background img
banner
banner

Τα ευέλικτα καπάκια σε σχολεία της Αιγιάλειας

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΠΕΝΗΣ ΣΑΚΟΒΕΛΗ

«Ευέλικτα Καπάκια» και φέτος και σε σχολεία της Αιγιάλειας με ενεργό συμμετοχή, διακρίσεις και ωφέλεια. Η δράση «τα Ευέλικτα Καπάκια» σχεδιάζεται και συντονίζεται τα τελευταία επτά χρόνια από την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας για τα σχολεία της Αχαΐας σε συνεργασία με την Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων και την ομάδα εθελοντισμού ενεργών πολιτών «Gefyristas».

Η δράση για τα σχολικά έτη 2018-19 και 2019-20 υλοποιήθηκε στη μνήμη της Πένης Σακοβέλη, που πρώτη εκείνη εμπνεύστηκε, σχεδίασε και συντόνισε το όλο εγχείρημα. Ως γνωστόν, αφορά στη συλλογή πλαστικών πωμάτων προκειμένου μέσω της διάθεσής τους να ενισχυθούν τα ειδικά Σχολεία του Νομού Αχαΐας σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και εκπαιδευτικό υλικό, ανάλογα με τις ανάγκες που τα ίδια τα σχολεία έχουν υποδείξει. Η συμμετοχή των σχολείων και η εμπλοκή και προσφορά εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων ήταν συγκινητική για άλλες δυο χρονιές. Ιδιαίτερα την τελευταία σχολική χρονιά 2019-20 που λόγω της πανδημίας τα σχολεία ήταν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα, ήταν ευχάριστη έκπληξη η συγκέντρωση 17 ολόκληρων τόνων πλαστικού. Η Επιτροπή που συγκροτούν οι διοργανωτές της δράσης αποφάσισε τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν να διατεθούν για να ικανοποιήσουν ανάγκες των Ειδικών Σχολείων του Νομού και της Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Τι θα λάβουν 1ο Ειδικό Δημοτικό και ΕΕΕΕΚ

Για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από τη δράση θα ικανοποιηθούν αιτήματα σχολείων, όπως αυτά δηλώθηκαν μετά από σχετική πρόσκληση, μεταξύ των οποίων το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αιγίου όπου θα λάβει έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και υλικό γυμναστικής και το ΕΕΕΕΚ Αιγίου που θα ενισχυθεί με υλικό Φυσικής Αγωγής και ταχυθερμαντήρα.
Επίσης, διατέθηκε μέρος του ποσού στην Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων για την κάλυψη λειτουργικών της αναγκών.

Οι διακρίσεις

Τα Νηπιαγωγεία της Αιγιάλειας που διακρίθηκαν για τη συμμετοχή τους στη δράση τη σχολική χρονιά 2018-19 και θα λάβουν τα σχετικά βραβεία είναι τα ακόλουθα: Από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: 2ο Βραβείο: Νηπιαγωγείο Νικολεΐκων – 372 κ., 4ο Βραβείο: Νηπιαγωγείο Κουλούρας 260 κ. Τιμητική διάκριση για μεγάλο δείκτη κιλών/μαθητή θα λάβει το Νηπιαγωγείο Κουλούρας 5,20 κ/μ και το Νηπιαγωγείο Ροδοδάφνης 3,33 κ/μ.

Για το σχολικό έτος 2019-20: 1ο Βραβείο: Νηπιαγωγείο Νικολεΐκων 437 κ., 4ο Βραβείο: Νηπιαγωγείο Κουλούρας 140 κ., 5ο Βραβείο: Νηπιαγωγείο Σελιανιτίκων 60 κ. Τιμητική διάκριση για μεγάλο δείκτη κιλών/μαθητή θα λάβουν Νηπιαγωγείο Νικολεΐκων 14,10 κ/μ, Νηπιαγωγείο Καμαρών 2,76 κ/μ, Νηπιαγωγείο Κουλούρας 2,59 κ/μ, Νηπιαγωγείο Σελιανιτίκων 2,22 κ/μ.
Τα Δημοτικά Σχολεία, για το σχολικό έτος 2018-19 που διακρίθηκαν, είναι: 5ο Βραβείο: Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού 248 κ. Για το σχολικό έτος 2019-20 4ο Βραβείο: Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού 210 κ.

Από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Για το σχολικό έτος 2018-2019, τιμητική διάκριση θα λάβουν για μεγάλο δείκτη κιλών/μαθητή: ΕΕΕΚ ΑΙΓΙΟΥ (5,19 κ/μ). Για το σχολικό έτος 2019-2020, τιμητική διάκριση για μεγάλο δείκτη κιλών/μαθητή: ΕΕΕΚ ΑΙΓΙΟΥ (2,65 κ/μ).

Ευχαριστίες…

Οι Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας & Β/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας Αντωνακοπούλου Ελένη και Παπαϊωάννου Ιωάννα εκφράζουν ευχαριστίες ως εξής: «Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τη ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ και την Μεταφορική εταιρεία ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ για την ευγενική συνεισφορά τους και τη δωρεάν μεταφορά των τόνων πλαστικού που συγκεντρώθηκαν. Χωρίς τη συνδρομή τους δεν θα ήταν εφικτό το όλο εγχείρημα. Ευχαριστούμε την κ. Σκανδάμη Αθηνά, Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας για την ενεργό συμμετοχή στη διαδικασία συγκέντρωσης του πλαστικού στην Αιγιάλεια και την ολόπλευρη στήριξή της στη δράση. Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλους τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς που με την αδιάλειπτη παρουσία τους στην δράση αποδεικνύουν στην πράξη τόσο την αφοσίωσή τους στην προστασία του περιβάλλοντος από τα πλαστικά απορρίμματα όσο και την προσφορά τους στα Ειδικά Σχολεία του Νομού μας΄΄.

Σημειώνουν τέλος τα εξής: ΄΄Η δράση έχει διαρκή χαρακτήρα, συνεχίζεται από… χτες, έχει διαφανείς διαδικασίες και δένει όλο και περισσότερα σχολεία στην κοινή προσπάθεια για ένα καθαρότερο περιβάλλον με κοινωνική ευαισθησία΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr