background img
banner
banner

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΡ. ΤΗΛΙΓΑΔΗ: Για τη… χρονοκαθυστέρηση στα έργα της πλατείας

ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ «ΟΙ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΕΠΩΜΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ‘’ΠΑΝΔΗΜΙΑ’’ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ» – «ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» ΑΠΑΝΤΑ Ο ΒΑΣ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Τον έντονο προβληματισμό που επικρατεί στις τάξεις επαγγελματιών και εμπόρων, η στασιμότητα του έργου ανάπλασης της πλατείας Αγ. Λαύρας, μεταφέρει με δημόσια τοποθέτησή του προς τον δήμαρχο Αιγιαλείας, ο επικεφαλής της Παναιγιάλειας Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης, α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Αρίστος Τηλιγάδης.

Την ίδια στιγμή, ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου για Τεχνικά Θέματα Βασίλης Χριστόπουλος τονίζει πως τα έργα δεν έχουν σταματήσει και ότι οι όποιες καθυστερήσεις οφείλονται στους… ρυθμούς της δημόσιας διοίκησης.

Όπως αναφέρει ο κ. Τηλιγάδης, το έργο της ανάπλασης των πλατειών Αγ. Λαύρας και Βάλφουρ και των παρακείμενων αυτών οδών, ξεκίνησε τον Ιούλιο 2020 με σκοπό την αναβάθμισή του κέντρου της πόλης, το ‘’δέσιμο’’ με τα υπόλοιπα ολοκληρωμένα τμήματα της ανάπλασης αλλά και την ορθή χρήση της πλατείας από τους επαγγελματίες και τους πολίτες. ΄΄Δυστυχώς μετά λύπης μας παρατηρούμε την στασιμότητα του έργου για τουλάχιστον ένα μήνα και κατ’ επέκταση την ροή εκτέλεσης εργασιών στην οδό Ασημάκη Φωτήλα με ρυθμούς… χελώνας, με αποτέλεσμα τη συνολική υποβάθμιση και δυσφορία τόσο των πληττόμενων επιχειρήσεων όσο και των μονίμων κατοίκων της περιοχής του κέντρου΄΄, αναφέρει ο κ. Τηλιγάδης, αφήνοντας αιχμές προς τον δήμαρχο για μη διάθεση συνεργασίας.

Καταγγέλλει έλλειψη διάθεσης συνεργασίας από τον δήμαρχο

Συγκεκριμένα, λέει: ΄΄Κύριε Δήμαρχε επιθυμούμε την συνεργασία, κάτι που εσείς όμως δεν επιθυμείτε καθώς μας αγνοείτε επιδεικτικά (σύσκεψη Νοσοκομείου, TEI, κλπ). Ουδέποτε καλέσατε τους εκπροσώπους της αγοράς, φορείς ή συλλόγους της πόλης για να μας ενημερώσετε ως οφείλατε σχετικά με την εξέλιξη του έργου που μας αφορά άμεσα, αγνοούμε πόσους μήνες ακόμα έχουμε μπροστά μας να ολοκληρωθεί, αγνοούμε την τελική μελέτη της ανάπλασης του τι περιλαμβάνει, αγνοούμε την εγκατάσταση και των τριών περιπτέρων-επιχειρήσεων της Πλατείας, αγνοούμε πότε επιτέλους θα ασφαλτοστρωθεί η Ασημάκη Φωτήλα ώστε να αποσυμφορηθεί το κυκλοφοριακό, αγνοούμε την διαμόρφωση εισόδου της Ασημάκη Φωτήλα από Ταξιαρχών καθώς παραμένει σκαμμένο τμήμα της χωρίς καν να έχει υλοποιηθεί στο ελάχιστο οποιοδήποτε έργο στο σημείο, με το επικίνδυνο διατηρητέο να στέκει πάνω από τα κεφάλια όλων μας έτοιμο να σωριαστεί αφού είναι εμφανής η μεγάλη ρωγμή που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες στην βάση του κτηρίου΄΄.

Διερωτάται μάλιστα ποιου ή ποιων την ευθύνη έχει σταματήσει το έργο στο πιο νευραλγικό σημείο της πόλης, τονίζοντας πως ΄΄οποιαδήποτε άλλη δικαιολογία όπως τα προβλεπόμενα στην μελέτη προέργα ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑ, αλλά και η τελικά διάταξη των θέσεων στάθμευσης των ΤΑΞΙ ή η τοποθέτηση των τριών περιπτέρων δεν μπορεί να δικαιολογήσει την παύση του έργου στην πλατεία΄΄. Όπως λέει, ΄΄οι μόνιμοι κάτοικοι, τα γραφεία και τα ιατρεία πρέπει να εξυπηρετούνται με επάρκεια, οι δε πληττόμενες επιχειρήσεις από την πανδημία του κορωνοϊού έχουν να επωμιστούν και την ‘’πανδημία’’ της πλατείας και της ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής με την χρονοκαθυστέρηση να πλήττει τις καθημερινές εισπράξεις τους με τα έξοδα να τρέχουν΄΄. Ένα άλλο θέμα που θίγει ο κ. Τηλιγάδης είναι το τι θα γίνει όταν επαναλειτουργήσει η εστίαση ρωτώντας «πού θα τοποθετήσουν τα τραπεζοκαθίσματα τα καταστήματα της πλατείας και της Ασημάκη Φωτήλα στα τσιμέντα ή στα χώματα».

Ζητά απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, των επιχειρήσεων που πλήττονται

Παρεμβαίνει ακόμη στο ζήτημα των δημοτικών τελών, σημειώνοντας προς τον κ. Καλογερόπουλο: ΄΄Αν ενδιαφέρεστε για του δημότες σας απαλείψτε τα δημοτικά τέλη από όλες τις επιχειρήσεις οι οποίες υποφέρουν διπλά τόσο από την πανδημία όσο και τα έργα… χελώνας! Το ανταποδοτικό όφελος του δήμου Αιγιαλείας στις επιχειρήσεις του δήμου μας ΔΕΝ το έχουμε δει ακόμα σε σύγκριση με άλλους δημάρχους άλλων πόλεων που εφάρμοσαν γενναίες αποφάσεις!΄΄.

Καταλήγοντας δε, υπογραμμίζει τα εξής: ΄΄Κύριε δήμαρχε, αποκτήσαμε στην πόλη μας ένα σύγχρονο ‘’γεφύρι της Άρτας’’ που τελειωμό δεν έχει; Η υπομονή όλων μας τελειώνει. Παρακαλούμε όπως αναλάβετε την ευθύνη που σας αναλογεί με γνώμονα την εξυπηρέτηση των δημοτών σας και την όσο το δυνατόν σύντομη διεκπεραίωση του έργου τόσο στην πληττόμενη Ασημάκη Φωτήλα όσο και στην κεντρική χωμάτινη πλατεία της πόλης μας και τις παρεμφερείς πληττόμενες Γερμανού και Ζαΐμη. Οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση του έργου επιδεινώνει την αιμορραγία των πληττόμενων επιχειρήσεων, υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και συμπολιτών μας και εκθέτει εσάς και τους συνεργάτες σας στην υπόληψη όλων μας΄΄.

Πλακόστρωση των πεζοδρομίων της Ασ. Φωτήλα και άσφαλτος τις επόμενες ημέρες

Να σημειωθεί ότι στον δήμο βρίσκονται εν αναμονή της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου στην προσφυγή παρατάξεων της αντιπολίτευσης ως προς την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για σημειακές τροποποιήσεις στο έργο της ανάπλασης. Ερωτηθείς για το θέμα από το protionline.gr, ο εντεταλμένος σύμβουλος για Τεχνικά Έργα από πλευράς δήμου, Βασίλης Χριστόπουλος, αναφέρει πως ΄΄έχουν δοθεί όλες οι πολιτικές κατευθύνσεις όμως οι όποιες καθυστερήσεις σχετίζονται καθαρά με… ρυθμούς δημόσιας διοίκησης. Πρόκειται για διαδικαστικά θέματα που όσο κι αν εμείς θέλουμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες δεν γίνεται, καθώς δεν εξαρτάται από τον δήμο ή και τον εργολάβο΄΄.

Μάλιστα, έκανε γνωστό πως τις επόμενες ημέρες, καιρού επιτρέποντος, θα γίνει η πλακόστρωση στα πεζοδρόμια της οδού Ασημάκη Φωτήλα και η ρίψη ασφάλτου στον δρόμο. Στο εργοτάξιο της πλατείας αναμένονται και τα συνεργεία της ΔΕΗ που φαίνεται πως έχουν καθυστερήσει ώστε να συνεχιστούν οι εργασίες πάνω στην πλατεία.

Ο κ. Χριστόπουλος υπενθύμισε πως ο ίδιος βρίσκεται καθημερινά σχεδόν στο εργοτάξιο της πλατείας παρακολουθώντας στενά το έργο και συνομιλώντας με τους επαγγελματίες. Επίσης, ανέφερε πως, όπως κάθε Δευτέρα, έτσι και σήμερα 25 Ιανουαρίου θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας, τον επιβλέποντα του έργου και τον εργολάβο και θα συζητήσουν σχετικά με την πορεία των εργασιών. ΄΄Σαφώς και υπάρχει μία καθυστέρηση από αστάθμητους παράγοντες όμως δεν είναι πως δεν προχωρά το έργο. Είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί, βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, στο οποίο υπάγονται οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων προς ενημέρωσή τους και εκτιμούμε ότι πολύ σύντομα θα ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα΄΄, κατέληξε.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr