background img
banner
banner

Ο στρατός διέκοψε την αγωνιστική πρόοδο του Κώστα Ασπρούκου

ΑΝΥΠΟΜΟΝΕΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ Ο ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΕ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Η στρατιωτική θητεία του επιθετικού Κώστα Ασπρούκου, διέκοψε την αγωνιστική του άνοδο, μαζί με τα γνωστά του …κατορθώματα στις αντίπαλες περιοχές, όπου από την θέση του επιθετικού, …τίναζε τα αντίπαλα δίχτυα.

Από μικρός (γεννημένος το 1999) στα μυστικά της μπάλας, ανοίγοντας τους μελλοντικούς του ορίζοντες από τις Ακαδημίες της Θύελλας Αιγίου, πριν κάνει ντεμπούτο στα επίσημα πρωταθλήματα, αγωνιζόμενος στον Άρη Κουνινάς, που ήταν η θυγατρική ομάδα της Θύελλας Αιγίου.

Προπονητής του τότε ο Κωστής Βλάχος, ο οποίος υπολόγιζε πολύ στις επιθετικές ικανότητες του νεαρού ακόμα Ασπρούκου, απόδειξη ότι τον διεκδίκησε από την Θύελλα, τον πήρε στην ΑΕ Καλαβρύτων.

Είχε μια πρώτη σεζόν 2018 -2019 στη Β΄ κατηγορία με την ομάδα των Καλαβρύτων, στην οποία παρά τον τραυματισμό του και τις απουσίες από επίσημα παιχνίδια, σημείωσε 12 γκολ.
Με την άνοδο των Καλαβρύτων στην παρθενική τους εμφάνιση στην Α΄ κατηγορία την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, ο Κώστας Ασπρούκος πρόλαβε πριν στρατευτεί να σημειώσει έξι γκολ.

Κώστας Ασπρούκος: «Τα υψηλά στάνταρ απόδοσης φέρνουν τις επιτυχίες»

Επιστρέφοντας από την στρατιωτική του θητεία, το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας ήταν ήδη σε εξέλιξη, ο Κώστας Ασπρούκος με επιμονή και αφιερώνοντας αρκετό χρόνο σε ατομικό πρόγραμμα, επέστρεψε στην ενεργό δράση λίγο πριν το lock down και την διακοπή του πρωταθλήματος.
Για το παρελθόν, αλλά και για τους νέους ορίζοντες που ανοίγονται μπροστά του, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, μιλά στην «Π» ο Κώστας Ασπρούκος:

Ξεκίνησες από μικρός στα γήπεδα. Τι ήταν αυτό που καθόρισε την αγωνιστική σου πρόοδο;
Το ποδόσφαιρο ήταν ένα άθλημα που μου είχε τραβήξει το ενδιαφέρον και με είχε συναρπάσει από νεαρή ηλικία. Αρκετά μικρός ξεκίνησα με την μπάλα στις Ακαδημίες της Θύελλας Αιγίου και ο χρόνος που διέθετα για το αγαπημένο μου σπορ, αποτελούσε πραγματική γιορτή.
Στάθηκα τυχερός όλα αυτά τα χρόνια που παίζω ποδόσφαιρο, αφού δεν είχα κάποιο σοβαρό τραυματισμό, που θα με άφηνε μακριά από τις προπονήσεις και από το να γίνομαι καλύτερος.

Πέρασες διαδοχικά και τις τρεις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Ποια νομίζεις διαμόρφωσε το στυλ σου;
Κάθε κατηγορία σου παρέχει τα δικά της κίνητρα κι όσο μεγαλύτερη σου δυσκολεύει τους στόχους που θέτεις. Μια πολύ καλή κατηγορία στην περιοχή μας είναι η Β΄, αφού με τις πολλές παρουσίες των ομάδων μας, αυξάνει τα τοπικά ντέρμπι, τα οποία είχαν και θα έχουν ιδιαιτερότητα και πάθος για την επικράτηση.
Φυσικά ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός βρίσκεται στην Α΄ κατηγορία, αφού διαθέτει το ποιοτικότερο αγωνιστικό επίπεδο, πολλούς γνωστούς παίκτες, ομάδες με ιστορία. Την προτιμώ και μου ταιριάζει, γιατί μου αρέσουν τα δύσκολα.

Τι καλό θυμάσαι από την ποδοσφαιρική σου διαδρομή;
Όσο τρέχεις και αγωνίζεσαι στους αγωνιστικούς χώρους με την ικανοποίηση για την προσωπική σου απόδοση, νομίζω ότι όλα είναι καλά. Το γκολ, η πρόκριση στο κύπελλο, η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, γεγονός που έζησα και πανηγύρισα με τα Καλάβρυτα, ανεβάζουν τους τόνους στο ποδοσφαιρικό …πανηγύρι.
Βρίσκομαι στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αγαπώ πολύ το άθλημα και προσπερνώ κάποιες λίγες άσχημες καταστάσεις που μπορεί να με πίκραναν προσωρινά στην αθλητική διαδρομή μου.

Πόσο ο στρατός καθυστέρησε την αγωνιστική σου άνοδο;
Πραγματικά ο στρατός στάθηκε εμπόδιο στην αγωνιστική μου άνοδο. Με κράτησε μακριά από τις προπονήσεις που συμβάλλουν στην ατομική μου βελτίωση και μου ανοίγουν νέες σελίδες στο κεφάλαιο ποδόσφαιρο.
Πιστεύω ότι ο απαραίτητος χρόνος που θα καλύψει αυτό το κενό, είναι περισσότερο ένα υποθετικό κομμάτι. Σίγουρο είναι ότι θα χρειαστεί πολύ δουλειά για να επιστρέψω στο 100%.

Πως επέλεξες να συνεργαστείς με την ΑΕ Καλαβρύτων;
Από τους σημαντικότερους λόγους που συμφώνησα συνεργασία με την ΑΕ Καλαβρύτων, ήταν η παρουσία του προπονητή Κωστή Βλάχου. Ένας αξιόλογος άνθρωπος και «δάσκαλος» που μου έδωσε το παραπάνω κίνητρο στην τελική μου επιλογή. Δεν το μετανιώνω. Εκεί γνώρισα πολύ καλούς ανθρώπους που απαρτίζουν το ΔΣ των Καλαβρύτων και φυσικά ένας μεγάλος αγωνιστής για τα συμφέροντα και την πρόοδο της ομάδας, ο πρόεδρος Τάκης Βαρβιτσιώτης.

Αισιοδοξείς ότι η επιστροφή σου στην Α.Ε.Κ. μπορεί να συνδυαστεί με τα γκολ που περιμένει η ομάδα από την επίθεση;
Αν και από την φύση μου είμαι αισιόδοξος, δεν μπορώ να …υπογράψω ότι με την επιστροφή μου θα γίνουν για την ΑΕ Καλαβρύτων τα καλύτερα. Μπορώ όμως να υποσχεθώ ότι θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, ώστε να έρθουν οι καλύτερες εμφανίσεις και το αυτονόητο ζητούμενο που είναι οι νίκες.

Τι φταίει που δεν τα έχει πάει ιδιαίτερα καλά φέτος η ΑΕΚ στα Καλάβρυτα;
Δεν θέλω να ξεχωρίσω εύκολα και δύσκολα παιχνίδια, αφού όλα απαιτούν σοβαρότητα και ψηλά στάνταρ απόδοσης. Αν το δούμε το μέχρι τώρα αγωνιστικό πρόγραμμα ρεαλιστικά, σίγουρα περιείχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας, με αντιπάλους υψηλού επιπέδου. Το κάθε παιχνίδι κάτι σου προσφέρει, ακόμα και η ήττα. Ύστερα από χρόνια απουσίας από το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας, η ΑΕ Καλαβρύτων δεν έχει τίποτα να χάσει. Αντίθετα έχει να κερδίσει πολλά, αν διατηρηθεί και σ’ αυτή τη σεζόν στην μεγάλη ερασιτεχνική κατηγορία. Αυτός ο στόχος έχει τεθεί και πιστεύω ότι μαζί με τα άλλα παιδιά στο τέλος θα τα καταφέρουμε.

Έχουν αλλάξει πράγματα φέτος στο ρόστερ των Καλαβρύτων, πως βλέπεις να πηγαίνουν οι συνεργασίες σου με το νέο «αίμα»;
Οι φετινές αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στο ρόστερ μας, αφήνουν υποσχέσεις για καλύτερα πράγματα στην πορεία της ομάδας μας. Θα χρειαστεί ένα χρονικό περιθώριο προσαρμογής, να εγκλιματιστούν στο σύνολο και στις αναπτυξιακές ανάγκες που θέτει στον αγωνιστικό χώρο ο προπονητής μας Κωστής Βλάχος.

Ποιο είναι το όραμα σου με το ποδόσφαιρο;
Άσβεστη η αγάπη που τρέφω για το άθλημα από μικρό παιδί. Τα έντονα συναισθήματα, ο ανταγωνισμός οι συγκινήσεις, όλα τα έντονα συναισθήματα που περιέχει το ποδόσφαιρο μου ανεβάζουν την αδρεναλίνη. Είναι συναρπαστικό για μένα να το υπηρετώ σε όσο μεγαλύτερη κατηγορία γίνεται. Δεν το κρύβω ότι ανάμεσα στις μεγάλες μου προσδοκίες, ήταν να αγωνιστώ και στην μεγάλη ομάδα της πόλης μας, τον Παναιγιάλειο.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr