background img
banner
banner

Συζήτηση για το εργοστάσιο των ΕΑΣ Αιγίου

ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΧΡ. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑΣ ΑΛΚ. ΣΤΕΦΑΝΗ

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή είχε την περασμένη Πέμπτη η βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από τις ευκαιρίες ανάπτυξης του εργοστασίου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στο Αίγιο με προεξάρχουσα την ανάθεση παραγωγής του εθνικού τυφεκίου σε αυτό.

Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του εργοστασίου και η διατήρηση και επαύξηση των θέσεων εργασίας, με προσωπικό υψηλής τεχνογνωσίας και ειδίκευσης.
«Η αναβάθμιση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας αποτελεί εθνικό καθήκον» ανέφερε η βουλευτής, προσθέτοντας: «Οι μεθοδικές και συντονισμένες στρατηγικές δράσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, φέρνουν αποτελέσματα. Ισχυροποιούν την γεωπολιτική θέσης της χώρας και την εδραιώνουν ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα, ανέλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας και του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας ενώ παράλληλα σχεδιάζει τα επόμενά της βήματα για το μέλλον. Σε αυτό το περιβάλλον, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα αναβαθμίζονται σε εθνικής σημασίας στρατηγικό συνεργάτη του Κράτους, αποτελώντας παράλληλα μοχλό οικονομικής ανάπτυξης για τις τοπικές κοινωνίες και την χώρα».

Συνάντηση με Λιβανό

Εντωμεταξύ, σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η εφ’ όλης της ύλης συνάντηση της Χριστίνας Αλεξοπούλου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό.
Υπ’ όψιν του έθεσε το σύνολο των προβλημάτων σχετικά με τα γεωργικά προϊόντα της Αχαΐας όπως, τα οινοποιήσιμα σταφύλια, η φθινοπωρινή πατάτα, τα όψιμα καρπούζια, τα κηπευτικά, τα πορτοκάλια, τα λεμόνια αλλά και η κορινθιακή σταφίδα.

Στη συζήτηση, που διήρκησε περισσότερο από μία ώρα, η βουλευτής μετέφερε στον υπουργό την αγωνία των αγροτών για το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν βρεθεί από την κατακόρυφη πτώση της ζήτησης των προϊόντων τους λόγω της πανδημίας.

Του ζήτησε να μεριμνήσει ώστε το συντομότερο δυνατόν να βοηθηθούν οι αγρότες, οι οποίοι πλήττονται από την μείωση της κατανάλωσης, και ζητούν την μέγιστη δυνατή στήριξη από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Λιβανός διαβεβαίωσε την κ. Αλεξοπούλου πως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προετοιμάζεται ώστε να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ζήτησε από την βουλευτή να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία καθώς τις επόμενες ημέρες θα ληφθούν αποφάσεις για αγροτικές επιδοτήσεις.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr