background img
banner
banner

Οι τρεις… σωματοφύλακες του Αστέρα Τέμενης BC

ΜΠΙΤΣΑΚΟΣ, ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑ 40+ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Η τρίτη συνεχόμενη άνοδος του Αστέρα Τέμενης BC, αυτή τη φορά στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της ΕΣΚΑ-Η, συνοδεύτηκε από σημαντική ενίσχυση του ρόστερ το περασμένο καλοκαίρι, προκειμένου να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει την άνοδο στην Α1. Μεταξύ των νεοαποκτηθέντων ξεχωρίζουν ασφαλώς οι περιπτώσεις τριών παικτών που παρότι διανύουν τα δεύτερα «αντα» της ζωής τους, συνεχίζουν όχι μόνο να αγωνίζονται, αλλά – όπως έδειξαν οι πρώτες αγωνιστικές πριν την διακοπή – και να κάνουν τη διαφορά στο πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑ-Η. Βασίλης Παπαδόπουλος, Φώντας Ντούρος και Μιχάλης Μπιτσάκος έχουν συμπληρώσει τρεις δεκαετίες στα παρκέ, όχι μόνο στα τοπικά πρωταθλήματα αλλά και σε αυτό της Γ΄ Εθνικής και με την εμπειρία τους αποτελούν τους «οδηγούς» για τους νεότερους σε ηλικία συμπαίκτες τους, με τους οποίους έχουν δημιουργήσει ένα «κράμα» που μπορεί να οδηγήσει τον Αστέρα ψηλά. Ας θυμηθούμε την πορεία τους όλα αυτά τα χρόνια και τι έχουν να μας πουν τόσο για την νέα τους ομάδα όσο και για την δική τους παρουσία, ξεκινώντας από τον μεγαλύτερο της παρέας.

Βασίλης Παπαδόπουλος: «Παιδί» του Ήφαιστου παρότι ξεκίνησε από τον Κεραυνό

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος έχει συμπληρώσει τα 43 του χρόνια, αλλά – κατά γενική ομολογία – όποιος τον βλέπει να αγωνίζεται αδυνατεί να πιστέψει ότι είναι πάνω από… 30! Και λόγω της απόδοσής του αλλά και εμφανισιακά. Μία «ζωή» στον Ήφαιστο Αιγίου και τον Ήφαιστο/Αχιλλέα μετά τη συγχώνευση, με μία μόνο χρονιά παρουσίας στον Κεραυνό Αιγίου στη Γ΄ Εθνική και άλλη μία στην ΕΦΑ Αιγίου. Παρότι ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Κεραυνού τη δεκαετία του ΄80 με προπονητή τον Σταθακόπουλο.

Με ύψος 1.95 αγωνίζεται ως πάουερ φόργουορντ και σέντερ, με κύριο χαρακτηριστικό στο παιχνίδι του όλα αυτά τα χρόνια τις «πλαστικές» κινήσεις μέσα στη ρακέτα και την ευστοχία από μέση απόσταση και από τη γραμμή των ελευθέρων βολών. Θα μπορούσε να είχε παίξει και σε μεγαλύτερες κατηγορίες, αλλά ίσως δεν το επιδίωξε και ο ίδιος όσο θα έπρεπε.

«Όταν είσαι μία ολόκληρη ζωή μέσα στα γήπεδα είναι πολύ δύσκολα να συνηθίσεις μία τέτοια κατάσταση. Αν μέχρι τέλη Φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου δεν ξεκινήσουν οι προπονήσεις η χρονιά έχει τελειώσει αφού τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα. Ελπίζω να βρεθεί μία λύση αλλά πλέον το θεωρώ από δύσκολο έως αδύνατο. Προσπαθώ να διατηρούμαι όσο μπορώ κάνοντας τρέξιμο ή ποδήλατο και περιμένω όπως όλοι μας την επιστροφή στα γήπεδα.

Νιώθω δυνατός και μπορώ ακόμη να προσφέρω και κυρίως να βοηθήσω τα νέα παιδιά που έχει ο Αστέρας Τέμενης που κάνει μία πολύ καλή προσπάθεια τα τελευταία χρόνια».

Ξενοφών Ντούρος: Από 8 χρονών μέσα στα γήπεδα του μπάσκετ

O Ξενοφών Ντούρος έχει συμπληρώσει τα 42 του χρόνια και βρίσκεται στα γήπεδα του μπάσκετ από το 1986 όταν σε ηλικία 8 ετών ξεκίνησε από το μίνι του Κεραυνού. Έμεινε στην ομάδα 15 ολόκληρα χρόνια και για έξι σεζόν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Με ύψος 1.96 έπαιζε κυρίως σε θέση σμολ φόργουορντ αλλά με το πέρασμα του χρόνου μετέφερε το παιχνίδι του μέσα στη ρακέτα. Μετά τον Κεραυνό και πριν τον Αστέρα αγωνίστηκε σε Ακράτα, ΕΦΑ, Ήφαιστο, Ήφαιστο/Αχιλλέα (δύο φορές), Φοίνικα Αγυιάς, Φιλαθλητική Αιγίου. Η δύναμη και η πληθωρική παρουσία του μέσα στη ρακέτα καθώς και έφεση στα ριμπάουντ είναι τα κύρια στοιχεία του παιχνιδιού του. Μαζί με τον Βασίλη Παπαδόπουλο αποτελούν τη «δύναμη κρούσης» μέσα στη ρακέτα και χωρίς αμφιβολία συγκροτούν το καλύτερο δίδυμο ψηλών στην κατηγορία.

«Θεωρώ ότι πλέον είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον να συνεχίσουμε να παίζουμε μπάσκετ φέτος, ειδικά στις τοπικές κατηγορίες. Από την πλευρά μου όλο αυτό το διάστημα προσπαθώ να διατηρηθώ κάνοντας τουλάχιστον γυμναστική και βάρη στο σπίτι μου, ενώ χρησιμοποιώ το ποδήλατο για άθληση σε εξωτερικό χώρο. Είναι πραγματικά πολύ άσχημη για όλους τους αθλητές αυτή η εξέλιξη φέτος και φυσικά για την ομάδα μας που ξεκίνησε πολύ καλά το πρωτάθλημα. Τουλάχιστον να τελειώσει οριστικά το καλοκαίρι όλο αυτό που περνάμε και η νέα σεζόν να διεξαχθεί υπό φυσιολογικές συνθήκες. Για τα νέα παιδιά περισσότερο που πρέπει να παίζουν για να αναδειχθούν και που βλέπουν να πηγαίνει χαμένη μία ολόκληρη χρονιά».

Μιχάλης Μπιτσάκος: Ήφαιστος – Κεραυνός – Ακράτα η σχεδόν 30χρονη διαδρομή του

Ο Μιχάλης Μπιτσάκος μέχρι το προηγούμενο καλοκαίρι που εντάχθηκε στο δυναμικό του Αστέρα Τέμενης, είχε «μοιράσει» τη μπασκετική διαδρομή του ανάμεσα στις τρεις μεγάλες ομάδες της Αιγιάλειας. Ο 40χρονος γκαρντ (1.90) ξεκίνησε το 1992 από τον Ήφαιστο Αιγίου όπου έμεινε και τις περισσότερες χρονιές και το 2003 πήγε στον Κεραυνό. Ήταν η χρονιά που ανέβηκε στη Γ΄ Εθνική. Παρέμεινε μέχρι το 2007 που υπέγραψε στην Ακράτα από την οποία αποχώρησε το 2013 έχοντας αγωνιστεί μία χρονιά και στη Γ΄ Εθνική. Αφού μεσολάβησε ο Ήφαιστος/Αχιλλέας (είχε γίνει η συγχώνευση), επέστρεψε το ΄14 πάλι στην Ακράτα με την οποία έπαιξε μέχρι το 2018 στη Γ΄ Εθνική. Η συνέχεια περιλαμβάνει, ένα χρόνο στον Κεραυνό, άλλον έναν στον Ήφαιστο/Αχιλλέα και από το καλοκαίρι στον Αστέρα. Καλός χειριστής της μπάλας και με εξαιρετικό σουτ από μέση και μακρινή απόσταση, έχει αφήσει το «στίγμα» του στα παρκέ της Γ΄ Εθνικής και του τοπικού μπάσκετ.

«Πιθανότατα να είναι τελευταία χρονιά μου στα γήπεδα η φετινή αφού πλέον, αν δεν συνεχιστεί το πρωτάθλημα, είναι δύσκολο να επανέλθεις μετά από ενάμισι χρόνο αποχής. Βέβαια τίποτα δεν είναι σίγουρο αλλά μιλάω με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Προσωπικά πιστεύω ότι η σεζόν για το τοπικό μπάσκετ και όχι μόνο, έχει ολοκληρωθεί. Δυστυχώς και αυτό είναι πολύ άσχημο για τους παίκτες και τις ομάδες, που όταν τα πρωταθλήματα ξεκίνησαν, πίστευαν ότι έστω και δύσκολα θα ολοκληρωθούν.
Υπομονή, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά και ελπίδα ότι σύντομα θα ξεπεράσουμε την πανδημία και η ζωή θα επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς».


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr