background img
banner
banner

Μία… αλλιώτικη «μουντή» Πρωτοχρονιά

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

“Ερημική τοποθεσία” θύμιζε το κέντρο του Αιγίου ανήμερα την Πρωτοχρονιά.  Ο κόσμος ήταν με το… σταγονόμετρο στις εκκλησίες και τους προαύλιους χώρους τους και η πρώτη μέρα του χρόνου δεν θύμιζε σε τίποτα γιορτινή ημέρα παρελθόντων ετών.

Ο κορωνοϊός έχει φέρει εκτός από τα lock down και τις αποστάσεις, εκτός από τον φόβο της διασποράς του ιού και της επικινδυνότητάς του, μια απίστευτη αμηχανία και ένα συνεχές ¨μούδιασμα¨ σε όλους τους ανθρώπους.

Αμβρόσιος: «Η ¨γλυκιά¨ παρουσία στην ζωή μας είναι μόνο ο Θεός»

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και ακολούθως Δοξολογία για το νέο έτος, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου. «Τις ημέρες που περνάμε, ας τις δούμε σαν μια ευκαιρία να πλησιάζουμε όλοι μας πιο πολύ στον Θεό. Ας ανοίξουμε την καρδιά μας και να Του δώσουμε τόπο, να μπει. Και Εκείνος… θα μας πάρει στην αγκαλιά Του. Γιατί όσοι είναι μαζί Του και ακολουθούν τον Θεό, σώζονται. Ας Τον αφήσουμε να υπάρχει ως παρουσία, αυτή η ¨γλυκιά¨ παρουσία στην ζωή μας και όταν δοκιμάζεστε από την ζωή, θα σας στηρίζει. Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο, χαρούμενα και ευλογημένα, ειρήνη σε όλον τον κόσμο» ανέφερε, μιλώντας στους λιγοστούς πιστούς μέσα στον ναό. Μάλιστα, η ανάγκη του Μητροπολίτη για ανθρώπινη επικοινωνία φάνηκε από την κίνησή του να κατέβει από τον άμβωνα και να μιλήσει σχετικά κοντά στον κόσμο, δίχως μικρόφωνο.

Στα Καλάβρυτα ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων τελέστηκε Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια επίσημη Δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης  κ. Ιερώνυμος. Ευχήθηκε τα καλύτερα για το νέο έτος και κάλεσε τους πιστούς, να βάζουν τον Χριστό στην καρδιά τους, όπως ακριβώς και Εκείνος ¨ανοίγει¨ την αγκάλη Του στην ανθρωπότητα. Δεήθηκε δε, ο φιλάνθρωπος Κύριος Ιησούς Χριστός να ευλογήσει το 2021, ώστε να είναι για όλους μια ειρηνική χρονιά και δίχως δεινά.

Καλογερόπουλος: «Να σταθούμε όλοι αισιόδοξοι απέναντι στο νέο έτος που ήρθε»

Το παρών στην Φανερωμένη έδωσαν ο δήμαρχος Αιγιαλείας, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι, και διοικητές Σωμάτων Ασφαλείας της περιοχής.

Με έναν σύντομο αλλά ουσιαστικό χαιρετισμό, ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος, μίλησε στους πιστούς μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην Φανερωμένη, αναφέροντας: «Συνηθίζουμε κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, να ανταλλάσουμε ευχές που κυρίως έχουν έναν χαρακτήρα πιο τυπικό. Νομίζω, ότι στις ιδιαίτερες συνθήκες που ζούμε… οι ευχές για το νέο έτος, θα ήταν καλύτερα να έχουν έναν πιο ουσιαστικό χαρακτήρα. Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλη την κοινωνία και σε επίπεδο υγειονομικής αλλά και οικονομικής φύσεως. Χρειάζεται μια συλλογική προσπάθεια και να σταθούμε αισιόδοξοι απέναντι στο νέο έτος που ήρθε και να ξεχάσουμε το προηγούμενο δύσκολο 2020, που ¨έφερε¨ πολλά. Εύχομαι να μπορέσουμε τα αντλήσουμε δύναμη από μέσα μας και ο καθένας από εμάς, να κάνει μια εσωτερική ανασκόπηση της συμβολής που είχε μέχρι τώρα και που οφείλει να συνεχίσει να έχει, για να ζούμε έτσι σε μια καλύτερη κοινωνία. Πιστεύω πως αν συνεισφέρουμε όλοι από λίγο σε αυτόν τον τόπο, τότε θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα».

«Είμαστε συνεπιβάτες σε ένα μεγάλο κοινωνικό… ¨καράβι¨

Ο δήμαρχος Αιγιάλειας, συνεχίζοντας την τοποθέτησή του και μιλώντας στον κόσμο που είχε παραβρεθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, επισήμανε: «Πρέπει να σκεφτούμε όλοι μας, ότι είμαστε συνεπιβάτες σε ένα μεγάλο κοινωνικό ¨καράβι¨. Θεωρώ ότι αν ο καθένας μας, σκέφτεται μόνο την ατομικότητά του και την δική του διαχείριση… αν κοιτάζει πρώτα τους προσωπικούς τους στόχους και έπειτα το σύνολο, τότε το ¨καράβι¨ δεν θα φτάσει στο λιμάνι. Ας μην κοιτάζουμε τις ατομικές φιλοδοξίες του ¨τώρα¨. Αυτό το ¨τώρα¨… οδήγησε σε αντιφάσεις, που είχαν δράσεις στον ¨λαϊκισμό¨ ή την ψηφοθηρία σε όλα τα επίπεδα. Αν συνεισφέρουμε όλοι, ο καθένας από την μεριά του, τότε θα έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα και για τον εαυτό μας και συνολικά για τον τόπο μας. Εύχομαι, ο καθένας από εμάς να βρει και να ακολουθεί την αλήθεια. Να επιτύχει τον ¨ρόλο¨ που ο ίδιος, μπορεί να αλλάξει τον εαυτό του. Με αυτόν τον τρόπο μόνο το ¨καράβι¨ αυτό θα έχει όραμα στο μέλλον, για εμάς και τα παιδιά μας. Δεν βγάζει πουθενά πια, το ¨μίζερο¨ πολιτικό ανάστημα. Ας δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και ας κρατήσουμε ψηλά ό,τι πολυτιμότερο έχουμε: Τα παιδιά μας! Εύχομαι ετούτη την νέα χρονιά να γίνουμε όλοι πιο συνυπεύθυνοι και καλύτεροι άνθρωποι».


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr