background img
banner
banner

Απεργία διαρκείας για τη διά ζώσης λειτουργία των Ειδικών Σχολείων

ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΥ… ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Η απόφαση για συνέχιση της διά ζώσης λειτουργίας των Ειδικών Σχολείων σε περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου για covid-19 όπως είναι και η Αιγιάλεια, τη στιγμή που δεν ισχύει αυτό για την υπόλοιπη εκπαίδευση, έχει προκαλέσει την αντίδραση των εκπαιδευτικών, που προχωρούν σε απεργία διαρκείας και παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 12.00μ.μ., στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει στην απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας καλώντας και τους εκπαιδευτικούς της περιοχής να λάβουν μέρος στη σημερινή συγκέντρωση. Να σημειωθεί ότι για σήμερα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας έχει προκηρύξει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας, ούτως ώστε τα μέλη του να λάβουν μέρος στην κινητοποίηση. Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει στην απεργία διαρκείας και καλεί τα μέλη του στην Αχαΐα σε απεργία, καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας και για όσο επιβάλλεται η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Φόβος για το αυξημένο ιικό φορτίο της περιοχής

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό των ΣΜΕΑΕ από τα μέτρα που ελήφθησαν για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας πλην των Ειδικών Σχολείων, τη χρονική περίοδο που η Αχαΐα έχει χαρακτηριστεί ως περιοχή πολύ αυξημένου κινδύνου ενώ παράλληλα παρατηρείται και μια σημαντική αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά σύμφωνα με τις αναφορές των παιδιάτρων της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι στην Αιγιάλεια τα σχολεία Ειδικής Αγωγής είναι το Ειδικό Νηπιαγωγείο Αιγίου, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αιγίου και το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αιγίου, τα οποία εξακολουθούν να λειτουργούν παρά το γεγονός ότι και η περιοχή βρίσκεται στο «κόκκινο» στον υγειονομικό χάρτη.

Τουλάχιστον, ας ληφθούν επιπλέον μέτρα

Όμως και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος έχει λάβει θέση για το θέμα, τονίζοντας πως ΄΄από τον περασμένο Ιούνιο έως σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για να είναι οι μονάδες Ε.Α. ανοιχτές και υγειονομικά ασφαλείς με μείωση των μαθητών ανά τμήμα, μαζικές προσλήψεις όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων με πρόβλεψη για τις απουσίες των εργαζομένων (ευπαθείς ομάδες γονείς…) συχνά και επαναλαμβανόμενα τεστ, βελτίωση των υποδομών κ.λπ.

Μετά από τόσους μήνες η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. εξακολουθεί να «παίζει» με την υγεία των εκπαιδευτικών του επιστημονικού-βοηθητικού προσωπικού και των μαθητών. Η εξοργιστική αδιαφορία του υπουργείου Παιδείας έχει αφήσει, παιδιά και εκπαιδευτικούς, ανοχύρωτους, χωρίς προστασία, στο έλεος της εξέλιξης της πανδημίας. Είναι μεγάλη, πλέον, η οργή των συναδέλφων που εργάζονται στα Ειδικά Σχολεία για την εγκατάλειψη και την κυβερνητική αδιαφορία που βιώνουν.

Είναι, άλλωστε, αυτοί που μαζί με το επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, στηρίζουν όλο αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα τα παιδιά με αναπηρία, ακούραστα, με πλήρη συνείδηση του ρόλου τους΄΄.

Στο… πλευρό τους ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας Αθηνά Σκανδάμη, η οποία έχει ασχοληθεί επισταμένα με το θέμα της Ειδικής Αγωγής, μιλώντας στην «Π» επισήμανε πως αυτός ο διαχωρισμός δεν έχει λογική. Όπως είπε, ΄΄και τα παιδιά ειδικής αγωγής έχουν οικογένειες πίσω τους και κάποια από αυτά είναι ευπαθή αντιμετωπίζοντας προβλήματα υγείας, και οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Είναι απορίας άξιο γιατί εν μέσω πανδημίας είναι ανοιχτά μόνο τα Ειδικά Σχολεία. Και όσοι ισχυρίζονται ότι τα παιδιά ειδικής αγωγής δεν μπορούν να κάνουν webex, πρέπει να γνωρίζουν ότι οι δάσκαλοι των Ειδικών Σχολείων δεν θα άφηναν τα παιδιά τους, θα τους ετοίμαζαν φύλλα εργασίας, θα έστελναν υλικά, βίντεο και ό,τι θα χρειαζόταν ώστε να διευκολύνουν την εκπαιδευτική διαδικασία΄΄. Καταλήγοντας, η κ. Σκανδάμη επισήμανε: ΄΄Σαν Σύλλογος είμαστε μαζί τους στη διεκδίκηση του κλεισίματος των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής όσο είναι κλειστά όλα τα σχολεία του νομού μας. Άλλωστε όλοι πρέπει να έχουν το δικαίωμα της προστασίας της υγείας των ίδιων και των οικογενειών τους΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr