background img
banner
banner

Το Δημοτικό Σελιανιτίκων, ένα από τα δύο ελληνικά σχολεία σε πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας

ΜΕ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας εξασφάλισε για την Αχαΐα η Χριστίνα Αλεξοπούλου. Με βαθιά την πεποίθηση ότι η παιδεία και η εκπαίδευση είναι στο επίκεντρο κάθε ουσιαστικής μεταρρύθμισης, η Βουλευτής διατηρεί σταθερές επαφές με το Υπουργείο Παιδείας με στόχο την εύρεση και διεκδίκηση προγραμμάτων και δράσεων που θα ενισχύσουν τα σχολεία και την εκπαιδευτική διαδικασία της Αχαΐας. Σε αυτές τις συναντήσεις, επετεύχθη συμφωνία για την ένταξη της Αχαΐας σε πρόγραμμα του European Schoolnet. Το European Schoolnet είναι ένα σώμα που διοικείται από 34 Υπουργεία Παιδείας κι έχει στόχο να υποστηρίξει τα κράτη μέλη του, στον μετασχηματισμό των εκπαιδευτικών διαδικασιών.

Το πρόγραμμα αφορά στην μεταφορά τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών μεταξύ σχολείων της Ευρώπης από αγροτικές περιοχές. Σε αυτό θα συμμετέχουν δύο μόνο ελληνικά σχολεία κι ένα από αυτά θα είναι το Δημοτικό Σχολείο Σελιανιτίκων, καθώς οι προσπάθειες της κ. Αλεξοπούλου προς αυτή την κατεύθυνση έφεραν αποτέλεσμα.

Η βουλευτής επισκέφθηκε το σχολείο προχθές Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και συνάντησε την διευθύντρια Διαμάντη Χριστοπούλου και τους δασκάλους του σχολείου για να τους συγχαρεί και να τους ευχηθεί καλή δύναμη στην υλοποίησή του προγράμματος.

«Η επιτυχία αυτή, καταδεικνύει με εμφατικό τρόπο, πως όταν προσπαθούμε και εργαζόμαστε μεθοδικά και στοχευμένα το αποτέλεσμα έρχεται. Αναδεικνύει παράλληλα το έμπρακτο ενδιαφέρον του Υπουργείου και της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την Αχαΐα. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε την ευνοϊκή συγκυρία για να πάμε τον τόπο μας μπροστά», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr