background img
banner
banner

Χωρίς συμπληρωματικά μέτρα προστασίας στην πιο κρίσιμη φάση του covid

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ – ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΝΑ… ΒΑΛΟΥΝ ΠΛΑΤΗ

Η έναρξη των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την περασμένη εβδομάδα χωρίς να ληφθούν υπόψη ούτε στο ελάχιστο τα αιτήματα που εξαρχής έθεσαν οι γονείς αλλά και οι εκπαιδευτικοί, σε συνδυασμό με την ύπαρξη κρουσμάτων κορωνοϊού σε σχολείο της Ανατολικής Αιγιάλειας, έχουν θορυβήσει τους γονείς της περιοχής. Διαπιστώνουν μάλιστα πως δεν έχουν ληφθεί συμπληρωματικά μέτρα προστασίας, πως τα πολυμελή τμήματα παραμένουν και ότι ο αριθμός των καθαριστριών παραμένει πλημμελής.

Για το θέμα ρωτήθηκε από το protionline.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αιγιάλειας Μένιος Κουτρόπουλος, ο οποίος είδε μεν θετικά το άνοιγμα των σχολείων της Πρωτοβάθμιας, συμμερίζεται την άποψη ότι και τα μαθήματα της Δευτεροβάθμιας πρέπει να… επιστρέψουν σε τάξη, ωστόσο τονίζει πως δεν έχουν ληφθεί συμπληρωματικά μέτρα ασφαλείας από την κυβέρνηση. Όπως τονίζει, ΄΄είναι θετικό ότι οι μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων επέστρεψαν στις τάξεις, όμως οι συνθήκες δεν μπορούν να μας αφήσουν ήσυχους. Εξακολουθούμε να έχουμε πολυμελή τμήματα, μικρές αίθουσες διδασκαλίας, ενώ παρά τις τροποποιήσεις, ο αριθμός των καθαριστριών δεν επαρκεί δεδομένου ότι υπάρχουν και οι άδειες ειδικού σκοπού΄΄.

Μ. Κουτρόπουλος: «Οφείλουμε όλοι να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό»

΄΄Είναι σαφές ότι τα παιδιά δεν μπορούν να κάνουν μάθημα με ανοιχτά παράθυρα όταν έξω έχει 4 βαθμούς Κελσίου. Όλοι γνωρίζουμε τη δυσκολία του εγχειρήματος, κάνουμε υπομονή γιατί τα περιθώρια είναι στενά. Τασσόμαστε υπέρ της επιστροφής των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων τις σχολικές αίθουσες όμως με την απαραίτητη λήψη προστατευτικών μέτρων. Οι γονείς οφείλουμε να συμβουλεύουμε τα παιδιά μας να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και τις προβλεπόμενες αποστάσεις για την ασφάλεια όλων΄΄, πρόσθεσε ο κ. Κουτρόπουλος, καταλήγοντας: ΄΄Είμαι της άποψης πως όλοι όσοι σχετιζόμαστε με την εκπαίδευση, ο κάθε ένας από την πλευρά του, είτε είναι γονέας, μαθητής, εκπαιδευτικός, είτε εργαζόμενος στην καθαριότητα των σχολείων, οφείλουμε να δείξουμε τον… καλύτερό μας εαυτό σε αυτή τη δοκιμασία. Να λειτουργούμε ώριμα και υπεύθυνα και να βάλουμε όλοι «πλάτη» για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και όχι να προσπαθούμε να γλιτώσουμε κάτι΄΄…

«Καμπανάκι» κινδύνου από την Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων

Την ίδια στιγμή, η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δυτικής Ελλάδας, για την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία τονίζει: «Με ελλιπείς όρους για τη διασφάλιση της υγείας όλων, τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία υποδέχτηκαν στις 11 Ιανουαρίου τους μαθητές τους, με αποτέλεσμα η επιστροφή στις τάξεις αντί για αισθήματα χαράς να συνοδεύεται από την έντονη ανησυχία από γονείς και εκπαιδευτικούς. Όπως διαπιστώθηκε τα σχολεία άνοιξαν όπως έκλεισαν, χωρίς να ληφθούν μέτρα που θα οδηγούσαν πραγματικά στην προστασία της υγείας, χωρίς να αξιοποιηθεί στο ελάχιστο ο χρόνος που οι μαθητές έμειναν μακριά από τις τάξεις προκειμένου να θωρακιστούν απέναντι στην πανδημία. Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, δεν έχουν πάρει ούτε ένα μέτρο εδώ και 10 μήνες για την ασφαλή λειτουργία τους. Για μια ακόμα φορά εμπαίζουν χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αφού δεν έχουν ικανοποιήσει έστω και ένα από τα αιτήματα που από την πρώτη στιγμή τα μαθητικά συμβούλια και οι φορείς των γονέων διατύπωσαν και διεκδίκησαν δυναμικά, μέσα από κινητοποιήσεις. Η κυβέρνηση ανοίγει την εκπαίδευση σταδιακά, αντί να πάρει τα συγκεκριμένα μέτρα που απαιτούνται. Τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία άνοιξαν με μοναδικά επιπλέον μέτρα προστασίας τη διαφορετική ώρα προσέλευσης και αποχώρησης και τη χρήση διαφορετικών εισόδων, τις οποίες μόνο ελάχιστα σχολεία διαθέτουν και θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν΄΄.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει το γεγονός ότι ΄΄δεν έγινε κανένα βήμα ώστε να έχουμε μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τμήμα. Δεν προσελήφθησαν άτομα για την καθαριότητα των σχολείων. Δεν αξιοποιήθηκαν χώροι εντός σχολικών κτιρίων ενώ δεν πραγματοποιήθηκαν ούτε στο ελάχιστο μαζικά τεστ μέχρι σήμερα. Η λειτουργία των σχολείων πρέπει να γίνεται με βάση τα πρωτόκολλα ασφαλείας, γι’ αυτό συνεχίζουμε να διεκδικούμε μέτρα για την ασφάλεια και υγιεινή των μαθητών΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr