background img
banner
banner

Χρήστος Φουρκής: «Η μουσική είναι η ζωή μου, δεν μπορώ να με φανταστώ δίχως αυτήν»

Ο ΑΙΓΙΩΤΗΣ DJ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ

Η μουσική τον γοήτευε από μικρό παιδί, αποτελεί τον δικό του δρόμο ζωής και τον ακολουθεί πιστά για δύο και πλέον δεκαετίες. Η επαφή του Χρήστου Φουρκή με τη μουσική ξεκίνησε σε ηλικία 16 χρονών παίζοντας ως dj σε διάφορα μαγαζιά του Αιγίου. Γρήγορα άρχισε να μπαίνει πιο βαθιά στο χώρο με την παραγωγή και να δημιουργεί εικόνες με αυτά που αισθανόταν και βίωνε. Και όπως λέει ο ίδιος: «Σε αυτό που δημιουργείς θέλεις να έχεις συνταξιδιώτες και εγώ είχα και έχω τους καλύτερους. Είναι ο κόσμος, που θέλω να τον ευχαριστήσω για τη στήριξή του όλα αυτά τα χρόνια της μουσικής μου πορείας. Χωρίς όλους αυτούς τους ανθρώπους δεν θα τα είχα καταφέρει το ίδιο».

Έχει ψηφιστεί στο Νο1 της Ελληνικής κατάταξης

Ο Χρήστος Φουρκής, γεννημένος στη πόλη του Αιγίου, μετράει λοιπόν 22 χρόνια στη μουσική παραγωγή, έχοντας μπει στις μεγαλύτερες συλλογές του κόσμου όπως “Ministry Of Sound”, “Buddha Bar”, “Unicef”, “Velvet Fashion Magazine” και σε πολλές συλλογές της Ibiza. Όπως έχει αναφερθεί στο dj list της Ελληνικής κατάταξης στο παρελθόν ψηφίστηκε και βρέθηκε στη θέση νούμερο 1. Επίσης είναι 14ος παγκοσμίως Afro House καλλιτέχνης για το 2016, 19ος το 2017 και 43ος για το 2018 από την Traxsource. Έχοντας στο ενεργητικό του κυκλοφορίες σε διεθνής δισκογραφικές εταιρίες, οι παραγωγές του βρίσκονται στα top 10 οι οποίες έχουν μεγάλο support από ονόματα παγκοσμίου φήμης της Ηouse μουσικής σκηνής.

Σύμφωνα με το πλήθος μουσικών κυκλοφοριών του που ξεπερνούν τις 600, θεωρείται ένα από τα πιο αναγνωρισμένα ονόματα της House μουσικής σκηνής και τα events του θεωρούνται από τα πιο must trend . Οι ήχοι του αποτελούνται από Afro House, Deep House , House, Progressive House μέχρι Lounge ήχους και ειδικότερα με το “Christos Fourkis The Lounge Project” αποτελούμενο από Downtempo ήχους για sunset στιγμές και cocktail βραδιές. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει δημιουργήσει τη δική του δισκογραφική εταιρία “Retrolounge Records” όπου δίνει την ευκαιρία σε πολλούς νέους καλλιτέχνες να μπούν στην οικογένεια της RETRO. “Good music for good people”.

Χρήστο, σε ποια ηλικία πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με τη μουσική; Και τι σημαίνει για σένα;
Με τη μουσική ασχολούμαι από την ηλικία των 16 ετών ξεκινώντας να παίζω στα local μαγαζιά και από τότε το ταξίδι μου συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Για εμένα η μουσική είναι τρόπος ζωής , δεν μπορώ να με φανταστώ δίχως αυτήν, είναι κινητήριος δύναμη, είναι η ξεκούραση μου, είναι η ζωή μου.

Ποια είδη μουσικής σε έχουν επηρεάσει;
Γενικά έχω μελετήσει αρκετά ήδη μουσικής, αλλά θα σου πω πως η jazz, blues και lounge κυρίως με έχουν επηρεάσει στο είδος που εγώ ασχολούμαι.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να γίνει κάποιος DJ; Αρκούν η αγάπη και οι γνώσεις γύρω από τη μουσική;
Δύσκολο δεν είναι τίποτα φτάνει πραγματικά να το θέλεις πολύ. Το ότι θα μελετήσεις πάνω σε αυτό που αγαπάς κάνει και πιο όμορφο το ταξίδι, σίγουρα χρειάζονται γνώσεις μουσικής και πολύ πολύ θέληση και πείσμα.

Ποιες εμφανίσεις σου μπορείς να ξεχωρίσεις; Που σου έχουν αφήσει έντονα συναισθήματα και αναμνήσεις;
Γενικά το καλοκαίρι οι εμφανίσεις είναι πιο όμορφες και ατμοσφαιρικές αλλά αυτή που θα ξεχωρίσω ήταν η πρώτη φορά που έπαιξα στο εξωτερικό και το συναίσθημα ήταν πάρα πολύ δυνατό. Έχει χαραχτεί έντονα στο μυαλό μου.

Πως κάνεις την επιλογή των τραγουδιών;
Παίζει ρόλο ο χώρος, ο κόσμος και η ατμόσφαιρα γενικότερα. Δεν επιλέγω πριν το Dj σετ, όλα τα κάνω εκείνη τη στιγμή.

Πόσες ώρες μπορεί να παίζει ένας DJ σε ένα μαγαζί ή μία εκδήλωση; Κατά μέσο όρο;
Ανάλογα τη συμφωνία που έχεις κλείσει πάντα, αλλά συνήθως 4 με 5 ώρες είναι το σύνηθες. Φυσικά παίζει ρόλο και η ατμόσφαιρα και το feeling του κόσμου και στη δική μου περίπτωση με έκανε να φτάσω να κάνω 8ωρο σετ.

Πόσο έχει επηρεάσει τον καλλιτεχνικό χώρο η πανδημία του κορωνοϊού;
Πάρα πολύ και δυστυχώς έχει χαθεί και η έμπνευση με την όλη αυτή κατάσταση, παρόλο που έχεις αρκετό χρόνο να δημιουργήσεις μουσική δεν έχεις εικόνες για να μπορέσεις να γράψεις. Εγώ βέβαια δεν έχω σταματήσει καθόλου να γράφω ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες. Εύχομαι όλο αυτό να τελειώσει σύντομα για όλους μας.

Σε ποιο χώρο εμφανιζόσουν πριν το lock down και ποια είναι τα σχέδιά σου για το άμεσο μέλλον;
Πριν το lockdown γενικά έκανα πολλές εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, και ελπίζω μετά από όλο αυτό που συμβαίνει να συνεχίσω να ταξιδεύω και να μοιράζομαι τη μουσική μου.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr