background img
banner
banner

Μαγική η εικόνα της νέας βιβλιοθήκης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας

ΟΙ ΤΟΙΧΟΙ… ΖΩΝΤΑΝΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΝΕΛΑ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Έτοιμη να υποδεχτεί τους… βιβλιοφάγους μαθητές και μαθήτριες είναι η νέα βιβλιοθήκη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας. Την περίοδο της καραντίνας οι τοίχοι ζωντάνεψαν με τα μαγικά πινέλα της γιαγιάς μαθητών Τάνυας Ντεβέ και με την επιστροφή τους την προσεχή Δευτέρα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, οι μαθητές θα αντικρίσουν μία εντελώς διαφορετική εικόνα.

Η Τάνυα Ντεβέ ολοκλήρωσε τις “σπουδές της” στη ζωγραφική έχοντας δάσκαλο τον αείμνηστο Δημήτρη Λάγκα. Από το θάνατό του και μετά δεν είχε πιάσει πινέλο, θρηνώντας την απώλειά του. Θέλοντας να ξαναρχίσει να μπαίνει φως μέσα της, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της διευθύντριας του σχολείου Αναστασίας Ευσταθίου, προκειμένου να… δωρίσει στο 1ο Δημοτικό Ακράτας λίγο από το ταλέντο της και να μετατρέψει τη λύπη σε ένα μικρό θαύμα.

Όπως η ίδια η κ. Ευσταθίου αναφέρει, ΄΄το αποτέλεσμα είναι μια μαγική τοιχογραφία με απεικόνιση παιδιών που ανοίγουν ένα βιβλίο και ξεκινά μια γιορτή… Το θέμα ήταν παρμένο από το παιδικό παραμύθι της Λιάνας Δενεζάκη, Ο ΜΠΑΡΤΟΛΟ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΥΑΛΙΑ΄΄.

Ευχαριστίες από τη διευθύντρια

΄΄Πολλές ευχαριστίες και μια μεγάλη αγκαλιά στη γιαγιά Τάνυα για το δώρο της στον μαθητόκοσμο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας.
Προσμένουμε τους μικρούς μας μαθητές να γεμίσουν με γέλια και χαρά το νέο χώρο της βιβλιοθήκης μας. Θέλουμε να εμπνευστούν από την μαγική εικόνα… να γράψουν παραμύθια… να εικονογραφήσουν τα έργα τους παίρνοντας έμπνευση από τον μικρό Μπαρτόλο και τους άλλους ήρωες΄΄, προσθέτει η διευθύντρια του σχολείου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr