background img
banner
banner

«Κραυγή αγωνίας» για τα τοπικά προϊόντα

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

«Απογοήτευση επικρατεί στις τάξεις των αγροτών της Αιγιάλειας και όχι μόνο καθώς η Κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να επιλύσει σημαντικά θέματα της περιοχής μας όπως η αναδιάρθρωση της σταφίδας και εισαγωγές εσπεριδοειδών από την Τουρκία».

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιαλείας όπου τονίζεται ακόμη ότι ΄΄δυστυχώς ο Έλληνας παραγωγός βρίσκεται εγκλωβισμένος ανάμεσα σε ευρωπαϊκές αποφάσεις που πολλές φορές εμποδίζουν την παραγωγή και την διάθεση των προϊόντων, ευνοώντας τα μεγάλα συμφέροντα και την ατολμία των ντόπιων πολιτικών που μας θυμούνται μόνο στις εκλογές!΄΄.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Συλλόγου, ΄΄προϊόντα όπως η σταφίδα, το λάδι και τα λεμόνια της Αιγιάλειας που αποτελούν «στολίδια» για το εμπόριο και στυλοβάτες της τοπικής Οικονομίας, αντί να έχουν τη θέση που τους αρμόζει στην ελληνική και παγκόσμια αγορά, χρόνο με τον χρόνο φθίνουν. Οι αποθήκες γεμάτες σταφίδα με τιμή στάσιμη, το λάδι σταθερά σε χαμηλές τιμές και φέτος ελάχιστη παραγωγή και τα λεμόνια στα αζήτητα! Η εγκατάλειψη της υπαίθρου προχωράει με γοργούς ρυθμούς και δεν φαίνεται στον ορίζοντα πρόθεση από κανέναν να την ανακόψει!΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr