background img
banner
banner

Τρισάγιο στη μνήμη του Ανδρέα Λόντου και κατάθεση στεφάνων | ΦΩΤΟ

Ξεκίνησαν σήμερα στο Αίγιο οι επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της τοπικής εορτής της 26ης Ιανουαρίου που τιμάται η Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας, το κορυφαίο προεπαναστατικό γεγονός που έμελλε να δρομολογήσει την Επανάσταση και να καθορίσει την Ελευθερία των Ελλήνων από τον τουρκικό ζυγό.

Στις 11.00 το πρωί, πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση στο προαύλιο του Δημοτικού, Ιστορικού, Λαογραφικού Μουσείου Αιγίου, χωρίς την παρουσία κόσμου. Χοροστατούντος του Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, τελέσθηκε τρισάγιο στη μνήμη του Ανδρέα Λόντου, με τον Μητροπολίτη να αναφέρει πως εύχεται και προσεύχεται του χρόνου την ίδια ημέρα να υπάρχει πληθώρα κόσμου και εκδηλώσεων για τη σπουδαία αυτή επέτειο, έτσι ώστε να τιμηθεί όπως της αξίζει.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος επισήμανε μεταξύ πως είναι τόσο μεγάλη η βαρύτητα της επετείου που και από μόνη της μπορεί να σημάνει πολλά για τον κάθε Αιγιαλέα, άρα οι εκδηλώσεις δεν ήταν το παν. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο και την πρόεδρο της Ι.Λ.Ε.Α. Βάνα Μπεντεβή.

Στη σύντομη εκδήλωση τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας μεταξύ των παρισταμένων. Συγκεκριμένα, εκτός του Μητροπολίτη, του δημάρχου και της προέδρου της Ι.Λ.Ε.Α., το «παρών» έδωσαν, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Γιώργος Ντίνος, η αντιδήμαρχος Μαρία Γιδά, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» Βάσω Ψυχράμη, οι δημοτικοί σύμβουλοι της ίδιας παράταξης Παναγιώτης Μαρινόπουλος και Γιώτα Γκρέμου, η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «ΜΠΡΟΣΤΑ» Μαρία Ιατροπούλου, ενώ παρόν ήταν και άγημα του Συλλόγου Ιστορικής Αναβίωσης «Βοστίτσα».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr