background img
banner
banner

Κατέφθασαν τα πρώτα εμβόλια

ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΑΤ. ΑΧΑΪΑΣ (Ο.Μ. ΑΙΓΙΟΥ) – ΥΠΟ ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες υπουργείου και ΥΠε αλλά και με τον κατάλληλο συντονισμό από πλευράς διοίκησης, το Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (Ο.Μ. Αιγίου) όχι μόνο στέκεται στο ύψος των περιστάσεων αλλά με τη λειτουργία του αυξάνει το αίσθημα εμπιστοσύνης του πολίτη.

Παράλληλα, «οχυρώνεται» ενάντια στον covid-19 ξεκινώντας από σήμερα κιόλας τον εμβολιασμό του προσωπικού του. Η παραλαβή της πρώτης παρτίδας εμβολίων κατά του κορωνοϊού στην τοπική νοσηλευτική μονάδα έγινε στη 1.30 μετά το μεσημέρι της Κυριακής 3 Ιανουαρίου, με την πιστή τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας. Συγκεκριμένα, τα εμβόλια που μεταφέρθηκαν μέσω εταιρείας σεκιούριτι με βαν, συνοδεύονταν από δύο περιπολικά, ενώ παρόντες ήταν ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας Ανδρέας Γκίζας, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας Βασίλης Ροδόπουλος και βέβαια ο διοικητής του Γ.Ν.Α.Α. Θανάσης Γεωργάκης.

 

Σήμερα ξεκινά ο εμβολιασμός του προσωπικού

Την Κυριακή 3/1 λοιπόν, παρελήφθησαν οι πρώτες 90 δόσεις εμβολίων και σήμερα (4/1) στις 8.00 το πρωί ξεκινά ο εμβολιασμός του προσωπικού του νοσοκομείου. Σε πρώτη φάση θα εμβολιαστούν αυτοί που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα εξωτερικά ιατρεία και στη συνέχεια ιατροί, νοσηλευτές και προσωπικό της Παθολογικής Κλινικής για να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι.
Να σημειωθεί ότι κατά την παραλαβή της παρτίδας των εμβολίων τηρήθηκε καθ’ όλα το πρωτόκολλο.

Συγκεκριμένα, την παραλαβή έκανε η προϊσταμένη του Φαρμακείου του ιδρύματος η οποία υπέγραψε για το πολύτιμο φορτίο.

Ο οδηγός που μετέφερε το κουτί με τα εμβόλια το εναπόθεσε πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο μέσω του οποίου μεταφέρθηκε στον χώρο του Φαρμακείου και τα εμβόλια αποθηκεύτηκαν στο ψυγείο σε θερμοκρασία 5,5 βαθμούς Κελσίου, στην οποία μπορούν να διατηρηθούν για πέντε ημέρες.

Το βαν αμέσως μετά έφυγε για Πάτρα, προκειμένου να μοιράσει σε τρία νοσοκομεία τα «δώρα» του!

Εργασίες αναβάθμισης για την…  επόμενη μέρα

Ούτως ή άλλως, και παρά τα προβλήματα που δημιουργεί κυρίως ο φόβος της πανδημίας, στο τοπικό νοσηλευτικό ίδρυμα γίνονται… βήματα μπροστά και προετοιμάζεται η «επόμενη μέρα».
Μάλιστα, όποιος έχει επισκεφθεί το νοσοκομείο θα έχει διαπιστώσει πως σε συγκεκριμένα σημεία εκτελούνται έργα, τα οποία σκοπό έχουν την κάλυψη των αναγκών του οι οποίες απορρέουν κυρίως από την ενίσχυσή του.

Συγκεκριμένα, στο ισόγειο του κτιρίου τροποποιείται χώρος με σκοπό την μεταφορά και αναβάθμιση του Ακτινολογικού Εργαστηρίου. Ήδη έχει ενισχυθεί με μία Ακτινολόγο και αναμένεται ένα ακόμη άτομο που λείπει, ιδίως μετά τις συνταξιοδοτήσεις των προηγούμενων μηνών.

Επιπλέον, διαμορφώνεται ο χώρος που θα φιλοξενήσει το νέο μηχάνημα που έχει παραληφθεί από το νοσοκομείο, ύψους 150.000 ευρώ και το οποίο θα εξυπηρετήσει το γαστρεντερολογικό τμήμα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr