background img
banner
banner

Υποβοήθηση της τοπικής κοινωνίας και στήριξη της οικονομίας

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΕΦΑΝΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Μετά την ΕΒΟ, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και οι δύο βουλευτές μετέβησαν στο Δημαρχείο όπου συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλο, παρουσία και του αντιδημάρχου Νίκου Καραΐσκου. Παρών ήταν ακόμη και ο «άνθρωπος» του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Αιγιάλεια Πέτρος Δαδιώτης, ο οποίος εκλήθη από τον υφυπουργό να συμμετάσχει στη σύσκεψη.

Τον κ. Στεφανή καλωσόρισε ο δήμαρχος λέγοντας: ΄΄Καλώς ήρθατε στα μέρη της Αιγιάλειας που σας φιλοξενούμε και πάλι. Βεβαίως, αυτή η επίσκεψη δεν έχει και τον εθιμοτυπικό της χαρακτήρα της προηγούμενης πρόσφατης, αλλά νομίζω πως έχει έναν πολύ σημαντικό χαρακτήρα για το μέλλον και την εξέλιξη της Αιγιάλειας σε επίπεδο κοινωνικής και οικονομικής λειτουργίας. Εδώ, θα ληφθούν αποφάσεις που θα παίξουν σημαντικό ρόλο για το μέλλον της χώρας και όχι μόνο για το τοπικό επίπεδο, καθώς πληροφορούμαι ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες για την αξιοποίηση της τεχνικής υποδομής που διαθέτει το εργοστάσιο των ΕΑΣ στην περιοχή και βεβαίως αυτό συνεπάγεται με την υποβοήθηση της τοπικής κοινωνίας αλλά και ευρύτερα. Αυτός ο φορέας, έχει δώσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια ζωή και παλμό στον τόπο μας και αυτή είναι η αλήθεια. Πρωτίστως οι Αιγιαλείς αλλά και εγώ προσωπικά, αγωνιούμε για την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας, αλλά και γιατί όχι για την περαιτέρω ενίσχυσή του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται΄΄.

Αλ. Στεφανής: ΄΄Θα χρησιμοποιήσουμε τις εξαιρετικές δυνατότητες που έχει η ΕΒΟ΄΄

Ο υφυπουργός επισήμανε: ΄΄Κύριε δήμαρχε σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την υποδοχή. Είναι χαρά μου να είμαι ξανά εδώ. Θυμάμαι πως είχα έρθει και πέρσι. Υπέροχο το μέρος της Αιγιάλειας. Αυτό που θα ήθελα να τονίσω, είναι ότι το προϊόν του εργοστασίου αυτού, στηρίζει και συντροφεύει τις ένοπλες δυνάμεις για πάνω από 40 χρόνια. Υπηρέτησα επί 42 συναπτά έτη στις ένοπλες δυνάμεις και θυμάμαι ότι τα προϊόντα του ήταν προϊόντα της αγάπης και της φροντίδας των ανθρώπων της περιοχής σας που εργάζονται σε αυτό. Εμείς θεωρούμε και πιστεύουμε ότι η άμυνα, εκτός του ότι αποτελεί μία ισχυρή βάση και ένα «εργαλείο» στα χέρια της διπλωματίας που διαπραγματεύεται τα θέματα της χώρας, αποτελεί έναν τομέα που μπορεί να βοηθήσει ταυτόχρονα και στην ανάπτυξη. Και αυτό θα κάνουμε τώρα. Θα χρησιμοποιήσουμε τις εξαιρετικές δυνατότητες που παρέχει η ΕΒΟ και το έμπειρο προσωπικό του τοπικού εργοστασίου, για να κινηθούμε σε ένα επιβεβλημένο βήμα, αυτό που εμείς ονομάζουμε «εθνικό όπλο». Ύστερα από 38 και πλέον χρόνια, το ηρωικό πια G3 ολοκληρώνει με επιτυχία την παρουσία του στις ένοπλες δυνάμεις και σχεδιάζουμε το «μέλλον» του G3. Δεν θα ήταν σωστό να μην χρησιμοποιήσουμε και να μην επωφεληθούμε από τις δυνατότητες που έχει το εργοστάσιο των ΕΑΣ στο Αίγιο, των εξελιγμένων μηχανημάτων και του καταρτισμένου έμψυχου δυναμικού. Το κάνουμε και με αυτό θα προχωρήσουμε όλοι μαζί στο μέλλον. Αυτό θα εξετάσουμε τώρα΄΄. Πρόσθεσε πως η επίσκεψή του στο εργοστάσιο ήταν μια πολύ σωστή και εξαιρετική παρουσίαση των δυνατοτήτων, λέγοντας πως ΄΄πραγματικά οι δυνατότητες αυτές είναι πολλές και πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να δούμε πρακτικά την «επόμενη ημέρα. Η κυβέρνηση, και βεβαίως οι με την παρουσία τους εδώ βουλευτές μας, είναι πεπεισμένοι ότι η αμυντική θωράκιση του κράτους μπορεί να λειτουργεί και αναπτυξιακά. Και βεβαίως, η Αιγιάλεια ξέρει να το κάνει αυτό, συμβάλλοντας τα μέγιστα. Και χαίρομαι ιδιαιτέρως για αυτό. Σας ευχαριστώ εκ μέρους της κυβέρνησης΄΄.

* Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Αίγιο, επισκέφθηκε το Μουσείο «Ιάκωβος Τσούνης». Ως γνωστόν, ο εφοπλιστής και ιδρυτής του Μουσείου κ. Ιάκωβος Τσούνης διέθεσε εθνικά και εκκλησιαστικά κειμήλια από την προσωπική του συλλογή για τη δημιουργία του.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr