background img
banner
banner

11 σωματεία από την Αιγιάλεια έχουν εγγραφεί στο Αθλητικό Μητρώο

ΕΚΚΡΕΜΕΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΡΚΕΤΩΝ ΑΚΟΜΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΥ

Συνεχίζεται – καθώς δόθηκε παράταση – η υποβολή αιτήσεων των αθλητικών σωματείων στο Μητρώο της ΓΓΑ και μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί 60 σωματεία από την Αχαΐα σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ και στίβο. Όμως εκκρεμεί ο έλεγχος πολλών ακόμη αιτήσεων, που σημαίνει ότι ακριβή εικόνα θα έχουμε τους επόμενους μήνες.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, θα ισχύει ό,τι προβλέπει ο νόμος για τα σωματεία που δεν θα εγγραφούν στο Μητρώο. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και οι διοικήσεις των ομάδων που το αγνόησαν ή δεν μερίμνησαν έγκαιρα, θα βρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων. Δεν θα έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις και στην ουσία θα απενεργοποιηθούν!

Από τις 3.285 αιτήσεις σωματείων όλης της χώρας, σε 2.769 έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των αγωνιστικών και οικονομικών κριτηρίων, βάσει του αθλητικού νόμου και των προϋποθέσεων που ισχύουν για την απόκτηση της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης.

Από τα 60 σωματεία της Αχαϊας που έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή, 11 είναι από την Αιγιάλεια και ανάμεσα στις αιτήσεις που δεν έχουν ακόμη εξεταστεί είναι και εκείνη του Παναιγιαλείου. Που αν και έχει ξεκινήσει την διαδικασία εγγραφής όπως μας ενημέρωσαν μέλη της διοίκησης, λόγω της παρουσίας της ομάδας για πολλά χρόνια σε μεγαλύτερες εθνικές κατηγορίες παρουσιάζει περισσότερες δυσκολίες και απαιτείται… σωρεία εγγράφων και δικαιολογητικών από επίσημες αθλητικές και όχι μόνο, υπηρεσίες.

Τι είναι το Μητρώο  Αθλητικών Σωματείων

Σύμφωνα με τον Ν.4373/2016, ο οποίος προβλέπει τη δημιουργία Μητρώου Αθλητικών Φορέων, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θέτει για πρώτη φορά σε λειτουργία το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων», το οποίο αποτελεί την πρώτη επίσημη καταγραφή του συνόλου των Αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων που διαθέτουν την ειδική Αθλητική αναγνώριση.
Ως προπαρασκευαστικό στάδιο του καινοτόμου εγχειρήματος της δημιουργίας του Μητρώου Αθλητικών Φορέων, είναι η εγγραφή των ερασιτεχνικών Αθλητικών σωματείων που διαθέτουν την ειδική Αθλητική αναγνώριση στην ειδική πλατφόρμα προεγγραφής Αθλητικών σωματείων.

Με τον μοναδικό κωδικό μητρώου της ΓΓΑ κάθε Σωματείου, ο νόμιμος εκπρόσωπός του εισέρχεται στην πλατφόρμα και συμπληρώνει όλα τα απαραίτητα πεδία, τα οποία και αφορούν ενδεικτικά τις εξής ενότητες: Στοιχεία φορέα, Αθλητές, Αθλητικές Εγκαταστάσεις, Αθλητική Δραστηριότητα, Οικονομικά και Φορολογικά στοιχεία.

Την προηγούμενη Παρασκευή ολοκληρώθηκε η εγγραφή της Ακράτας ΒC

Nα συμπληρώσουμε, ότι στην αρχική λίστα με τις ομάδες που έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο Αθλητικό Μητρώο, δεν υπήρχε το όνομα της Ακράτας BC.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο της ομάδας Αντώνη Ανδρουτσόπουλο, μας επεσήμανε ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε επίσημα την προηγούμενη Παρασκευή όταν και απεστάλη από τη ΓΓΑ το σχετικό έγγραφο το οποίο μας επισυνάπτει (φωτό). «Εκκρεμούσαν δύο έγγραφα από το Πρωτοδικείο Καλαβρύτων τα οποία μας χορηγήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και προστέθηκαν στην αρχική αίτηση. Έτσι πήραμε το επίσημο οκ από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η ομάδα μας πληρεί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις σε αυτή τη νέα εποχή που μπαίνει πλέον ο ερασιτεχνικός – και όχι μόνο – αθλητισμός» μας λέει ο κ. Ανδρουτσόπουλος.

Αναλυτικά, τα σωματεία της Αχαΐας που έχουν πάρει το πράσινο φως (με κεφαλαία οι ομάδες της Αιγιάλειας).

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Ανω Καστρίτσι, ΛΥΚΟΙ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ, Πήγασος Μπεγουλακίου, Πείρος Ισώματος, ΑΟ Ατλας, ΛΥΚΟΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, Ικαρος Πετρωτού, Φαραϊκός, ΑΕ Σταροχωρίου, Διαγόρας Βραχνεΐκων, Νίκη Προαστίου, Θύελλα Πατρών, Δίας Σαραβαλίου, ΑΕΚ Πατρών, ΑΕ ΑΙΓΙΟΥ, ΑΕ Ροϊτίκων, Κεραυνός Αγ. Βασιλείου, Αίολος Αγυιάς, Δάφνη Πατρών, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΜΑΡΩΝ, Ολυμπιακός Πατρών

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΝΕΠ, Προμηθέας, ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΙΓΙΟΥ, Εσπερος ΑΟΠΑ, Πήγασος Μπεγουλακίου, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΕΜΕΝΗΣ, Κρόνος Πατρών, ΑΟ Δύμης, ΗΦΑΙΣΤΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ, Απόλλων Πατρών, Νίκη Προαστίου, ΑΕ Ροϊτίκων,  ΑΕ Αγυιάς, Παναχαϊκή, Ολυμπιάδα, ΓΣ Προοδευτική, Αετός Πατρών, Φοίνικας Αγυιάς, Ολυμπιακός Πατρών, Φαέθων Αντιρρίου, Α.Ο. ΑΚΡΑΤΑ

ΒΟΛΕΙ: Απόλλων Πατρών, Α.Ο. ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ, Αίολος Αγυιάς, Παναχαϊκή, Αθλος Πατρέων, Ολυμπιάδα, ΕΑΠ

ΣΤΙΒΟΣ: Πατραϊκός, Παναχαϊκή, Πατραϊκή Ενωση Στίβου, Πέλοπας, Ολυμπιάδα, Αρίων Πατρών, Κούρος, Αίολος Πατρών, Νίκη Πάτρας, Εσπερος 2004, ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ

XANTΜΠΟΛ: «ΑΛΚ» ΤΟ ΣΕΡΙΦΑΤΟ


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr