background img
banner
banner

«Έδεσε» με ασφάλεια το Aegean Majesty στο λιμάνι Αιγίου | ΦΩΤΟ

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ… ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Τεράστιες προοπτικές για το λιμάνι Αιγίου και έσοδα για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείου, δημιουργεί η άφιξη ενός ακόμη πλοίου. Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, το πρωί, κατέφθασε το κρουαζιερόπλοιο Aegean Majesty σημαίας Bermuda, με ολικό μήκος 219,21, αυξάνοντας τον αριθμό των πλοίων που φιλοξενούνται σε τέσσερα.

Το κρουαζιερόπλοιο θα παραμείνει για ελλιμενισμό για έξι μήνες, όπως σε αρχική φάση τονίστηκε, ενώ εδώ και περίπου ένα μήνα αναζητούνταν τρόποι ώστε να «δέσει» πλάι στο «δίδυμό του» κρουαζιερόπλοιο, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας και για την αποφυγή ατυχήματος. ΄΄Ξεπεράσαμε όλα τα εμπόδια που είχαν παρουσιαστεί και ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ώστε να μην δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα΄΄, ανέφερε στο protionline.gr ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Βασίλης Χριστόπουλος. Μάλιστα, έκανε γνωστό πως ο τρόπος που έδεσε το πλοίο καθορίστηκε από εξειδικευμένο ναυπηγό όπως ζητήθηκε από την ιδιοκτήτρια εταιρεία, ώστε να είναι κατοχυρωμένο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Δόθηκαν έτσι οι απαιτούμενες εγκρίσεις και κατ’ επέκταση και το «πράσινο φως» για να βρει «καταφύγιο» στο Αίγιο ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο.

Ερωτηθείς αναφορικά με τα οφέλη της άφιξης και αυτού του πλοίου, ο κ. Χριστόπουλος, που απέδειξε και πάλι την ικανότητά του στο να κλείνει συμφωνίες με ναυτιλιακές εταιρείας, επισήμανε πως ΄΄με τα τέλη ελλιμενισμού αυξάνονται τα έσοδα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ενώ παράλληλα το λιμάνι του Αιγίου δείχνει να… έχει όρεξη για νέες συνεργασίες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για όταν ανοίξει πλέον ο τομέας της κρουαζιέρας΄΄…

Υπενθυμίζεται ότι στο λιμάνι φιλοξενείται ακόμη το κρουαζιερόπλοιο «Aegean Myth» (πρώην “Maasdam”), το RIGEL II, αλλά και το RIGEL I που μοιάζει πλέον να έχει «οικειοποιηθεί» το λιμάνι Αιγίου, αφού και στο παρελθόν είχε φιλοξενηθεί για μεγάλο διάστημα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr