background img
banner
banner

Αντιδράσεις στο ενδεχόμενο αύξησης των δημοτικών τελών

ΓΟΥΤΟΣ – ΨΥΧΡΑΜΗ ΚΑΛΟΥΝ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ – ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Πληθαίνουν οι «φωνές» απέναντι στο ενδεχόμενο αύξησης των δημοτικών τελών για το 2021. Εκτός από την αντιπολίτευση, οι τρεις από τις παρατάξεις της οποίας τηρούν συμπαγή στάση έχοντας καταθέσει πρόταση για μείωση των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού της τάξης του 6%, καταγράφεται και η αγωνία επαγγελματικών συλλόγων.
Την Τετάρτη 10/2, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Γούτος, με ανακοίνωσή του κάλεσε τη δημοτική αρχή να προσχωρήσει στην πρότασή τους για μείωση των δημοτικών τελών και να… εγκαταλείψει την ανάλγητη πολιτική, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Κάλεσμα Γούτου σε Καλογερόπουλο να προσχωρήσει στην πρόταση της αντιπολίτευσης

Συγκεκριμένα, από τη δημοτική παράταξη «Αιγιάλεια Αύριο» και τον επικεφαλής της Χρήστο Γούτο εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: «Τις τελευταίες ημέρες, η Δημοτική Αρχή με την προσφιλή τακτική της προχειρότητας, αποκομμένη από την τοπική κοινωνία , προκαλεί το κοινό αίσθημα. Αυτή τη φορά για τα νέα Δημοτικά Τέλη που θα κληθούν να πληρώσουν, μέσα στο δύσκολο 2021, όλοι οι δημότες και επαγγελματίες. Αντιπαρεχόμαστε αστοχίες και πολιτικές συμπεριφορές που οδηγούν σε ασυνεννοησία των Δημοτικών Παρατάξεων, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής. Οι δημότες, από τους οποίους και για τους οποίους όλοι μας υπάρχουμε στα κοινά, ένα και μόνο ένα πράγμα θα πρέπει να ξέρουν. Με την σημερινή Δημοτική Αρχή πλήρωσαν 20% πάνω τα Τέλη το 2020. Με την σημερινή Δημοτική Αρχή θα πληρώσουν ακόμα 10% πιο ακριβά τα Τέλη του 2021. Όσο είναι ακόμα καιρός και για το συμφέρον των Δημοτών, καλούμε την Δημοτική Αρχή να εγκαταλείψει την ανάλγητη πολιτική, εν μέσω διπλής κρίσης και να προσχωρήσει στην πρότασή μας για μείωση των Τελών. Για οτιδήποτε άλλο προκύψει στα οικονομικά του Δήμου και κυρίως στην κατάρτιση και υλοποίηση του νέου Προϋπολογισμού, η Δημοτική Αρχή θα φέρει ακέραια την πλήρη ευθύνη».

Να κάνει την… αυτοκριτική του καλεί τον δήμαρχο η Β. Ψυχράμη

Στο θέμα επανέρχεται και η δημοτική παράταξη «Ποιοτική Αιγιάλεια» διαμέσου της επικεφαλής της Βάσως Ψυχράμη, η οποία εξέδωσε «σκληρή» ανακοίνωση – απάντηση στον δήμαρχο Αιγιαλείας, καλώντας τον να κάνει την αυτοκριτική του…

Συγκεκριμένα, σημειώνει: ΄΄Η χθεσινή ανακοίνωσή μας, κ. Καλογερόπουλε, αποδίδει τα χαρακτηριστικά της πολιτικής σας. Εάν ενοχλείστε, τότε δεν έχετε παρά να κάνετε επιτέλους την αυτοκριτική σας. Κριτική των έργων σας…

Κύριε Καλογερόπουλε, με υπερφίαλη έπαρση, ανύπαρκτο έργο και με μόνο μέλημά σας την επικοινωνιακή πολιτική δεν μπορείτε να διοικείτε τον δήμο Αιγιαλείας. Ο δήμος Αιγιαλείας έχει απαιτήσεις. Η ανάδειξη, από την μεγάλη πλειοψηφία των δημοτικών παρατάξεων, της προχειρότητάς σας στην αντιμετώπιση των πολύ σοβαρών θεμάτων του δήμου μας, όπως συνέβη για άλλη μια φορά, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο συγκαλέσατε με σκοπό να αυξήσετε κατά 10 % τα δημοτικά τέλη χωρίς καμιά εισήγηση, καθώς και η απώλεια της εμπιστοσύνης από τη μεγάλη πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, είναι πολύ σοβαρά θέματα που ειλικρινώς λυπούμαστε που δεν σας απασχολούν…

Ο κ. Καλογερόπουλος ανέφερε στην ανακοίνωσή του πως «προκαλέσαμε ακόμα μία αναβολή συζήτησης (στο Δημοτικό Συμβούλιο) μόνο για τις εντυπώσεις και χωρίς καμία ουσία». Προφανώς δεν έχει συναίσθηση των πράξεών του…. Προτείνει-μία ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης- καινούριο χαράτσωμα των δημοτών με αύξηση 10% των δημοτικών τελών και δεν βλέπει τον λόγο της αντίδρασής μας… Τι άλλο θα ακούσουμε! Ο “προοδευτικός;;” δήμαρχός μας λέει επίσης στην ανακοίνωσή του ότι ως δημοτικές παρατάξεις «εκμεταλλευτήκαμε για μια ακόμη φορά τα ΤΡΩΤΑ σημεία του συστήματος της απλής αναλογικής»!!! Έκανε δηλαδή ενδελεχή ανάλυση της απλής αναλογικής και βρήκε τα ΤΡΩΤΑ της σημεία….

Δεν βρήκατε πουθενά, κ. Καλογερόπουλε, ΤΡΩΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ, δεν βρήκατε πουθενά στην απλή αναλογική τις λέξεις ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, ισότιμη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και επιδίωξη πλειοψηφικών αποφάσεων… Άγνωστες λέξεις…

Σας έθελξαν μόνο οι τροποποιήσεις του νόμου, που κατήργησαν την απλή αναλογική και σας έδωσαν τη δυνατότητα να παίρνετε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον των δημοτών και του τόπου μας μαζί με άλλους ΤΕΣΣΕΡΙΣ δημοτικούς συμβούλους της παράταξής σας… Κύριε Καλογερόπουλε, λυπούμαστε πολύ που για άλλη φορά με τον πολιτικό σας οπορτουνισμό στον τρόπο διοίκησης του δήμου μας επιβεβαιώνετε ότι η απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση βεβηλώθηκε από ανθρώπους που ποτέ δεν την πίστεψαν… Λυπούμαστε πολύ΄΄.

Για αναστάτωση στην Ανατολική Αιγιάλεια κάνει λόγο ο Σύλλογος Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης

Εν τω μεταξύ, με επιστολή του προς τον δήμαρχο Αιγιαλείας και τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων, ο Σύλλογος Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας, τονίζει πως τα μέλη του μόνο ως… κακόγουστο αστείο θα μπορούσαν να εκλάβουν το ενδεχόμενο αύξησης των δημοτικών τελών.

Ειδικότερα, το Δ.Σ. του Συλλόγου τονίζει: ΄΄Αναφορικά με την πρόταση για αύξηση των δημοτικών τελών οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Σύλλογός μας όχι μόνο διαφωνεί κάθετα αλλά αντιλαμβάνεται αυτή την κίνηση – την δεδομένη στιγμή που οι επιχειρήσεις πραγματικά λιμοκτονούν – μόνο ως κακόγουστο αστείο. Τόσο τα μέλη μας όσο και σύσσωμη η τοπική κοινωνία της Ανατολικής Αιγιάλειας αντιδρούν έντονα και δείχνουν ιδιαίτερα αναστατωμένοι με κάθε επικείμενη αύξηση από όπου και αν αυτή προκύπτει.
Το βέβαιο είναι ότι υπό αυτές τις συνθήκες ο δήμος εν τέλει μόνο ζημιωμένος θα είναι καθώς οι βαριά πληττόμενοι επιχειρηματίες δύσκολα αν όχι ακατόρθωτα θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το επιπρόσθετο οικονομικό βάρος. Ούτε καν για αστείο΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr