗΘΩΡΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

«Πυρ και μανία» είναι οι έμποροι της περιοχής με αφορμή το χθεσινό άνοιγμα καταστήματος πολυεθνικής στο Αίγιο, δεδομένου ότι επρόκειτο για Αργία που βάσει νόμου τα καταστήματα παραμένουν εκτός λειτουργίας. Μάλιστα, η λειτουργία του εν λόγω καταστήματος ήρθε τη στιγμή που το τοπικό εμπόριο δεινοπαθεί υφιστάμενο τις φοβερές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης, με τον Εμπορικό Σύλλογο ωστόσο να τηρεί τον νόμο και να σέβεται την τοπική ιστορία, αποφασίζοντας κλειστή αγορά την 26η Ιανουαρίου.

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω κατάστημα ήταν το μόνο που είχε λειτουργήσει και τις δύο προηγούμενες χρονιές, ωστόσο φέτος υπήρξε έντονη κινητοποίηση από τον Εμπορικό Σύλλογο, ζητώντας την τήρηση της νομοθεσίας.

Οι καταγγελίες εμπόρων έφταναν χθες… κατά ριπάς στον Εμπορικό Σύλλογο, μέλη του οποίου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας πλησίον του μοναδικού ανοιχτού καταστήματος της περιοχής.

Του θέματος πλέον αναμένεται να επιληφθεί το Τμήμα Εμπορίου και η Περιφέρεια, με τον Εμπορικό Σύλλογο να κάνει λόγο για προσβολή στην τιμή του δήμου. Μάλιστα, σύσσωμο το Δ.Σ. του Συλλόγου προχώρησε προχθές, την παραμονή της εορτής, σε προειδοποιητική ανακοίνωση, ζητώντας από τις πολυεθνικές να μην ανοίξουν.

Ζητείται και από τον δήμο να πάρει θέση…

«Ανεπίτρεπτο σήμερα 26 Γενάρη του 2021 ημέρα αργίας για όλη την Αιγιάλεια, κάποιες πολυεθνικές να μη σέβονται τα ήθη τα έθιμα, τις συνήθειες, το χαρακτήρα του τόπου μας και τις μεγάλες τοπικές εορτές μας.

Επειδή είναι ανεπίτρεπτο αυτό που κάνουν και δυστυχώς δε γίνεται για πρώτη φορά από τη συγκεκριμένη πολυεθνική, καλούμε όλους τους καταναλωτές να γυρίσουν την πλάτη σε όσους δεν σέβονται τον Δήμο που τους φιλοξενεί και τον κόσμο που τους στηρίζει. Ζητάμε από τον δήμο, τις Δημοτικές Παρατάξεις, το τμήμα εμπορίου της Περιφέρειας, την ΟΕΕΣΠ, τους αρμόδιους φορείς και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, να λάβουν θέση και να προασπίσουν τα σύμβολα και την ιερή ημέρα μνήμης του δήμου μας» αναφέρεται εκ μέρους του Συλλόγου.

Το «παρών» στην παράσταση διαμαρτυρίας έδωσαν υπό καταρρακτώδη βροχή, εκτός του προέδρου του Ε.Ε.Ε.Σ.Α. Λάμπη Παπαδόπουλου, ο έμπορος και πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας και οικονομικός επόπτης της ΟΕΕΣΠ Σπύρος Σπυρόπουλος, ο Τοπικός Σύμβουλος, έμπορος και εκλέκτορας της ΕΣΕΕ Σωκράτης Μαυρίδης, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιάλειας Θανάσης Μπαλτιμάς και πρόεδρος Πολιτιστικού συλλόγου Νέο Σαλμενίκο και ο επί τρεις γενιές παντοπώλης Σωτήρης Τσιρώνης.

Μιλώντας στο protionline.gr , ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Παπαδόπουλος, σχολίασε για το γεγονός: ΄΄Ας μας πουν οι υπεύθυνοι αν η 26η Ιανουαρίου είναι αργία και τι προβλέπεται σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των καταστημάτων τις αργίες. Διότι, αν είναι έτσι, ξέραμε κι εμείς να ανοίξουμε τις πολύπαθες επιχειρήσεις μας. Δεν γίνεται μία επιχείρηση να πηγαίνει κόντρα στον νόμο κάθε χρόνο και να μην υφίσταται συνέπειες΄΄. Να σημειωθεί πάντως πως το άνοιγμα σε αργίες δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα, ωστόσο προβλέπονται κυρώσεις.

Και η Π.Α.Ε.Κ. καταδικάζει τη λειτουργία του πολυκαταστήματος

Εν τω μεταξύ, θέση στο θέμα παίρνει με ανακοίνωσή της η Παναιγιάλεια Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση διά μέσου του επικεφαλής της, α΄ αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Αρίστου Τηλιδάδη, ο οποίος σημείωνει: «Η επιμελητηριακή οικογένεια της Π.Α.Ε.Κ. καταδικάζει την λειτουργία πολυκαταστήματος, γερμανικών συμφερόντων. Σήμερα που εορτάζεται η Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας με απόφαση Προεδρικού Διατάγματος το οποίο κηρύσσει Αργία στον Δήμο Αιγιαλείας με κλειστές τις Δημόσιες Υπηρεσίες, όλα τα καταστήματα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης μας. Θεωρούμε ασέβεια την λειτουργία του συγκεκριμένου καταστήματος και προσβολή μνήμης των ηρώων του 1821 εδώ όπου τέθηκε ο λίθος για να ξεκινήσει η επανάσταση του 1821για τον δήμο μας και την πόλη του Αιγίου(Βοστίτσα), όταν όλα τα υπόλοιπα πολυκαταστήματα παρέμειναν κλειστά τιμώντας την τοπική μας Επέτειο Μνήμης και Ιστορίας΄΄.
Επιπλέον, καταλήγει ως εξής: ΄΄Στηρίζουμε τη διαμαρτυρία του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας και καλούμε τον κ. δήμαρχο Αιγιαλείας να προστατεύσει τους θεσμούς και τις αξίες του δήμου μας΄΄.

Την Παναιγιάλεια Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση εκπροσώπησε στην διαμαρτυρία, ο Γραμματέας της και έμπορος Παναγιώτης Γεωργακόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr