background img
banner
banner

«Ναι μεν αλλά»… για τις προτάσεις του ΠΣΑΚ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΟΥΠΗΣ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΦΑΛΑΣ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος των Καλαθοσφαιριστών τόνισε μέσω ανακοίνωσης, πως οι αθλητές είναι πρόθυμοι να αγωνιστούν ακόμη κι εν μέσω καλοκαιριού αν χρειαστεί, ώστε να ολοκληρωθεί κανονικά το πρωτάθλημα, ενώ παρόμοια στάση κράτησε κι αυτός των Προπονητών. Η συγκεκριμένη πρόθεση υπογραμμίζεται επίσης στην επιστολή που έστειλε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών στον ΕΣΑΚΕ, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει επίσης η πρόταση να τους καταβληθεί το 80% των συμφωνηθέντων, εφόσον δεν καταστεί δυνατό να επιστρέψουν οι ομάδες στα παρκέ τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Εκτός των άλλων, ο ΠΣΑΚ πρότεινε την πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να προκύψει απόφαση που θα ικανοποιεί άπαντες.

Για τις παραπάνω προτάσεις ζητήσαμε την άποψη του προπονητή τoυ Ήφαιστου/Αχιλλέα Γιάννη Γιούπη και του γκαρντ αλλά και προπονητή των ακαδημιών της ομάδας, Κώστα Κεφαλά. Αν συμφωνούν ή διαφωνούν και κατά πόσο είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν οι προτάσεις των συνδέσμων παικτών και προπονητών του αθλήματος.

Γιάννης Γιούπης: «Ναι μέχρι μέσα Ιουνίου, ανέφικτο να πληρώσουν τα σωματεία»

«Να φτάσουμε στο σημείο να παίζουμε μέσα στο καλοκαίρι είναι μία κουβέντα. Μπορώ να το κατανοήσω αν μιλάμε για την αρχή του καλοκαιριού και μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Από εκεί και πέρα δεν είναι δυνατόν να αγωνίζεσαι σε 35 και 40 βαθμούς θερμοκρασία. Είναι εξοντωτικό για όλους. Για την δεύτερη πρόταση δεν το συζητάω καν και είμαι κατηγορηματικός σε αυτό. Δεν μπορείς να αμοίβεσαι αν δεν εργάζεσαι και πολύ περισσότερο σε αυτές τις κατηγορίες που οι διοικήσεις των συλλόγων ξέρουμε ότι δεν είναι εύρωστες οικονομικά και δεν έχουν έσοδα από χορηγίες και άλλες δραστηριότητες. Σίγουρα υπάρχουν προπονητές και αθλητές και στη Γ΄ Εθνική που ζουν αποκλειστικά από το μπάσκετ, αλλά δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, είναι ανέφικτο για τις ομάδες. Θα πρέπει να μεριμνήσει το κράτος όπως γίνεται και σε άλλους κλάδους εργαζομένων», τονίζει ο προπονητής της Αιγιώτικης ομάδας και συμπληρώνει: «Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία και η πανδημία που ταλαιπωρεί όλη την ανθρωπότητα να αποτελέσει σύντομα παρελθόν».

Κώστας Κεφαλάς: «Όσοι ζουν από το μπάσκετ βρίσκονται σε απόγνωση»

«Εμείς θέλουμε να παίζουμε, είναι η δουλειά μας και πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος ώστε να επιστρέψουμε στα γήπεδα. Με βρίσκει σύμφωνο η πρόταση να παίξουμε και καλοκαίρι αν χρειαστεί. Δεν εννοώ βέβαια όλο το καλοκαίρι αλλά τον Ιούνιο. Τώρα, όσο αφορά το δεύτερο σκέλος γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο για τις περισσότερες ομάδες, αν όχι για όλες, αλλά θα πρέπει και εμάς κάποιος να μας βοηθήσει οικονομικά. Από τη στιγμή που δεν μπορεί ή δεν θέλει καλύτερα η Πολιτεία, μακάρι να το κάνουν οι ομάδες γιατί είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα της αποχής. Ξέρω φυσικά ότι δεν υπάρχουν έσοδα από πουθενά εδώ και τόσους μήνες, αλλά πρέπει να βρεθεί μία λύση γιατί οι άνθρωποι που ζουν από το μπάσκετ και τον αθλητισμό γενικότερα (αθλητές, προπονητές κλπ), βρίσκονται σε απόγνωση. Εύχομαι υγεία για όλο τον κόσμο και η νέα χρονιά να σημάνει το τέλος της πανδημίας και την επιστροφή της ζωής μας στους κανονικούς της ρυθμούς», δηλώνει από την πλευρά του ο έμπειρος αθλητής.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr