background img
banner
banner

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Το καλοκαίρι θα είναι όλα εντάξει; Τότε θα μπορούν να βρουν χρήματα οι παράγοντες;»

ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ …ΜΕΣΗ ΣΤΗΝ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΥ

Οι πρόσφατες δηλώσεις του μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κ. Εξαδάκτυλου, έχουν βαρύνει για τα καλά το κλίμα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Μην περιμένετε είπε συζήτηση πριν τα μέσα Μάρτη, ενώ ακόμα ισχυρίστηκε πως δεν έχει δοθεί θέμα συζήτησης για την Γ΄ Εθνική από το υφυπουργείο Αθλητισμού, το οποίο όμως στη συνέχεια τον διέψευσε.
Οι ποδοσφαιριστές της Γ΄ Εθνικής, δέχονται το ένα μετά το άλλο χτύπημα κάτω από τη μέση, με το μπαλάκι για την τύχη τους να αλλάζει από τα υπουργεία στους λοιμωξιολόγους, τους παράγοντες να μην συμπλέουν στην προσπάθειά τους για την επανεκκίνηση στον αθλητισμό, να ψάχνουν άδικα στήριξη στα δικαιώματά τους, να παρατείνονται οι πιθανές ημερομηνίες επιστροφής στις προπονήσεις.

Μαυρόπουλος: «Η πλειοψηφία προέδρων και παραγόντων βρίσκονται απέναντι στους ποδοσφαιριστές για την επανεκκίνηση»

Ο μέσος του Παναιγιάλειου Βασίλης Μαυρόπουλος, έχοντας αγωνιστεί σε μεγαλύτερα πρωταθλήματα, λειτουργώντας και ζώντας συνειδητά τον επαγγελματικό αθλητισμό, απαντά στo protionline.gr σε μια σειρά επίκαιρων ερωτημάτων, βάζοντας το μαχαίρι στο κόκαλο:

Ο καιρός περνά, το όνειρο επανεκκίνησης απομακρύνεται. Οι δηλώσεις του μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, πιστεύεις ότι βάζει οριστικά την ταφόπλακα στην Γ΄ Εθνική;
Μπορώ να πω ότι αρχικά ήμουν αισιόδοξος σχετικά με την επανεκκίνηση των προπονήσεων και των πρωταθλημάτων πλέον έχω αρχίσει και χάνω τις ελπίδες μου. Σε ότι έχει να κάνει με τις δηλώσεις του κ. Εξαδάκτυλου θεωρώ αρχικά αστείο μετά από όλα αυτά τα στοιχεία σχετικά με την θετικότητα του ιού στον αθλητισμό να αναφέρεται ως εστία υψηλής μετάδοσης καθώς είναι φανερό ότι λειτουργεί με ένα αυστηρό και αποτελεσματικό πρωτόκολλο. Ο αθλητισμός είναι υγεία και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητείται. Η ΓΓΑ διέψευσε ότι δεν έχει αιτηθεί την επανέναρξη των προπονήσεων αλλά και πάλι ο καιρός περνάει και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

Ακούσαμε δηλώσεις για τον 10ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής, πως παράγοντες από την κατηγορία, ζητούσαν τηλεφωνικά από την ΕΠΟ να μην επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα, τι ισχύει;
Θεωρώ ότι τα τηλέφωνα αυτά και οι πιέσεις των παραγόντων για μη επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων δεν τιμά τους συγκεκριμένους ανθρώπους, τους οποίους ίσως να μην χρειάζεται το ποδόσφαιρο, και θα ήθελα κάποιος από αυτούς τους παράγοντες που λένε καλύτερα να ξεκινήσουμε ξανά το καλοκαίρι να μου λύσει κάποιες απορίες: Το καλοκαίρι δεν θα υπάρχει η πανδημία; Το καλοκαίρι θα τα έχουμε ξεπεράσει όλα και θα είμαστε όπως πριν; Θα έχουν ανοίξει και θα δουλεύουν τόσο καλά οι επιχειρήσεις από τις οποίες περιμένουν τις χορηγίες; Που θα βρουν τα τόσα πολλά χρήματα το καλοκαίρι που δεν μπορούν να τα βρουν τώρα; Πραγματικά θα ήθελα κάποιος να βγει να απαντήσει σε αυτά.

Πως κρίνεις την ασθενή αντίδραση προέδρων και παραγόντων για την διακοπή του πρωταθλήματος, όταν την ίδια ώρα οι ποδοσφαιριστές έδιναν πραγματική μάχη για την επανεκκίνηση;
Είναι φανερό πως η πλειοψηφία των προέδρων και των παραγόντων, εξαιρουμένων κάποιων ρομαντικών που ακόμα αγαπούν και σέβονται το ποδόσφαιρο, όχι απλά δεν είναι δίπλα στους ποδοσφαιριστές αλλά βρίσκονται και απέναντι μας στο θέμα της επανεκκίνησης. Οι ομάδες είναι αυτές που θα μπορούσαν μαζί με τους ποδοσφαιριστές να πιέσουν ουσιαστικά την ΕΠΟ για να πιέσουμε όλοι μαζί για την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων κάτι που δεν έγινε από τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών.

Είχαμε το συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος, δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και κάποια άλλη κινητοποίηση από τους ποδοσφαιριστές της κατηγορίας. Πως χαρακτηρίζεις αυτές τις κινήσεις κι αν πιστεύεις ότι μπορούν να αποδώσουν αποτέλεσμα;
Είναι σημαντικό να βλέπεις αθλητές, ερασιτέχνες και μη, να παλεύουν όλοι μαζί για το αυτονόητο, να μπορέσουμε να ασκήσουμε το επάγγελμά μας και να κάνουμε αυτό που αγαπάμε όσο τίποτα άλλο κι έχουμε θυσιάσει τόσα από παιδιά για να τα καταφέρουμε. Μακάρι να ήταν εφικτό να μπορούσαμε να μετακινηθούμε και να δίναμε ένα ακόμα πιο βροντερό μήνυμα σε όλους αυτούς που μας κοροϊδεύουν στην ουσία όλο αυτό το διάστημα! Από τη μεριά μου χαιρετίζω τέτοιες κινητοποιήσεις και ελπίζω να συνεχίσουμε με ενωμένες φωνές να μαχόμαστε ακόμα και για το αυτονόητο. Συγχαρητήρια σε όσους το σκέφτηκαν, το οργάνωσαν και το έκαναν πράξη.

Ο κ. Εξαδάκτυλος υπολόγισε στα μέσα Μάρτη την συζήτηση για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Βλέπεις να γίνεται κάτι με τα παιχνίδια από την άνοιξη και ύστερα;
«Αφού πιστεύω πλέον οι κ. λοιμωξιολόγοι αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για ερασιτεχνικά μεν αλλά εθνικά πρωταθλήματα και όχι πρωταθλήματα γειτονιάς που απαιτούν επαγγελματισμό από τους αθλητές για να καταφέρνουν να συμμετάσχουν σε αυτά και ενώ σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες παίζεται ποδόσφαιρο σε αυτές, θα μπορούσαμε ήδη με το πρωτόκολλο των αθλημάτων και κατηγοριών που λειτουργούν να είχαμε ξεκινήσει και οι υπόλοιποι σε μια ελεγχόμενη κατάσταση με τα τεστ. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ως τώρα και το βλέπω πλέον πολύ δύσκολο».

Από που θα μπορούσατε να περιμένετε στήριξη στα αιτήματά σας και δεν είχατε;
Στήριξη ο αθλητής θα μπορούσε να έχει από την ομάδα του αλλά και από την ΕΠΟ ή την πολιτεία. Μιλάμε για πρωταθλήματα που απαιτούν καθημερινές προπονήσεις και αρκετό χρόνο προκειμένου να ανταπεξέλθει κάποιος αθλητής. Το κράτος κυρίως είναι αυτό που θα μπορούσε να έχει στηρίξει αθλητές και σωματεία προκειμένου να κρατήσει ζωντανό τον ερασιτεχνικό αθλητισμό που αποτελεί τη βάση του επαγγελματικού. Μην ξεχνάμε ότι πολλοί ποδοσφαιριστές της Γ΄ εθνικής είτε έχουν περάσει από τις επαγγελματικές κατηγορίες, είτε έχουν στόχο να επιστρέψουν σε αυτές και είναι και κάποια νεαρά παιδιά που έχουν όνειρο και στόχο να αγωνιστούν επαγγελματικά.

Τι απομένει σε όλους αυτούς που ασχολούνται επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο, το οποίο όμως παραμένει στον «πάγο»;
Το μόνο που μένει να κάνουμε όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο είναι να συνεχίσουμε να παλεύουμε για αυτό. Συνεχίζοντας την προπόνηση μας έστω και ατομικά υπό αυτές τις αντίξοες συνθήκες και να μην το βάλουμε κάτω ούτε λεπτό. Αργά ή γρήγορα θα επιστρέψουμε σε αυτό που αγαπάμε και ελπίζω αυτή η κατάσταση να βοηθήσει τουλάχιστον να το κάνουμε με καλύτερες συνθήκες στο μέλλον κατοχυρώνοντας και ασφαλίζοντας τα δικαιώματα μας. Μάθαμε ότι συνάδελφοι μας έφτασαν στο σημείο να αποπειραθούν να αυτοκτονήσουν ζώντας την οικονομική αλλά και ψυχική εξαθλίωση και πραγματικά είναι θλιβερό να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Τι θα ήθελες να ευχηθείς;
Τέλος αφού ευχηθώ υγεία, κουράγιο, δύναμη και γρήγορη επάνοδο στις ζωές μας όπως τις ξέραμε πριν την πανδημία να σημειώσω, ότι θα είναι πολύ σημαντικό να ετοιμαστεί και να ψηφιστεί ο νόμος με τα κατατεθειμένα στην εφορία ιδιωτικά συμφωνητικά μεταξύ αθλητών και ερασιτεχνικών σωματείων! Μακάρι με την έναρξη της επόμενης σεζόν να έχει τεθεί σε ισχύ.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr