background img
banner
banner

«Πέρασε» στο Πράσινο Ταμείο η χρηματοδότηση

ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

«Πλώρη» για την εφαρμογή σχεδίου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) βάζει ο δήμος Αιγιαλείας, μετά την προέγκριση χρηματοδότησής του το «Πράσινο Ταμείο» και το πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού ισοζυγίου 2020». Η ευθυγράμμιση της πολιτικής του δήμου αφενός με την οικονομία και αφετέρου με λύσεις συμβατές με το περιβάλλον, φαίνεται πως είναι μονόδρομος, με τον δήμο να βαδίζει προς αυτή την κατεύθυνση με ταχύτατους ρυθμούς.

Η πρόταση του δήμου είχε υποβληθεί εγκαίρως, ενώ σε έκτακτη συνεδρίασή του στις 23 Δεκεμβρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου του Υ.Π.ΕΝ., εξέτασε την ηλεκτρονική υποβολή προτάσεων 254 Δήμων στην «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 4 (Α.Π. 4) «Σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)» ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ». Στους δήμους που χαρακτηρίστηκαν ως προσωρινοί δικαιούχοι συμπεριλαμβάνεται και ο δήμος Αιγιαλείας, με ποσό χρηματοδότησης 24.800 ευρώ. Μετά την εξέταση των υποβλητέων δικαιολογητικών το Διοικητικό Συμβούλιο θα προχωρήσει στον καθορισμό των δήμων ως «οριστικών δικαιούχων» και στην αποδέσμευση του τελικού ποσού χρηματοδότησης, αρχικά έως την εξάντληση του ποσού της παρακαταθήκης (Α.Π.2: 5.500.000 € σύμφωνα με την υ.α. 8899/2020) και στην συνέχεια από τον Π/Υ του Π.Τ. επομένων ετών.

Σημειώνεται ότι αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα για άμεσο περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και άλλων αέριων ρύπων από τις μεταφορές, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει προχωρήσει στη σύνταξη σχετικού νομοσχεδίου με τίτλο «Μετάβαση στην κινητικότητα χαμηλών εκπομπών: Μέτρα προώθησης και λειτουργία της αγοράς ηλεκτροκίνησης». Το εν λόγω νομοσχέδιο έχει ως στόχο την ευθυγράμμιση της πολιτικής της χώρας με την «Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την κινητικότητα των χαμηλών εκπομπών» και ως εκ τούτου περιλαμβάνει διατάξεις για τη διαμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου της αγοράς της ηλεκτροκίνησης, τη διείσδυση στη χώρα των οχημάτων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών, και, τέλος την ανάπτυξη των δημοσίως διαθέσιμων υποδομών επαναφόρτισης. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται για πρώτη φορά η εκπόνηση «Σχέδιου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων» (Σ.Φ.Η.Ο.), ενώ επιπλέον δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ 4380/Β/2020 οι Τεχνικές Οδηγίες υλοποίησης αυτών.

Ικανοποίηση στον δήμο

΄΄Η προσπάθειά μας ως προς την κατάθεση σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) το περιεχόμενο του οποίου είναι σύμφωνο με τη σχετική απόφαση του υπουργού και υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και είχε θετική κατάληξη΄΄, ανέφερε στο protionline.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου για τεχνικά έργα και προγράμματα Βασίλης Χριστόπουλος, εμφανώς ικανοποιημένος. ΄΄Ο δήμος Αιγιαλείας τολμά ένα σημαντικό βήμα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης με την χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης και Σημείων Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων. Είμαστε πολύ ικανοποιημένο γι’ αυτά τα βήματα εμπρός΄΄, σχολίασε ακόμη ο κ. Χριστόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
AUTO · ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr