background img
banner
banner

Παρέμβαση Χριστίνας Αλεξοπούλου για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς

ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΕΝΤΑΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μία πολύ σημαντική παρέμβαση για ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα και τον δήμο Αιγιαλείας, πραγματοποίησε η βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου. Κατέθεσε ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, με θέμα την ένταξη εκπαιδευτικού προγράμματος διαπαιδαγώγησης – συμπεριφοράς απέναντι στα ζώα συντροφιάς στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η κ. Αλεξοπούλου είχε την περασμένη Τετάρτη συνάντηση με την καθ’ ύλην αρμόδια υφυπουργό για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Ζέττα Μακρή στην οποία και κατέθεσε τα ιδιαιτέρως ανησυχητικά στατιστικά στοιχεία για την εγκατάλειψη και κακοποίηση των ζώων συντροφιάς στη χώρα. Η βουλευτής ανέπτυξε την ιδέα της για την ένταξη ενός προγράμματος διαπαιδαγώγησης για τα ζώα συντροφιάς στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, που όπως είπε, θα μπορούσε να αποτελέσει μοχλό ριζικής αλλαγής νοοτροπίας και πρέπει να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της διδασκαλίας και τις καθημερινής τους εκπαίδευσης. Στο κείμενο της ερώτησής της, η κ. Αλεξοπούλου κάνει, μεταξύ άλλων, λόγο για τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις του υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων όσον αφορά στην αναβάθμιση της κακοποίησης ζώου σε κακούργημα που όπως αναφέρει “είναι προς την σωστή κατεύθυνση”.

“Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι τα αδέσποτα. Είμαστε εμείς. Η λύση βρίσκεται στην δική μας αλλαγή συμπεριφοράς και νοοτροπίας. Η ένταξη στη διδακτέα ύλη της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, μαθήματος βασικών αρχών συμπεριφοράς, ευαισθητοποίησης και κυρίως γνώσης των αναγκών, των συναισθημάτων, και του λόγου ύπαρξης των έμβιων όντων, θα αποβεί σωτήρια για την πάταξη των νοσηρών φαινομένων κακοποίησης ζώων συντροφιάς”, καταλήγει η βουλευτής.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr