background img
banner
banner

Σχολεία: Έτσι θα λειτουργήσουν την ημέρα των Τριών Ιεραρχών

Με την απόφαση για την επαναλειτουργία της διά ζώσης διδασκαλίας στα Γυμνάσια και τα Λύκεια να εκκρεμεί ακόμα, καθώς σήμερα αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών, το υπουργείο Παιδείας απέστειλε εγκύκλιο με οδηγίες ώστε να πραγματοποιηθεί ο εορτασμός σύμφωνα με αυστηρά μέτρα.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, της οποίας οι σχολικές μονάδες λειτουργούν, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, παραμονή της ημέρας εορτασμού. οι πρώτες δύο διδακτικές ώρες θα αφορούν τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό, ενώ στη συνέχεια θα τηρηθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Σε ο,τι αφορά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, Γυμνάσια και Λύκεια, σε περίπτωση που παραμείνουν σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας με δια ζώσης μαθήματα, οι εκδηλώσεις για την εορτή των Τριών Ιεραρχών θα γίνουν διαδικτυακά.

Επιπλέον στην εγκύκλιο αναφέρετε ότι, «με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν και σύμφωνα με τα ισχύοντα, στην περιοχή, υγειονομικά μέτρα για την προστασία από τον covid 19 που προβλέπονται για τους ιερούς ναούς, δύναται αντιπροσωπεία μαθητών/τριών να παραστεί στον εκκλησιασμό του ιερού ναού της περιοχής που εδρεύει το σχολείο.

Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΛΛΑΔΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr