background img
banner
banner

«Πετσοκομμένες» οι επιδοτήσεις

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Περικοπές για άλλη μια φορά είδαν οι αγρότες της Αιγιαλείας στην πληρωμή των επιδοτήσεων που έγιναν πριν και μέσα στις γιορτές για το 2020. Το ποσοστό στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πάνω από 15% και αφορά ποσά τόσο από την βασική και το πρασίνισμα όσο και από την εξισωτική αποζημίωση. Τα παραπάνω κάνει γνωστά ο Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος Αιγιαλείας, τονίζοντας πως ΄΄δυστυχώς, ενώ πολλοί περίμεναν τα περσινά είδαν στους λογαριασμούς τους πολύ λιγότερα. Το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι τα ποσά που κόπηκαν πήγαν στο Εθνικό απόθεμα και δόθηκαν σε βοσκότοπους΄΄. Και ερωτά το Δ.Σ. του Συλλόγου: ΄΄Άραγε με ποια κριτήρια καθώς πληθαίνουν οι καταγγελίες από συλλόγους πανελλαδικά για μη σωστή κατανομή του αποθέματος…”.

Βλέπουν σκοπιμότητα στην περικοπή

Όπως αναφέρει, ΄΄η μέθοδος ελέγχου με τηλεπισκόπιση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για άλλη μια φορά πέταξε πολλά αγροτεμάχια με σταφίδες και ελαιοστάσια έξω, καθώς δεν λαμβάνει υπ’ όψιν τις κλίσεις των αγροτεμαχίων και το ανάγλυφο της περιοχής, με αποτέλεσμα να αποτυπώνεται μικρότερη έκταση από την πραγματική, σε συνδυασμό με τα πολλά καλλιεργούμενα κομμάτια που έχουν οι παραγωγοί. Κόβοντας λίγο από το καθένα περνάς το 3% σε σύνολο που έχεις περιθώριο από τον νόμο και δεν σε πληρώνει γι’ αυτά και από 10% και πάνω σου διπλασιάζει τις κρατήσεις! Μια διαδικασία ουσιαστικά που μόνο σκοπό έχει για αυτόν που είναι πραγματικά αγρότης το κόψιμο των επιδοτήσεων!΄΄

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου κάνει γνωστό πως θα προβεί με επιστολές που θα δημοσιευθούν, σε έντονη διαμαρτυρία προς το Υπουργείο, τον ΟΠΕΚΕΠΕ, την Περιφέρεια, την Παναιγιάλειο Ένωση Συναιτερισμών και τους Βουλευτές του Νομού Αχαΐας για το μείζον αυτό θέμα. Ξεκαθαρίζει δε πως με την λήξη των περιοριστικών μέτρων λόγω covid 19 θα υπάρξει δυναμική διαμαρτυρία από τον Σύλλογο και τους αγρότες της περιοχής!


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr