background img
banner
banner

Μεγάλος αριθμός test covid στην περιοχή και όλα αρνητικά!

ΑΠΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΣΕ ΛΙΜΕΝΙΚΟ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Καθησυχαστικά είναι τα αποτελέσματα ελέγχων κλιμακίου του ΕΟΔΥ που πραγματοποίησε μεγάλο αριθμό τεστ covid την Τετάρτη 13/1 στην περιοχή της Αιγιάλειας. Ελέγχθηκαν περίπου 70 υπάλληλοι από Λιμεναρχείο, Τελωνείο και Δήμο Αιγιαλείας και όλων τα δείγματα βγήκαν αρνητικά.

Είχε προηγηθεί ο εντοπισμός κρουσμάτων πριν λίγες ημέρες στο Λιμεναρχείο και την Τρίτη 12/1 σε Υπηρεσία του δήμου Αιγιαλείας, ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, αποφεύχθηκε η διασπορά του ιού.

Γενικότερα, τα συμπεράσματα των ανθρώπων του κλιμακίου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, που πραγματοποίησαν και ελέγχους σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα στο Αίγιο χωρίς να βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό, είναι πως ο ιός στην Αιγιάλεια περιορίζεται εν αντιθέσει με τα Καλάβρυτα όπου υπάρχει έξαρση κυρίως λόγω της διασποράς που υπήρξε στο ίδρυμα «Καλλιμανοπούλειο».

Ο έγκαιρος εντοπισμός κρουσμάτων και η απολύμανση μάλλον αποσόβησαν τη διασπορά

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε ελέγχους προηγούμενων ημερών εντοπίζονταν μεμονωμένες περιπτώσεις κρουσμάτων, κυρίως ασυμπτωματικών, κάτι που ευτυχώς δεν παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες. Αυτό έχει να κάνει και με το γεγονός ότι δεν υπάρχει διασπορά σε μονάδες, με την τήρηση των μέτρων ασφαλείας καθώς και με τα γρήγορα αντανακλαστικά των υπευθύνων που προβαίνουν κατευθείαν σε απολύμανση, όπως για παράδειγμα έγινε και στην περίπτωση του δήμου Αιγιαλείας όπου ελήφθησαν άμεσα τα προβλεπόμενα μέτρα απολύμανσης του Δημαρχείου.

Υπενθυμίζεται ότι και την πρώτη μέρα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε τόσο στον δήμαρχο, όσο και στους λοιπούς υπαλλήλους του ιδίου γραφείου με τον πάσχοντα, τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά.

Το πρωί της Τετάρτης 13/1, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε σε χώρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγίου, εκεί όπου πραγματοποιήθηκαν τεστ για κορωνοϊό σε δημοτικούς υπαλλήλους, επί το πλείστον της Οικονομικής Υπηρεσίας. Συνολικά ελέγχθηκαν 53 άτομα και βγήκαν όλοι αρνητικοί στον covid-19.

Άπαντες ειδοποιήθηκαν με sms λίγη ώρα μετά τον έλεγχο, με την τήρηση των προσωπικών δεδομένων.

Λίγη ώρα νωρίτερα, το ίδιο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που είδε δεκάδες Αιγιαλείς, βρισκόταν στον χώρο του Λιμεναρχείου Αιγίου, εκεί όπου υπεβλήθησαν σε τεστ οι λιμενικοί καθώς και οι υπάλληλοι του Τελωνείου Αιγίου.

Συνολικά ελέγχθηκαν 17 άτομα και βγήκαν όλοι αρνητικοί.

Να σημειωθεί τέλος ότι κατά τη διάρκεια των ελέγχων τηρούνται ευλαβικά όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής με τους πολίτες να επιδεικνύουν πειθαρχία και υπομονή.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr