background img
banner
banner

Adveos Microelectronics Systems: Δημιουργώντας microchips και… επενδύσεις

Η ΕΞΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ BEKEN CORP ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΝ START-UP ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΑΙΓΙΟ – ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ
ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ, Ο ΑΙΓΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ένα αξιοπρόσεκτο και πρωτοποριακό τεχνολογικό ¨θαύμα¨ κρύβει η Αιγιάλεια από το 2015, που… λίγοι ξέρουν αυτή την στιγμή, αλλά πολλοί θα μάθουν στο μέλλον. Τέσσερις άνθρωποι της πληροφορικής – που ανάμεσα σε αυτούς τους είναι και ο… ¨δικός¨ μας Γιώργος Δημητρόπουλος – έχουν ιδρύσει την ¨Adveos Microelectronics Systems¨, η οποία και πουλήθηκε σε τεχνολογική εταιρεία από την Κίνα. Η ασιατική εταιρεία, που έχει έδρα στην Σαγκάη και οι μετοχές της διαπραγματεύονται σε παγκόσμια χρηματιστήρια, απέκτησε την ¨Αιγιώτικη¨ μονάδα σχεδιασμού ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, με υψηλό επενδυτικό κεφάλαιο και η πώλησή της ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες.

Λίγα λόγια για την  εταιρία σχεδιασμού ολοκληρωμένων κυκλωμάτων (microchips)

Η ¨Adveos Microelectronics Systems¨ εξειδικεύεται στην δημιουργία microchips εξελιγμένης τεχνολογίας. Αυτά τα microchips, βρίσκονται κυρίως σε συσκευές ασύρματης μετάδοσης δεδομένων νέας γενιάς και σχεδιάζονται από την εν λόγω εταιρία αποκλειστικά στην Ελλάδα, ενώ ¨τυπώνονται¨ επάνω στο κάθε κύκλωμα στην Νότιο Κορέα. Υπάρχουν πολλές εταιρίες που σχεδιάζουν ¨τσιπάκια¨ παγκοσμίως, αλλά λίγες είναι εκείνες… που κατασκευάζουν τα microchips σε πλακέτες, γι’ αυτό και ¨τυπώθηκαν¨ στην ασιατική χώρα. Η εταιρία δε, έχει προετοιμαστεί κατάλληλα και έχει ήδη δουλέψει τον σχεδιασμό των νέων της προϊόντων, βασιζόμενη στις τεχνολογίες 5G και ¨Internet Of Things¨ καθώς και διάφορα εξελιγμένα microchips, τα οποία θα ενσωματώνονται σε ιατρικές συσκευές, που θα χρησιμοποιούνται σε Ιατρικά Κέντρα και νοσοκομεία. Την ¨Adveos¨ αποτελούν οι Αθανάσιος Βασιλόπουλος, Ιωάννης Γλυκιώτης, Γεράσιμος Θεοδωράτος και ο Αιγιώτης Γεώργιος Δημητρόπουλος, οι οποίοι είναι οι κύριοι μέτοχοι και ¨ηγέτες¨ της τεχνολογικής προσπάθειας.

Και οι Κινέζοι… πώς προκύπτουν;

Οι εκπρόσωποι της ¨Beken Corp¨ ήταν πελάτες της ¨Adveos¨ από τις πρώτες χρονιές της ύπαρξης της εταιρίας, οπότε είχε ήδη ¨στρωθεί¨ ένα καλό χαλί συνεργασίας και υπήρχε ένα πνεύμα σύμπνοιας και διάθεση συμπόρευσης. Ο ενθουσιασμός τους για τις τεχνολογικές δημιουργίες των τεσσάρων ταλαντούχων επενδυτών, ήταν αρκετά έκδηλος και πρότειναν αμέσως συνεργασία, με υψηλό οικονομικό κεφάλαιο. Η επένδυση των Ασιατών αυτή, έδωσε ¨φτερά¨ στην ¨Adveos¨ και σταθεροποίησε την ανοδική τάση της στο αγοραστικό και επαγγελματικό ¨χρηματιστήριο¨ των πωλήσεων της τεχνολογίας που πρεσβεύει. Η Κινεζική ¨Beken Cop¨ δε. μετά την εξαγορά, προχώρησε και σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής εταιρείας, προσφέροντας έτσι, νέες ευκαιρίες ανάπτυξης τόσο σε έσοδα όσο και σε προϊόντα, ενώ επίσης αύξησε μακροπρόθεσμα και την ανταγωνιστικότητα. Τέλος να σημειωθεί ότι η εξαγορά της ¨Adveos¨ από την κινεζική αγορά, φαίνεται να είχε προσυμφωνηθεί από τον περασμένο Αύγουστο, αλλά ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες,.

Δημητρόπουλος:«Για τα σχέδια που παράγουμε εργάζονται δεκάδες άνθρωποι…»

Μιλώντας στo protionline.gr ο Γιώργος Δημητρόπουλος, αναφέρει για την δράση της εταιρίας: «Η εταιρία μας έχει έδρα το Αίγιο, το οποίο θεωρείται και ως κεντρικό κατάστημα της ¨Adveos Microelectronics Systems¨. Υπάρχουν δύο υποκαταστήματα ακόμα, το ένα στο Χαλάνδρι της Αττικής και το δεύτερο στο Ερεβάν της Αρμενίας. Συσταθήκαμε τον Αύγουστο 2015 και ήταν η πρώτη εταιρεία στο Επιμελητήριο Αχαΐας, ύστερα από την επιβολή των ¨Capital Controls¨ στην χώρα. Πρόκειται για μια εταιρία σχεδιασμού ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, δηλαδή κατασκευάζουμε μικροτσίπς (chips). Τα σχέδια που παράγουμε, απευθύνονται σε άλλες εταιρείες παγκόσμιας κλίμακας και το αγοραστικό μας κοινό είναι όλες ανεξαιρέτως οι αγορές του κόσμου, ιδιώτες ή μη. Το δυναμικό αυτή την στιγμή, είναι 35 εργαζόμενοι στο Χαλάνδρι το οποίο είναι και το σημαντικότερο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης των προϊόντων μας, καθώς και στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, όπου εκεί έχουμε 6 άτομα δυναμικό» τονίζει ο ταλαντούχος Αιγιώτης επενδυτής.

«Πορευτήκαμε αποκλειστικά και  μόνο με ιδία κεφάλαια»

Ο Αιγιώτης ¨πρωτοπόρος¨ στα τεχνολογικά επιτεύγματα, ερωτώμενος για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η εταιρία και το πώς έφτασε στο σήμερα, τονίζει: «Στην διαδικασία της οργανικής ανάπτυξης τα τελευταία πέντε χρόνια, η εταιρεία πορεύτηκε αποκλειστικά και μόνο με ιδία κεφάλαια, δίχως καμία χρηματοδότηση από πουθενά. Στην πρόσφατη δε, διαδικασία διεκπεραίωσης της εταιρίας για την επενδυτική αυτή προσπάθεια, σημαντικό ρόλο για την νομική προστασία και το οικονομικό συμφέρον της ¨Adveos Microelectronics¨ έπαιξαν, το λογιστικό γραφείο του Άγγελου Θεοδωρακόπουλου στο Αίγιο, όπου διαχειρίστηκε τέλεια το… επίπονο και δύσκολο κομμάτι της όλης διαδικασίας για τον έλεγχο των οικονομικών και φοροτεχνικών αρχείων μας και ο Χρήστος Γκολφινόπουλος, γνωστός δικηγόρος εκ Πατρών και ο νομικός μας σύμβουλος, που ηγήθηκε στα της… ¨νομικής φύσης κομμάτια¨ για τα τυπικά συμφέροντα της εταιρίας» συμπληρώνει ο κ. Δημητρόπουλος, χαρακτηριστικά.

Με το βλέμμα στο μέλλον…

Τέλος να σημειωθεί, ότι η εταιρία σκέφτεται και μελετά, ως… εφαλτήριο την δημιουργία νέων ¨πυρήνων¨ και καινοτομιών στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας και της πρωτεύουσας της Αχαΐας και προετοιμάζεται κατάλληλα από τώρα, ώστε να είναι άκρως ανταγωνιστική έναντι των άλλων εταιριών παγκοσμίως, δίνοντας την δυνατότητα στην Αιγιάλεια έτσι, να… υπερηφανεύεται ότι πρωτοπορεί και θα ξεχωρίζει στο κομμάτι των ανεπτυγμένων τεχνολογιών και στον σχεδιασμό ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, το οποίο… φέρνει το ¨αύριο¨ και το μέλλον της υψηλής τεχνολογίας στο σήμερα και… ταλαντούχους ανθρώπους με εξελικτική διάθεση, στην πορεία του 21ου αιώνα.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr