background img
banner
banner

Δεν τους πτοούν οι «απειλές»

ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ – ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΔΙΝΟΥΝ… ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

«Αποκλεισμός εκπαιδευτικών από τη διεκδίκηση θέσεων στελεχών εκπαίδευσης εάν απέχουν από την αξιολόγηση». Η διάταξη έχει ήδη συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείο Παιδείας, ωστόσο δεν πτοεί τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής, που συμμετέχουν σχεδόν καθολικά στην απεργία – αποχή από την αξιολογική διαδικασία, δείχνοντας σθεναρή αντίσταση στις υποδείξεις του υπουργείου, τις οποίες, ούτε λίγο ούτε πολύ, χαρακτηρίζουν ως απειλές…

«Οι εκπαιδευτικοί που θα απέχουν από την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων θα αποκλείονται από τη διεκδίκηση θέσεων Στελεχών Εκπαίδευσης (Διευθυντών Σχολείων , Διευθυντών Εκπαίδευσης, Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης κλπ)».

Αυτό προβλέπει διάταξη που ήδη έχει συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείο Παιδείας, ενώ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με περισσότερους από 2.300 Διευθυντές σχολικών μονάδων έστειλε μήνυμα ότι θα υπάρξουν συνέπειες για όσους δεν συμμετάσχουν στην αξιολόγηση των σχολικών μονάδων.
Ήδη παρενέβη το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταδικάζοντας «τις αήθεις μεθόδους εκφοβισμού που χρησιμοποιεί η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. όπως επίσης και τα φαινόμενα τρομοκράτησης των συναδέλφων» όπως αναφέρει, προειδοποιώντας ότι «για μια ακόμη φορά θα βρεθούν αντιμέτωποι με την υπερήφανη στάση των εκπαιδευτικών».

Αθ. Σκανδάμη: ΄΄Οι συνάδελφοι απέχουν από αυτό το «έκτρωμα» που λέγεται αξιολόγηση΄΄

΄΄Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δίνουμε ενωμένοι τη μάχη υπεράσπισης της δημόσιας εκπαίδευσης. Συμμετέχουμε όλοι, στην απεργία-αποχή από τις διαδικασίες της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης που οδηγεί το δημόσιο σχολείο σε διάλυση΄΄, επισήμανε στο protionline.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αιγιαλείας Αθηνά Σκανδάμη.

Σχετικά με τα όσα δημοσιεύθηκαν σε άρθρο για αποκλεισμό εκπαιδευτικών από τη διεκδίκηση θέσεων στελεχών εκπαίδευσης εάν απέχουν από την αξιολόγηση, η κ. Σκανδάμη δήλωσε: ΄΄Σε αυτό το κατάπτυστο άρθρο, η απάντησή μας είναι η σχεδόν καθολική συμμετοχή των εκπαιδευτικών μας στην απεργία – αποχή. Ομόφωνα στις περισσότερες σχολικές μονάδες σε άλλες κατά πλειοψηφία, οι συνάδελφοι απέχουν από αυτό το «έκτρωμα» που το υπουργείο ονομάζει αξιολογική διαδικασία. Κι ας μας αποκλείσει από τις θέσεις στελεχών εκπαίδευσης΄΄…
Να σημειωθεί ότι η ομοθυμία αυτή των εκπαιδευτικών είναι εντυπωσιακή καθώς, όπως αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου τους, ΄΄μέχρι αυτή την στιγμή, τα 40 από τα 50 σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Αιγιάλειας, δίνουν την απάντηση στις απειλές και τον εκφοβισμό του υπουργείου…΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr