background img
banner
banner

Έρχονται αλλαγές στο μεταγραφικό τοπίο

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «ΈΦΤΑΣΕ  Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ»

Από τώρα έχουν ξεκινήσει τα σωματεία να μετρούν απώλειες περισσότερο, αλλά και τον ιδανικότερο τρόπο ώστε να αντιμετωπιστεί η απελευθέρωση των ποδοσφαιριστών από την ηλικία των 18 ετών, διάταξη που θα ισχύσει με τον νέο αθλητικό νόμο.

Ακόμα ένας παράγοντας αυτή τη φορά από τον Αστέρα Τέμενης, ο γενικός γραμματέας Νίκος Παπαδόπουλος, δίνει στo protionline.gr τις δικές του διαστάσεις και προτάσεις για το μείζον θέμα που έρχεται να αλλάξει πολλά στο ρόστερ των ερασιτεχνικών σωματείων. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Γενικά το νομοσχέδιο κινείται σε κανόνες που ορίζει η OUEFA, και ισχύουν στην Ευρώπη.
Ίσως έφτασε η ώρα του εκσυγχρονισμού και όταν μιλάμε για ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, δεν πρέπει να υπάρχουν χρήματα για μεταγραφές, ούτε έσοδα στα σωματεία από “ πώληση “ παικτών.
Όμως, πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν ο τρόπος κάλυψης των λειτουργικών εξόδων των σωματείων, όπως, κόστος χρήσης δημοτικών γηπέδων, μισθοδοσία προπονητών, κόστος διαιτησίας, τα οποία οφείλει να καλύψει η πολιτεία, δηλαδή η ΓΓΑ.»

«Κριτήριο επιλογής στους νεαρούς η μεταγραφή, αλλά και η συνεργασία με σωματεία»

Για ενδεχόμενες ζημιές της διάταξης που μπορεί να επηρεάσουν την βιωσιμότητα των σωματείων «Οι διοικήσεις θα συνεχίσουν να καλύπτουν τα λειτουργικά έξοδα των Ερασιτεχνικών σωματείων. Όποιος το κάνει καλύτερα, (οργάνωση, γήπεδα, προπονητές), θα αποτελέσει κυρία επιλογή για τους αθλητές, που σαν ενήλικοι, πάνω από 18, έχουν το κριτήριο της επιλογής. Θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα, οι αθλητές να μην καθορίζουν με το δικαίωμα, που δικαίως ίσως θα έχουν, τη λειτουργία ή την πιθανή διάλυση του σωματείου.
Θα πρέπει να υπάρχουν όροι διασφάλισης της βιωσιμότητας του συλλόγου, που το κρίνει και το αποφασίζει η Διοίκηση και όχι οι αθλητές .
Σίγουρα θα μπούμε σε Νέα Πλαίσια, που χρειάζεται χρόνος για την οριστικοποίησή τους, και θα δούμε αλλαγές με την πιθανή αποχώρηση όσων σωματείων δεν μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στους νέους κανόνες»!


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr