background img
banner
banner

Αυτοκίνητα… φράζουν τη δίοδο πεζών

ΒΕΒΑΙΩΣΗ 455 ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

Μεγάλο αριθμό παραβάσεων σε θέματα σχετικά με την ελευθερία κίνησης πολιτών φανερώνουν για τον μήνα Ιανουάριο τα στοιχεία του μηνιαίου απολογισμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότερες παραβάσεις αφορούσαν στάση και στάθμευση στις διόδους πεζοδρομίων. Πιο συγκεκριμένα από τις Υπηρεσίες Τροχαίας, τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Άμεσης Δράσης των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας βεβαιώθηκαν συνολικά 455 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σχετικά με την ελευθερία κίνησης των πολιτών.

Ειδικότερα, για στάση και στάθμευση στις εισόδους και εξόδους των πεζόδρομων και πάνω σ’ αυτές βεβαιώθηκαν 159, για στάση και στάθμευση σε πεζοδρόμια πλατείες, ειδικά ερείσματα που προορίζονται, για πεζούς και ποδηλατοδρόμους 156, για στάση και στάθμευση σε θέση όπου βρίσκεται ράμπα διάβασης ΑμεΑ, σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ και σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα ΑμεΑ + ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ, εντός υπαίθριων και υπόγειων χώρων στάθμευσης 45 παραβάσεις. Ακόμη, για στάση και στάθμευση επάνω σε διαβάσεις πεζών και σε απόσταση μικρότερη από πέντε μέτρα από αυτές βεβαιώθηκαν 58 παραβάσεις, για παράνομη κίνηση σε πεζόδρομους 21 και για ηχορύπανση, από θορύβους που προκαλούνται από τα πάσης φύσεως κυκλοφορούντα οχήματα 16.

΄΄Παρακαλούμε, να τηρείτε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να σέβεστε τους πολίτες ως προς την ελεύθερη και απρόσκοπτη κίνησή τους. Θεωρούμε σημαντικό να σεβόμαστε τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως οι συμπολίτες μας ΑμεΑ, για τους οποίους απαιτούνται ειδικότερες συνθήκες κατά τις μετακινήσεις τους. Οι τροχονομικοί έλεγχοι για την ελευθερία κίνησης πολιτών θα συνεχίζουν να εφαρμόζονται με αμείωτη ένταση σε όλη τη Δυτική Ελλάδα΄΄, αναφέρεται εκ μέρους της ΕΛ.ΑΣ.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr