background img
banner
banner

Νέο σίριαλ προσφυγών για τα δίκτυα αποχέτευσης

ΤΙ ΖΗΤΑ ΤΩΡΑ Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΠΠ – ΝΕΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ 33,7 ΕΚ. ΕΥΡΩ

Το σίριαλ των προσφυγών ανάμεσα στους δύο διεκδικητές του μεγάλου έργου της αποχέτευσης των 33,7 εκ. ευρώ, συνεχίζεται με καινούρια επεισόδια.
Θυμίζουμε ότι στον διαγωνισμό του έργου, με τίτλο «Εσωτερικά Δίκτυα Αποχέτευσης Λυμάτων Παραλιακών Οικισμών Αιγιάλειας», που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2020, προσήλθαν 5 τεχνικές εταιρίες εκ των οποίων δύο, η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. και η INTRAKAT A.E., συνέχισαν με αξιώσεις στη διεκδίκηση του.

Ο διαγωνισμός δεν ήταν μειοδοτικός αλλά ήταν μικτός, με την τεχνική προσφορά να μετρά κατά 60% και την οικονομική προσφορά κατά 40%. Όταν άνοιξαν πρώτα οι τεχνικές προσφορές τον περασμένο Αύγουστο, η Επιτροπή του διαγωνισμού, βαθμολόγησε την Μεσόγειο με 85,5% και την Intrakat με 71,32%, δίνοντας προβάδισμα στην πρώτη να κερδίσει το έργο. Τότε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ, επικύρωσε την βαθμολογία και ετοιμαζόταν να ανοίξει τις οικονομικές προσφορές, ώστε να συνυπολογιστούν κι αυτές στην τελική βαθμολογία που θα καθόριζε και τον ανάδοχο.

Αλλάζουν οι βαθμολογίες αλλά…

Όμως οι οικονομικές προσφορές δεν άνοιξαν ποτέ, γιατί η Intrakat προσέφυγε στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, με την αιτιολογία ότι η Επιτροπή του Διαγωνισμού δεν έλαβε υπόψη στη βαθμολογία της, τα 16 χρόνια επιπλέον συντήρησης του έργου, πέραν του υποχρεωτικού χρόνου.

Η ΑΕΠΠ δικαίωσε την Intrakat, αναγκάζοντας την Μεσόγειο με τη σειρά της, να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης της Αρχής. Το ΣτΕ όμως με απόφασή του στις 15/10/20 απέρριψε τους ισχυρισμούς της Μεσογείου, αναγκάζοντας το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ να διορθώσει τη βαθμολογία των τεχνικών προσφορών των δύο εταιριών.
Έτσι, στη συνεδρίαση της 28/12/2020 το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ συμμορφώθηκε με την απόφαση του Δικαστηρίου και έδωσε προβάδισμα με 83,32% στην Intrakat, έναντι 61,88% της Μεσογείου, αναβαθμολογώντας το κριτήριο Κ2 που αφορούσε την συντήρηση του έργου μετά την εκτέλεση του.

Για την ιστορία, ο διαγωνισμός ζητούσε 15 μήνες υποχρεωτική συντήρηση, η Intrakat πρόσφερε επιπλέον 192 μήνες και η Μεσόγειος 21.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι ήρθε η ώρα να ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές, με την Intrakat να έχει προβάδισμα να κερδίσει το έργο, με νέα προσφυγή στην ΑΕΠΠ η Μεσόγειος δημιουργεί νέα δεδομένα.

Τώρα η Μεσόγειος ζητά την ακύρωση της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ, γιατί όπως υποστηρίζει στην προσφυγή της, έπρεπε να προηγηθεί απόφαση από την Επιτροπή του διαγωνισμού.

Το θέμα φαντάζει τυπικό και στην ΔΕΥΑ δεν ανησυχούν, ωστόσο στο βάθος φαίνεται πάλι το ΣτΕ, που μπορεί να αναβάλει το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης και εντέλει το έργο που θα συνδέσει Αιγείρα, Ακράτα, Διακοπτό, Ροδοδάφνη, Σελιανίτικα, Λόγγο και Καμάρες με τον Βιολογικό Καθαρισμό της Μυρτιάς να αργήσει περαιτέρω να συμβασιοποιηθεί, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ολοκλήρωσή του.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr