background img
banner
banner

ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Συμπληρώνει έξι μήνες στον Προμηθέα και το πρωτάθλημα της basket league

Ο Νίκος Αρβανίτης στα τέλη Ιανουαρίου κλείνει έξι μήνες στο προπονητικό team του Προμηθέα Πάτρας ως βοηθός του Μάκη Γιατρά και μαζί με τον πιο έμπειρο Κώστα Ντούβα αποτελούν την προπονητική τριάδα της πατρινής ομάδας. Ένας Αιγιώτης στα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ, που φιλοδοξεί να εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο τις γνώσεις του με τις παραστάσεις υψηλού επιπέδου που βιώνει όλο αυτό το διάστημα.

Ο γεννημένος στο Αίγιο, την 27η Οκτωβρίου 1980, προπονητής, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα τη σεζόν 2013-14 κι έχει δουλέψει σε ΕΦΑ Αιγίου (Ανδρικό, 2013-14), Ήφαιστο/Αχιλλέα ΣΦ. Αιγιαλείας (βοηθός στο Ανδρικό και πρώτος προπονητής στους Εφήβους τις σεζόν 2014-15 και 2015-16), Κεραυνό Αιγίου (2016-2019, ως προπονητής και βοηθός προπονητής στο Ανδρικό και Τεχνικός Υπεύθυνος στα τμήματα υποδομής) και στον Απόλλωνα Πατρών (βοηθός προπονητής από τον Ιανουάριο του 2019). Κατά την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν 2019-20 ο Νίκος Αρβανίτης εργάστηκε ως πρώτος προπονητής στον Κεραυνό Αιγίου (Α1 ΕΣΚΑ-Η) και ως βοηθός προπονητής στον Απόλλωνα Πατρών (Α2 Εθνική).

O Aιγιώτης προπονητής μας μιλάει για τον Προμηθέα, για τις πρώτες του εντυπώσεις από το πρωτάθλημα της basket league και για τους φετινούς στόχους της ομάδας του.

Πόσο γρήγορα προσαρμόστηκες σε μία ομάδα που βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο;
Το πρώτο διάστημα ήταν λίγο πρωτόγνωρο για εμένα αλλά όχι δύσκολο αφού ο κόουτς Γιατράς και ο κόουτς Ντούβας με βοήθησαν να εγκλιματιστώ και να προσαρμοστώ σε μικρό χρονικό διάστημα. Η ομάδα είναι σε υψηλό επίπεδο και τα τελευταία χρόνια, όπως είναι γνωστό, έχει καθιερωθεί ως μία από τις μεγάλες δυνάμεις του ελληνικού μπάσκετ. Και φυσικά το επίπεδο της κατηγορίας είναι πολύ υψηλό σε όλα τα επίπεδα. Σε αγωνιστικό, σε αξία παικτών και προπονητών, σε οργάνωση, σε όλα, ενώ το πρωτάθλημα φέτος είναι ίσως πιο ανταγωνιστικό από κάθε άλλη φορά με πολλές καλές ομάδες, κάτι που φαίνεται κάθε αγωνιστική από τα αποτελέσματα.

Ο Προμηθέας ξεκίνησε με την κατάκτηση ενός τίτλου αλλά δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Που οφείλεται αυτό;
Η κατάκτηση του Σούπερ καπ ήταν μία μεγάλη στιγμή για τον σύλλογο και αποτελεί τον πρώτο μεγάλο τίτλο του. Η συνέχεια δυστυχώς ήταν γεμάτη προβλήματα λόγω του κορωνοϊού κυρίως, αλλά και τραυματισμών βασικών παικτών. Βγήκαμε από τον ρυθμό μας, αγώνες αναβλήθηκαν και μας στοίχισε περισσότερο με τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του eurocup. Έγιναν και αλλαγές στο ρόστερ και πλέον είμαστε σε μία μεταβατική περίοδο όπου προσπαθούμε να βρούμε την κατάλληλη χημεία εν όψει της συνέχειας».

Ποιοι είναι οι βασικοί στόχοι για φέτος;
Όσο πιο υψηλοί όπως κάθε χρόνο. Στο κύπελλο φτάνουν μέχρι και την κατάκτηση του τροπαίου και στο πρωτάθλημα να μπούμε αρχικά στην πρώτη τετράδα και στη συνέχεια να κοιτάξουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η ομάδα θα ανεβαίνει από εδώ και πέρα και θα φτάσει στο επίπεδο που θέλουμε.

Ποια είναι γνώμη σου για την αγωνιστική απραξία των ομάδων στις μικρότερες κατηγορίες; Εκτιμάς ότι θα συνεχιστούν κάποια στιγμή φέτος;
Κατά αρχήν να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στους εκατοντάδες συναδέλφους, παίκτες και προπονητές, αλλά και όλους τους ανθρώπους του μπάσκετ που ζουν από το άθλημα και δυστυχώς τόσο καιρό δεν εργάζονται. Είναι άδικο και θα πρέπει να βρεθεί άμεσα μία λύση. Είναι πολύ δύσκολο, έως αδύνατον να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στο κόστος των τεστ που θα υποχρεωθούν να κάνουν. Φανταστείτε ότι σε εμάς γίνονται, όχι μία αλλά δύο φορές την εβδομάδα. Θα πρέπει όμως να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να καλυφθεί το κόστος και τα πρωταθλήματα να επαναρχίσουν. Να ευχηθώ υγεία και καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο και σύντομα η ζωή να επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr