Η ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ, ΨΗΛΑ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
Με αφορμή την έρευνα του protionline.gr για την χρήση των γηπέδων από τις ομάδες της Αιγιάλειας, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Αιγιάλειας Τάκης Ανδριόπουλος, περιγράφει στo protionline.gr την προσπάθεια που γίνεται από το Νομικό Πρόσωπο, να μοιράσει γήπεδα και ώρες στα ερασιτεχνικά σωματεία της Αιγιάλειας.»
Για την κατανομή και τις ώρες χρήση των ανοιχτών και κλειστών γηπέδων στα σωματεία της Αιγιάλειας.
«Το να βγάλεις ένα πρόγραμμα για όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία που δρουν στην περιοχή μας δεν είναι εύκολο. Μεγαλύτερο πρόβλημα έχουμε στο κλειστό γυμναστήριο. Μάλιστα κάποιοι δεν χρησιμοποιούν μόνο το κλειστό γυμναστήριο Αιγίου, αλλά πάνε Ακράτα και Καμάρες.
Θα έλεγα πως λειτουργούμε ιεραρχικά και με την κατηγοριοποίηση των σωματείων. Βέβαια δεν παύει να έχουμε ενοχλήσεις και να μας ζητούν ώρες κάποια σωματεία, τα οποία θα «σβηστούν» με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, που υποχρεώνει την αθλητική αναγνώριση για την χρήση των γηπέδων.
Φέτος με την εξάπλωση της πανδημίας και την στάση σε προπονήσεις και αγώνες, δεν προχωρήσαμε σε πολλά πράγματα. Είχαμε κάποια δεδομένα, στα οποία και κινηθήκαμε.»
Πως αποδέχονται τα σωματεία τις τελικές αποφάσεις στην χρήση των γηπέδων από το Νομικό Πρόσωπο
«Δεν γίνεται να τακτοποιήσουμε όλες τις απαιτήσεις, δεν διαθέτουμε το αλάθητο του …Πάπα. Τα παράπονα που ακούμε δεν έχουν να κάνουν μόνο με τη διάρκεια χρήσης, αλλά και με τις ώρες χρήσης. Για παράδειγμα οι καλύτερες ώρες που αποτελούν το «φιλέτο» προτίμησης, είναι ας πούμε από τις 3-6 το απόγευμα. Είναι ώρες που δεν υπάρχουν αρκετές υποχρεώσεις σε μαθήματα, φροντιστήρια, μαγαζιά…. Προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε τα παράπονα όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται».
Αν υπάρχουν σκέψεις για την ανεύρεση κι άλλων χώρων
«Υπάρχει πάντα καλή διάθεση εκ μέρους μας και στις προθέσεις μας είναι να είμαστε σε διερεύνηση να καλύψουμε ανοιχτά γήπεδα με μπαλόνια, που φουσκώνονται με μοτέρ, καλύπτοντας έτσι τον αγωνιστικό χώρο.
Είναι μια καλή περίπτωση με την οποία ασχολείται ο Γιώργος Φραγκονικολόπουλος. Κάτι ανάλογο έχει εγκαταστήσει με επιτυχία ο Δήμος Αμαρουσίου.
Παράλληλα προσπαθούμε να είμαστε σε επικοινωνία με Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και υπουργείο Αθλητισμού, ώστε να μας επιχορηγηθεί ένα κόστος κατασκευής κλειστού γηπέδου για ΑΜΕΑ, αφού σε τέτοια περίπτωση οι διαδικασίες είναι ευκολότερες.
Επίσης όταν με το καλό απεγκλωβιστεί το Τριάδιο από τα κοντέινερ, σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε σ’ αυτό τον χώρο ένα γήπεδο μπάσκετ.
Στις σκέψεις μας ακόμα για υλοποίηση, είναι να αναβαθμίσουμε τα γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου, που βρίσκονται στην περιοχή Πανοράματος.»
Για τα αποδυτήρια στο γήπεδο Πλαστήρα
«Επειδή τυγχάνει να είμαι και στην Πρόνοια, έχουν στείλει έγγραφα στο υπουργείο Πρόνοιας, ζητώντας να μας αποδεσμεύσει τα κοντέινερ από το Τριάδιο, τα οποία μπορούν να μεταφερθούν στο γήπεδο Πλαστήρα, καλύπτοντας τις ανάγκες των αποδυτηρίων.
Παράλληλα έχουμε κινητοποιηθεί στην έκδοση οικοδομικής άδειας, για να προχωρήσει ο διαγωνισμός για την κατασκευή των βασικών αποδυτηρίων, τα οποία θα οικοδομηθούν στον χώρο αριστερά από το κολυμβητήριο, ο οποίος προοριζόταν για βόλεϊ.»
…Ζυγίζοντας το πλήθος των ερασιτεχνικών σωματείων με τα διαθέσιμα γήπεδα, καθώς και τις προτεραιότητες που δίνονται στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων:
«Όσον αφορά τα γήπεδα ποδοσφαίρου, ύστερα από τις ανανεώσεις και ανακαινίσεις σε Άβυθο, Πλαστήρα και Καμάρες, είναι αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες των ομάδων.
Για τις διορθωτικές παρεμβάσεις των γηπέδων, στοχεύουμε στην καλύτερη ποιότητα των εγκαταστάσεων, καθώς επίσης στην ασφάλεια των αθλητών. Βρήκαμε εγκαταλειμμένες στην …τύχη τους αρκετές αθλητικές εγκαταστάσεις, χωρίς προστατευτικά, με κινδύνους και παγίδες στην χρήση τους.
Το θέμα της ασφάλειας των παιδιών, το προχωράμε με συνέπεια. Προσωρινά μας έχει βάλει …φρένο ο καιρός και ο covid.»