background img
banner
banner

Κινδυνεύουν να καταλήξουν καλοκαιρινά τουρνουά

ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Μεγάλο το εμπόδιο της πανδημίας και πολύ μικρός απέναντί της ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, για να μπορέσει να το υπερπηδήσει.
Και μπορεί να το κρατά μυστικό η πολιτεία και λιγότερο η ΕΠΟ την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων, όμως το πράγμα τείνει να συμπεριληφθεί στα αυτονόητα. Η φωνή της αλήθειας θα μας έλεγε: «ξεχάστε για φέτος τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα».

Η περίοδος 2020-21 είναι έτοιμη να πέσει στο κενό και την ανυπαρξία. Ο πρόεδρος Επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Αχαΐας Δημήτρης Σαρρής, είχε υπολογίσει τις αρχές Φεβρουαρίου, σαν την τελευταία χρονικά ευκαιρία για την επανεκκίνηση των αγώνων και με την προϋπόθεση ότι θα σημειωθούν εμβόλιμες αγωνιστικές, αλλά και με αλλαγές στην διαδικασία των αγώνων μπαράζ ανόδου και παραμονής, από ότι είχαν αναφερθεί στην αρχική προκήρυξη. Κάπως έτσι θα πηγαίναμε στον Ιούνιο και μετά για …κολύμπι, όμως ακόμα δεν έχουμε πάρει την άδεια για να ξεκινήσει η απαραίτητη προετοιμασία.

Εκτός αν το πρωτάθλημα φέτος γίνει «Ράπαν», όπως λέγαμε χρόνια πίσω στα καλοκαιρινά τουρνουά αγώνων ποδοσφαίρου, που συμπεριλαμβάνονταν και στο κουπόνι του προπό.

Δίψα για ποδόσφαιρο στα ερασιτεχνικά γήπεδα και στέκια

Χειρότερα από χθες και καλύτερα από αύριο, τείνει να γίνει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Πέρυσι το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε πριν …τελειώσει, φέτος πήραμε μια μικρή γεύση 6 αγωνιστικών, να δούμε τι άλλο μας περιμένει. Δεν μπορεί να φανταστεί κανείς πότε θα βρεθεί η φόρμουλα και το χρήμα να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός και τι μετατροπή μπορεί να γίνει στην προκήρυξη, ώστε να χωρέσει, έστω και στριμωγμένα, τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Δεν «κολλάει» για φέτος το περυσινό σχέδιο

Από τις αρχές Νοέμβρη κλειστά τα γήπεδα και πιθανότερο να μην ανοίξουν πάλι για φέτος.

Η περυσινή «συνταγή» που έκρινε πρωταθλητές και ομάδες να υποβιβάζονται χωρίς μπαράζ, δεν μπορεί να εφαρμοστεί για την φετινή περίοδο. Για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να …ανεβάσουμε και να κατεβάσουμε ομάδες, έχοντας στα πόδια τους μόλις έξι αγωνιστικές. Υπάρχει τέτοια περίπτωση; Προς τα πού οδεύουμε δηλαδή; Ποιο είναι το συμπέρασμα που βγαίνει;

Τα μαντάτα αναμένεται να κυκλοφορήσουν προς τις αρχές άνοιξης. Για να γίνουν περισσότερο καλοδεχούμενα στην αγανάκτηση που κυριαρχεί στο ερασιτεχνικό ποδοσφαιρικό στερέωμα, θα συνοδεύονται με κάποιες «σάλτσες» και πολύ πιθανόν με δόσεις φόβου και πανικού σε μια αντίθετη περίπτωση επιστροφής στην κανονικότητα.

Παράλληλα θα αναφερθούν τρόποι προστασίας για τα πρωταθλήματα που θα ακολουθήσουν για το 2021-22. Για φέτος καλή …ξεκούραση.

Η ζημιά έχει προεκτάσεις και στις ακαδημίες

Το κακό όμως δεν σταματά στα επίσημα πρωταθλήματα. Παίρνει διαστάσεις και μεγάλες προεκτάσεις με την παύση λειτουργίας των ακαδημιών που με κόπο έχουν δημιουργήσει οι ομάδες.
Οι διοικήσεις βιώνουν καταστροφικές επιπτώσεις στον οικονομικό και εκπαιδευτικό τους σχεδιασμό. Οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία, όχι όμως και στα γήπεδα.

…Διστάζει η Πολιτεία

Παρότι ποδοσφαιριστές και προπονητές πιέζουν για την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, εν τούτοις η Πολιτεία δυσκολεύεται να δώσει το «οκέι» γιατί στη μέση μπαίνουν πολλά. Πρώτα απ’ όλα οι παράγοντες που δεν θέλουν ούτε κατά διάνοια να ξεκινήσει το πρωτάθλημα χωρίς κόσμο στα γήπεδα, αφού οικονομικά έχουν στερέψει. Και επίσης, το μεγαλύτερο «αγκάθι» είναι το ποιος θα καλύψει οικονομικά τη διενέργεια των τεστ.

Οι ομάδες αποκλείεται. Οπότε και εκεί πέφτει το βάρος στην Πολιτεία, που δεν φαίνεται και τόσο πρόθυμη να αναλάβει πρωτοβουλία.

Και θυμηθείτε μια κουβέντα που είχε πει σε ανύποπτο χρόνο ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, πριν από δύο μήνες περίπου: «Μόνο με τεστ θα πάμε μέχρι τον Μάιο, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά». Για τη Football League, ο ίδιος υποσχέθηκε ότι θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί, όμως και εκεί τίποτα δεν είναι σίγουρο.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr