background img
banner
banner

«Κραυγή αγωνίας» για την χειρουργική κλινική με πολιτικές διαστάσεις

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ – “CASUS BELLI” Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Έντονη είναι η αντίδραση των ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου) στην αιφνίδια μετακίνηση μίας ακόμη Αναισθησιολόγου προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, αφήνοντας το Αναισθησιολογικό Τμήμα μόλις με δύο ιατρούς και αμβλύνοντας σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία του χειρουργικού τμήματος. Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας έχει προκηρύξει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη Δευτέρα στις 12.00 το μεσημέρι στον χώρο του Νοσοκομείου καθώς και τετράωρη στάση εργασίας του ιατρικού προσωπικού, ζητώντας ανάκληση της απόφασης της 6ης ΥΠε που φέρνει τα… πάνω κάτω στη λειτουργία του τοπικού νοσηλευτικού ιδρύματος.

Όπως τονίζεται από τους γιατρούς, τον περασμένο Οκτώβριο με το που διορίστηκε, μετά από μία εβδομάδα μετακινήθηκε Αναισθησιολόγος στο ΠΓΝΠ και τώρα, χωρίς προειδοποίηση το ίδιο γίνεται και με μία ακόμη Αναισθησιολόγο. Μάλιστα, τονίζουν ότι με δύο Αναισθησιολόγους δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα χειρουργεία…

Σύμφωνα με πληροφορίες του protionline.gr η μετακίνηση έγινε για να εξυπηρετήσει σοβαρά χειρουργεία στο Ρίο, με τους ιθύνοντες να τονίζουν ότι θα έχει διάρκεια λιγότερο από ένα μήνα. Μάλιστα μετακινήθηκε και αναισθησιολόγος από το Μεσολόγγι για να καλύψει τις ανάγκες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Το θέμα πήρε και πολιτικές διαστάσεις, αφού στο χορό της συμπαράστασης των ιατρών, μπήκαν εκτός από τον Ιατρικό Σύλλογο Αιγίου και οι δημοτικές παρατάξεις με την δημοτική αρχή να συγκαλεί Δημοτικό Συμβούλιο χθες το βράδυ.

Διάλυση του Αναισθησιολογικού τμήματος καταγγέλλει η Ε.Ι.Ν.Α.

Πρώτα με επιστολή της, η διοίκηση της Ε.Ι.Ν.Α. προς την 6η ΥΠε και τον διοικητή του Γ.Ν. Aιγίου, επισημαίνει: «Συνάδελφος αναισθησιολόγος από το Γ.Ν Αιγίου με χθεσινό έγγραφο (8/1/21) του διοικητή της 6ης ΥΠΕ εντέλλεται για μετακίνηση στο ΠΓΝΠ, στο οποίο καλείται να παρουσιαστεί εντός τριημέρου. Η εντολή μετακίνησης έρχεται αιφνιδιαστικά χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση των γιατρών του νοσοκομείου, της διεύθυνσης του τμήματος και κυρίως της ίδιας της συναδέλφου που μετακινείται. Πρόκειται μάλιστα για τη δεύτερη μετακίνηση αναισθησιολόγου προς το ΠΓΝΠ (από 1/10/2020 η προηγούμενη). Το Αναισθησιολογικό Τμήμα, καλείται πλέον να βγάλει πέρα το τακτικό χειρουργικό πρόγραμμα, τις καθημερινές εφημερίες και τις διακομιδές διασωληνωμένων ασθενών με τους δύο εναπομείναντες αναισθησιολόγους».

Σημειώνει ακόμη πως «οι μετακινήσεις των γιατρών έρχονται να προστεθούν στο ήδη τραγικά υποστελεχωμένο Νοσοκομείο Αιγίου, το οποίο εφημερεύει καθημερινά, καλύπτοντας δεκάδες χιλιάδες κατοίκους της Ανατολικής Αχαΐας και προγραμματίζεται να μετατραπεί σε νοσοκομείο αποκλειστικά για Covid(!!), εάν χρειαστεί, με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο της ΥΠΕ».
Το Δ.Σ. της Ένωσης, διερωτάται δημόσια τα εξής: «Ο Διοικητής του ΓΝ Αιγίου γνώριζε και ενέκρινε αυτή την μετακίνηση, συντελώντας στη περαιτέρω αποδιάρθρωση και απαξίωση του νοσοκομείου που καλείτε να διοικήσει; Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την υποβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης των κατοίκων; Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ και το Υπ. Υγείας πώς και πότε σκοπεύουν να καλύψουν τα κενά που δημιουργούν, με τα εντέλλεσθε μετακινήσεων των λιγοστών συναδέλφων που υπηρετούν στα περιφερειακά νοσοκομεία; Μάλιστα, χωρίς την σύμφωνη γνώμη τους, ούτε καν την ενημέρωση τους».

΄΄Οι γιατροί είναι εργαζόμενοι και όχι γυρολόγοι΄΄!

Απαιτεί δε να παρθεί άμεσα πίσω η εντολή μετακίνησης της Αναισθησιολόγου από το Γ.Ν. Αιγίου, να αναλάβουν τις ευθύνες τους η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας και να καλυφθούν τα τεράστια λειτουργικά κενά στο Γ.Ν. Αιγίου και το ΠΓΝΠ με το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό προσωπικό, ειδικά ενόψει του τρίτου κύματος, τονίζοντας πως ΄΄κάθε άλλη κίνηση δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά το μεγεθύνει΄΄ και ότι ΄΄οι γιατροί είναι εργαζόμενοι και όχι γυρολόγοι΄΄.

Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιάλειας: «Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για τη νέα μετακίνηση αναισθησιολόγου»

Έτσι, το μεσημέρι της Κυριακής 10/1, με πρωτοβουλία του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου, πρώτα σε συνεννόηση με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστο Γούτο και στη συνέχεια με τις άλλες παρατάξεις, αποφασίστηκε να συγκληθεί εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο Αιγιάλειας, ύστερα και από αίτημα του δημοτικού συμβούλου και χειρουργού στο Νοσοκομείο, Δημήτρη Μπούνια.

Το ψήφισμα που συντάχθηκε, ψηφίστηκε ομόφωνα το βράδυ της Κυριακής στην έκτακτη συνεδρίαση δια περιφοράς και αναφέρει τα εξής: «Η μετακίνηση ακόμη έναν αναισθησιολόγο από το ΓΝ Αιγίου στο ΠΓΝΠ χωρίς καν να υπάρχει επίσημο αίτημα και χωρίς να ερωτηθεί ούτε ο Διοικητής του Νοσοκομείου ούτε η Διευθύντρια του αναισθησιολογικού τμήματος. Αποδυναμώνει το ΓΝ Αιγίου.
Ενημερώθηκαμε αρμοδίως. για την άμεση μετακίνηση της μιας εκ των τριών αναισθησιολόγων του Νοσοκομείου μας όταν μόλις προ 2 μηνών είχε ήδη μετακινηθεί, με απόφαση διοικητού 6ης ΥΠΕ, νεοδιορισθείσα αναισθησιολόγος.

Από την ενημέρωση που έχουμε, δεν προκύπτει ανάγκη άμεσης μετακίνησης αναισθησιολόγου.

Το ΓΝ Ανατ. Αχαΐας έχει αποδείξει εμπράκτως την αλληλεγγύη του προς το ΠΓΝΠ δεχόμενο την προ διμήνου μετακίνηση μιας εκ των 4 αναισθησιολόγων για την εύρυθμη λειτουργία του ανωτέρου Νοσοκομείου.

Η τωρινή νέα μετακίνηση όμως αποδυναμώνει πλήρως το αναισθησιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου μας με άμεσο αντίκτυπο στην υγεία και τη ζωή των συμπολιτών μας.
Άραγε ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την υποβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης των δημοτών της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων?

Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για τη νέα μετακίνηση αναισθησιολόγου ώστε να μπορέσει το ΓΝ Ανατ. Αχαΐας να συνεχίσει απρόσκοπτα την ασφαλή παροχή υπηρεσιών δημόσιας υγείας, καθώς και να ενδυναμωθεί περαιτέρω με το αναγκαίο για τη λειτουργία του, προσωπικό.»


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr