background img
banner
banner

«Φρένο» για τη μεταφορά στη Χαρτοποιία

ΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ… ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ – Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

«Όχι» στη μετεγκατάσταση αποθήκης και συνεργείων του δήμου στη Χαρτοποιία, είπε η αντιπολίτευση στο προ μίας εβδομάδας Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, με το Σώμα να λαμβάνει σχετική κατά πλειοψηφία απόφαση. Η εισήγηση ήρθε στο Συμβούλιο δεδομένου ότι το υπάρχον κτίριο στην παραλία έχει κριθεί επικίνδυνο και πρέπει να εγκαταλειφθεί, πλην όμως η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων εξέφρασε το επιχείρημα ότι ήρθε η ώρα για την αναπτυξιακή αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της πρώην χαρτοβιομηχανίας.

Μάλιστα, την εισήγηση του δήμου καταψήφισαν, εκτός από τις παρατάξεις των κ. Γούτου, Ψυχράμη και Παπακωνσταντινόπουλου, και η δημοτική σύμβουλος της παράταξης του δημάρχου, πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, καθώς και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Στράτος Βαρδάκης.

Τι ανέφερε η εισήγηση

Στην εισήγησή του, ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Λεωνίδας Καράμπελας αναφέρθηκε στην από τον Απρίλιο του 2019 έκθεση επικινδύνου οικοδομής από άποψη στατικής και δομικής, του τεχνικού ασφαλείας του δήμου και της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης, που αφορούσε στο κτίριο που στεγάζει την αποθήκη και προσωπικό των συνεργείων του Δήμου Αιγιαλείας και βρίσκεται επί της οδού Φιλοποίμενος στην παραλία Αιγίου.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως ιδιοκτήτης του κτιρίου, κάλεσε τον δήμο Αιγιαλείας να απομακρύνει τα κινητά πράγματα και να εκκενώσει το κτίριο εντός προθεσμίας δέκα ημερών, λόγω αυτοδίκαιης λήξης της παραχώρησης χρήσης αυτού. Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω κτίριο είχε παραχωρηθεί κατά χρήση από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας το 1998 για 10 χρόνια στον δήμο Αιγίου, ενώ το 2003 με πράξη παραχώρησης του τότε Νομάρχη Αχαΐας η παραχώρηση χρήσης της επίδικης αποθήκης παρατάθηκε κατά 20 επιπλέον χρόνια.

Β. Χριστόπουλος: «Το κτίριο καλύπτει τις προϋποθέσεις και το θέλουν και οι υπάλληλοι»

΄΄Λόγω του προβλήματος του υπάρχοντος κτιρίου και εξετάζοντας τους διατιθέμενους χώρους μετεγκατάστασης, η Τεχνική Υπηρεσία διαπίστωσε ότι η άμεσα μοναδική λύση είναι το κτίριο που βρίσκεται βορειοδυτικά του συγκροτήματος κτιρίων της πρώην χαρτοποιίας Αιγίου που έχει εμβαδόν, 335 τ.μ., το οποίο είναι ικανό για τις ανάγκες που καλείται να εξυπηρετήσει και συνεπώς καλύπτει τις προϋποθέσεις για την μετεγκατάσταση της αποθήκης και του προσωπικού των συνεργείων του δήμου΄΄, ανέφερε στο protionline.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος για Τεχνικά Θέματα του δήμου Βασίλης Χριστόπουλος, τονίζοντας πως πρόκειται για έναν χώρο τον οποίο ήθελαν και οι ίδιοι οι υπάλληλοι του δήμου και θα ήταν φυλασσόμενος.

Επεξεργασία σχεδίου αξιοποίησης κι άλλων κτιρίων – Υποβολή πρότασης στο «Τρίτσης»

΄΄Οι παρατάξεις αυτές, στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής τους δράσης, δεν σεβάστηκαν ούτε την επιθυμία πολλώ δε μάλλον την ασφάλεια των εργαζομένων του δήμου σε αυτό τον τομέα, με πρόσχημα την αξιοποίηση της Χαρτοποιίας. Προφανώς δεν γνωρίζουν ότι προχωρούμε το πρόγραμμα της επανάχρησης βασικών κτιρίων. Έχει ήδη ολοκληρωθεί διαγωνισμός, βρισκόμαστε στη φάση που θα υπογράψει ο ανάδοχος για τις μελέτες. Εκτιμούμε ότι μέσα στο 2021 θα τελειώσουν οι μελέτες και τέλος του έτους θα ξεκινήσει το μεγαλόπνοο έργο. Επιπλέον, επεξεργαζόμαστε ήδη σχέδιο αξιοποίησης κι άλλων κτιρίων από τις εγκαταστάσεις της πρώην Χαρτοποιίας, μεταξύ των οποίων και κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Όμως οι εγκαταστάσεις είναι πολλές και η αξιοποίηση γίνεται σταδιακά. Επομένως, δεν θα δημιουργούσε πρόβλημα η μεταστέγαση μίας υπηεσίας του δήμου σε ένα από τα κτίρια΄΄, επισήμανε ακόμη ο κ. Χριστόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr