background img
banner
banner

Βασίλης Παπαϊωάννου: «Η ΕΠΟ θέλει να γίνουν όλα τα γυναικεία πρωταθλήματα»

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΕΘΝΙΚΗ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ευχάριστα είναι τα νέα (και) για το γυναικείο ποδόσφαιρο, καθώς οι ομάδες της Α’ Εθνικής Γυναικών, όπως επίσης της Γ’ Εθνικής Ανδρών και της Α’ Εθνικής Futsal, πήραν και επίσημα το «πράσινο φως» για την επιστροφή τους στις ομαδικές προπονήσεις, από τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου.

Στην τηλεδιάσκεψη μεταξύ του προέδρου του ΠΣΑΠ Γιώργου Μπαντή, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κύριου Γιώργου Μαυρωτά και αθλητριών από ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου Γυναικών (που πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του ΠΣΑΠ) οι ποδοσφαιρίστριες μετέφεραν στον κύριο Μαυρωτά τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της παρατεταμένης αγωνιστικής απραξίας που βρίσκεται το πρωτάθλημά τους. Εξέλιξη που αγγίζει τα όρια των φυλετικών διακρίσεων αφού στους Ανδρες η Super League 1 και η Super League 2 διεξάγονται κανονικά, ενώ η Football League πήρε πρόσφατα την έγκριση για την επιστροφή της στις ομαδικές προπονήσεις. Μάλιστα το αίσθημα της αδικίας που τις διακατέχει ενισχύεται από το γεγονός πως η κατηγορία τους, όπως τόνισαν χαρακτηριστικά, είναι η μόνη Α’ Εθνικής όλων των ομαδικών αθλημάτων που παραμένει σε αναστολή.

Ο κύριος Μαυρωτάς από την πλευρά του ανέφερε πως κατανοεί τα προβλήματα που τις ταλαιπωρούν και δικαιολόγησε την αγανάκτηση που τις διακατέχει. Μάλιστα μετέφερε τη βούληση της πολιτείας ώστε η κατηγορία της Α’ Εθνικής Γυναικών ποδοσφαίρου να συμπεριληφθεί στις επόμενες που θα πάρουν το «πράσινο φως» ώστε να επιστρέψουν στα γήπεδα, κάτι που τελικά έγινε πράξη.

Πόσο όμως επηρεάζει αυτή η εξέλιξη και τις υπόλοιπες δύο Εθνικές κατηγορίες και κυρίως τη Γ΄ Εθνική στην οποία υπάρχει τοπικό ενδιαφέρον λόγω της παρουσίας στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα των Λύκαινων αλλά και της ΑΕ Καλαβρύτων; Την άποψή του μας μεταφέρει ο τεχνικός διευθυντής της Αιγιώτικης ομάδας, Βασίλης Παπαϊωάννου ο οποίος εμφανίζεται αισιόδοξος.
«Πιστεύω ότι με την έναρξη προπονήσεων για τις ομάδες Α΄ Εθνικής ανοίγει ο δρόμος και για εμάς. Αυτό αποτελεί βέβαια πρόβλεψη αλλά βασίζεται και σε επαφές που κάνουμε αλλά και δηλώσεις ανθρώπων του χώρου. Γνωρίζουμε ότι η ΕΠΟ θέλει να γίνουν και οι τρεις κατηγορίες του γυναικείου ποδοσφαίρου. Αυτή είναι και η θέση του ίδιου του προέδρου της Επιτροπής γυναικείου ποδοσφαίρου, του Γιώργου Χατζησαρόγλου που έχει πει ότι αν χρειαστεί, ας ολοκληρωθούν ακόμη και τον Ιούλιο. Για εμάς βέβαια, που ολόκληρο το πρωτάθλημα είναι 10 αγωνιστικές είναι ακόμη καλύτερα τα πράγματα. Και αρχές Μαϊου να ξεκινήσει, αν παίζουμε κάθε Κυριακή τέλος Ιουνίου αρχές Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί».
Με το κόστος των cocid tests τι θα γίνει όμως;
“Aυτό είναι ένα θέμα και δεν αφορά μόνο εμάς. Αλλά και το ανδρικό ποδόσφαιρο. Καμία ομάδα, ούτε ο Παναιγιάλειος μπορεί να ανταπεξέλθει. Φημολογείται όμως ότι θα βρεθεί λύση και οι έλεγχοι θα γίνονται δωρεάν στα κατά τόπους κέντρα υγείας. Πιθανότατα θα πρόκειται για rapid tests. Όπως κάνει όλος ο πληθυσμός. Επαναλαμβάνω όμως ότι πρόκειται για φήμη και τίποτα περισσότερο. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ομάδες δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος. Η ΓΓΑ και η ΕΠΟ θα πρέπει να βρουν μια λύση».

Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr