background img
banner
banner

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ: Μητροπόλεως & Κορίνθου σε πρώτο πλάνο

ΛΥΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Τρία σημαντικά έργα συνολικής αξίας 4.110.586 ευρώ επ’ ωφελεία του δήμου Αιγιαλείας και των κατοίκων του, εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Πρόκειται για την ανάπλαση του υπολοίπου της οδού Μητροπόλεως, την αποχέτευση της οδού Κορίνθου και την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Ανατ. Αχαΐας (Αιγίου) με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Παράλληλα, ιδιαιτέρως θετική είναι η διαβεβαίωση από πλευράς Περιφερειάρχη ότι αναμένεται να εξεταστούν κι άλλες προτάσεις και να ενταχθούν κι άλλα έργα…

Ικανοποίηση στον δήμο για ανάπλαση Μητροπόλεως και αποχέτευση Κορίνθου

Την ικανοποίησή του για την ένταξη και χρηματοδότηση μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων Δυτικής Ελλάδας, δύο αξιόλογων έργων που αφορούν στη βελτίωση ποιότητας ζωής των δημοτών, εκφράζει ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, μετά από τις σχετικές ανακοινώσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη κατά τις πρόσφατες τηλεδιασκέψεις με τους δημάρχους της Περιφέρειας, αναφορικά με τα έργα αρμοδιότητας των δήμων που έχουν ενταχθεί και χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Δυτικής Ελλάδας.

Πρόκειται για: 1. «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΙΓΙΟΥ: ΕΝΟΤΗΤΑ 1 «ΟΔΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ» προϋπολογισμού 2.380.586,30 € και 2. «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΟΔΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΟΛΗΣ ΑΙΓΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» προϋπολογισμού 1.500.000,00 €.

Ειδικότερα, το έργο «Ανάπλαση Εμπορικού Κέντρου Αιγίου: Ενότητα 1-Οδός Μητροπόλεως» αφορά στη διαμόρφωση του τμήματος της οδού Μητροπόλεως από το διαμορφωμένο τμήμα (μετά το τέλος του κτιρίου Παναγιωτοπούλου), μέχρι την οδό Σολωμού (φανάρια), συνολικού μήκους 445 μ. περίπου και συνολικής επιφανείας 6.520 τ.μ., με τις εργασίες να περιλαμβάνουν διαμορφώσεις και επιστρώσεις πεζοδρόμων – οδών – πεζοδρομίων και πλατειών, φύτευση για την διαμόρφωση δενδροστοιχιών, επέκταση – συμπλήρωση του δικτύου και η μετακίνηση ή ανακατασκευή των φρεατίων και των εσχαρών του δικτύου απορροής και αποχέτευσης ομβρίων, επέκταση – συμπλήρωση – αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, λόγω των αποξηλώσεων των πεζοδρομίων και του οδοστρώματος, ηλεκτροφωτισμός της οδού και προμήθεια και τοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων, σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες.

Το έργο «Αποχέτευση οδού Κορίνθου πόλης Αιγίου Δήμου Αιγιαλείας», προϋπολογισμού 1.500.000,00€ έρχεται να αντικαταστήσει τους ήδη υπάρχοντες εδώ και δεκαετίες συλλεκτηρίους αγωγούς από την οδό Κορίνθου στο ύψος της Πυροσβεστικής Αιγίου έως και τα σκαλάκια της Φιλοποίμενος επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής, συνολικού μήκους άνω των 2 χιλιομέτρων. Με τη λειτουργία του θα εξυπηρετούνται πλέον και οι εσωτερικές οδοί που σήμερα δεν διαθέτουν πρόσβαση στην αποχέτευση αλλά και θα λυθεί το πρόβλημα με λιμνάζοντα όμβρια ύδατα που παρατηρείται σε διάφορα σημεία μετά από νεροποντές. Τέλος, ο νέος αγωγός θα μεταφέρει τα λύματα στον Βιολογικό Καθαρισμό Αιγίου, ενώ ο ήδη υπάρχων θα απομακρύνει μόνο τα όμβρια ύδατα.

Με αφορμή την εξέλιξη, ο κ. Καλογερόπουλος τονίζει πως ΄΄η αγαστή συνεργασία της δημοτικής αρχής με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με κυρίαρχο στοιχείο το διαρκές ενδιαφέρον, αποφέρει καρπούς ωφέλιμους για την καθημερινότητα των δημοτών και μετατρέπει τον δήμο Αιγιαλείας σε μια πόλη σύγχρονη, με προοπτικές εξέλιξης διαφορετικές από το παρελθόν. Αναμένονται, δε, και άλλες ευχάριστες εξελίξεις για έργα σε όλη την έκταση του δήμου΄΄.

Θα δημοπρατηθούν άμεσα για να υπάρξει νέος γύρος χρηματοδοτήσεων!

Στο ίδιο… μήκος κύματος και ο εντεταλμένος σύμβουλος για Τεχνικά Έργα του δήμου Βασίλης Χριστόπουλος, ο οποίος αναφέρει στο protionline.gr: ‘‘Είναι δύο έργα πολύ σημαντικά για την πόλη του Αιγίου. H ανάπλαση της Μητροπόλεως θα συμπληρώσει την ανάπλαση που σήμερα εκτελείται αλλά και αυτές που έχουν εκτελεστεί στο παρελθόν και θα αναβαθμίσει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό αισθητικά το κέντρο του Αιγίου αναδεικνύοντας το σε μια σύγχρονη πόλη, μειώνοντας ταυτόχρονα και το περιβαντολλογικό αποτύπωμα και θα σταματήσει η άτακτη στάση, στάθμευση των αυτοκινήτων κατά τις ώρες αιχμής ενώ το έργο της αποχέτευσης της οδού Κορίνθου «επί της οδού Κορίνθου, Ρ. Φεραίου, Κανελλοπούλου και Ζωοδόχου Πηγής, καθώς αγωγών σε διάφορες κάθετες οδούς στη διαδρομή συνολικού μήκους περίπου 2χλμ, θα δώσει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα και αίτημα της περιοχής και επιπλέον ειδικά μετά την εκτέλεση του έργου που θα ξεχωρίσουν τα δίκτυα ο υφιστάμενος παντοροϊκός αγωγός θα συνεχίσει να λειτουργεί και θα παραλαμβάνει τις αυξημένες ποσότητες ομβρίων λόγω της αύξησης του ύψους των βροχοπτώσεων με την κλιματική αλλαγή΄΄.

΄΄Με αυτή την εξέλιξη η οποία είναι αποτέλεσμα διαδοχικών συσκέψεων αποδεικνύεται η συνέπεια και η τεχνοκρατική λειτουργία της νέας περιφερειακής αρχής του Νεκτάριου Φαρμάκη την οποία πρέπει να ευχαριστήσουμε για την ένταξη και τον προγραμματισμό των έργων που εντάσσονται και χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Δυτικής Ελλάδας. Επίσης όπως μας δήλωσε και ο Περιφερειάρχης πρέπει να δημοπρατηθούν άμεσα, ώστε να υπάρξει και νέος κύκλος χρηματοδοτήσεων από το ΠΔΕ νέων ώριμων έργων για τους Δήμους της Αχαΐας άρα και για το Δήμο Αιγιαλείας μέσα στο καλοκαίρι, κάτι για το οποίο ως Δημοτική Αρχή ήδη έχουμε ξεκινήσει, σχεδιάζουμε και θα είμαστε έτοιμοι να τα προτείνουμε΄΄, κατέληξε ο κ. Χριστόπουλος.
Τέλος, να σημειωθεί ότι η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Νοσοκομείο Αιγίου έχει προϋπολογισμό 230.000 €.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr