background img
banner
banner

Πολικές θερμοκρασίες και χιόνια μία… ανάσα από το Αίγιο

ΕΝ ΤΗ ΓΕΝΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ – ΑΝΑΜΕΣΑ ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΠΥΡΓΑΚΙ ΧΘΕΣ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ

Με το θερμόμετρο να δείχνει 3 βαθμούς Κελσίου… ξύπνησε χθες το πρωί η Αιγιάλεια και τα χιόνια να αγγίζουν το Αίγιο, φτάνοντας στους πρόποδες των βουνών. Η ετοιμότητα και ο άριστος συντονισμός της Πολιτικής Προστασίας του δήμου φαίνεται πως δεν αφήνουν… περιθώρια στον χιονιά να δημιουργήσει εκτεταμένα προβλήματα. Χθες βράδυ όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο που χρησιμοποιείται από τους κατοίκους ορεινών περιοχών, παρέμενε ανοιχτό, με τις αλατιέρες να μην σταματούν την προσπάθεια να λιώσουν τον πάγο ο οποίος δημιουργεί αυξημένη επικινδυνότητα στις μετακινήσεις.

Η πιο μεγάλη σε όγκο χιονόπτωση έχει παρατηρηθεί στο σημείο μεταξύ των οικισμών της Φτέρης, Αχλαδιά και Πυργακίου, σε υψόμετρο περίπου 550 μέτρων όπου και εκεί, η Πολιτική Προστασία έχει φέρει δραστικό αποτέλεσμα, όπως ανέφερε στο protionline.gr, ερωτηθείς σχετικά, ο προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας του δήμου Χαράλαμπος Στεφανίδης.

Οι αλατιέρες στη «μάχη» ενάντια στον πάγο

Από πολύ νωρίς χθες το πρωί, συνεργεία του δήμου αλλά και ιδιωτικά μέσω του δήμου, βρέθηκαν στα σημεία «αιχμής» προχωρώντας σε απομάκρυνση του πυκνού όγκου χιονιού και καθαρισμό των δρόμων, ώστε όλα τα χωριά να είναι προσβάσιμα. ΄΄Χθες συνεχίστηκε πολύ συντονισμένα η όλη επιχείρηση, σε κάθε σημείο της Αιγιάλειας. Οι αλατιέρες δούλεψαν πυρετωδώς και δίχως σταματημό και ο κόσμος, όπου και όσο μπορεί μας βοήθησε σε κάθε περίπτωση που προέκυψε΄΄, επισήμανε ο κ. Στεφανίδης, προσθέτοντας πως μέχρι χθες το βράδυ δεν υπήρχε κανένας απολύτως δρόμος “κλειστός” και η ημέρα κύλησε δίχως προβλήματα. ΄΄Η βοήθεια των δημοτών και των υπηρεσιών είναι πολύτιμη και όλα είναι υπό τον πλήρη έλεγχο μας, σε κάθε σημείο της ευρύτερης περιοχής΄΄, κατέληξε.

«Αχνό αποτύπωμα» άφησε ο «Λέανδρος» στην Αιγιάλεια

Αξίζει ωστόσο να αναφερθεί ότι σήμερα η προσοχή όσων κινούνται στο ορεινό και ημιορεινό επαρχιακό δίκτυο της Αιγιάλειας πρέπει να είναι ακόμη μεγαλύτερη λόγω παγετού.
Να σημειωθεί ότι μετά τις πολικές θερμοκρασίες που προβλέπονταν για σήμερα τα ξημερώματα, με το θερμόμετρο να αναμενόταν να δείξει -2 βαθμούς, σήμερα στο Αίγιο αναμένεται ηλιοφάνεια, ωστόσο η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου. Αισθητή βελτίωση αναμένεται από αύριο Τετάρτη και όπως φαίνεται, το καιρικό φαινόμενο «Λέανδρος» άφησε… αχνό αποτύπωμα στην Αιγιάλεια, με τον χειμώνα ωστόσο να είναι… μπροστά.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr