background img
banner
banner

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΑΜΙΔΑΣ: «Η απλή αναλογική επιζητά συνεργασία των παρατάξεων και όχι πλουραλισμό εντυπώσεων άνευ αποτελέσματος»

Την άποψή του μέσω επίσημης ανακοίνωσης επί των δημοτικών τελών σε συνάρτηση με τις αποφάσεις της αντιπολίτευσης, εκφράζει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Δημήτρης Καλαμίδας, επισημαίνοντας:

«Eπί Δημαρχίας κ. Θεοδωρακόπουλου και προεδρίας Δημοτικού Συμβουλίου κας Τσουκαλά ψήφισα ως δημοτικός σύμβουλος της Αντιπολίτευσης (λόγω έλλειψης πλειοψηφίας) τον τότε προϋπολογισμό σε συνεννόηση με τον νυν Δήμαρχο κ. Καλογερόπουλο για να λειτουργήσει ο Δήμος. Ως εκ τούτου έχω κάθε δικαίωμα να κάνω επίκληση σε σοβαρούς, υπεύθυνους και σώφρονες δημοτικούς συμβούλους της Αντιπολίτευσης για ευρύτερη συνεργασία και συναινετικές διαδικασίες στην λειτουργία του Δήμου. Ο κ. Δήμαρχος ζήτησε (ως προς το δημοτικά τέλη) από την Οικονομική Υπηρεσία την απεικόνιση των πραγματικών στοιχείων, για να οδηγηθούμε σε μία πολιτική απόφαση ορθολογιστικού χαρακτήρα. Με την ευκαιρία θα ήθελα να φρεσκάρω τις μνήμες όλων , πως από τον μήνα Νοέμβριο 2020 η δημοτική αρχή και εγώ προσωπικά πρόσφατα μέσω των Μ.Μ.Ε. μιλούσαμε και εξακολουθούμε να μιλάμε για μηδενικές αυξήσεις, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ευέλικτης, συναινετικής διαδικασίας των δημοτικών τελών, με προοπτική την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η αναλγησία τις περισσότερες φορές δεν μας επιτρέπει να αντιληφθούμε, πως για πρώτη φορά στα δημοτικά δρώμενα, λειτουργούμε με πλασματικό προϋπολογισμό (μέχρι 31/03/2021) και πως επιβάλλεται νομοθετικά από 01/04/2021 να επαναφέρουμε τον προϋπολογισμό του δήμου στο θεσμικό του ρόλο. Σε αντίθετη περίπτωση θα δημιουργηθεί στασιμότητα σε όλες τις λειτουργίες του δήμου.

Εάν ο προϋπολογισμός είναι η ευθυγράμμιση της οικονομικής διαχείρισης ενός έτους, με ισοσκελισμένα έσοδα-έξοδα δηλ. δημοτικά τέλη και τεχνικό πρόγραμμα αντίστοιχα, μήπως εν τέλει αποτελεί τραγωδία (στο βωμό των εντυπώσεων) να προσδιορίζονται τα δημοτικά τέλη και ο προϋπολογισμός από παρατάξεις πλειοψηφίας μη έχοντας την ευθύνη της Διοίκησης, τη στιγμή που οι έχοντες την ευθύνη της διοίκησης θα λειτουργούν ως σκλάβοι εν καιρώ ειρήνης ή ελεύθεροι πολιορκούμενοι; Η απλή αναλογική είναι το καλύτερο εκλογικό εργαλείο της Δημοκρατίας, όταν περιβάλλεται από συνεργασία – συναίνεση. Γίνεται δημοκρατικό εργαλείο στα χέρια αυτών που τους αξίζει και όχι στα χέρια εκείνων που δεν ξέρουν να αυτοπεριορίζουντο υπερεγώ και το θυμικό τους. Δεν υπάρχει ενδογενής συνάφεια μεταξύ του εγώ και της συναίνεσης. Η απλή αναλογική επιζητά συνεργασία των παρατάξεων και όχι πλουραλισμό εντυπώσεων άνευ αποτελέσματος.
Οφείλουμε να αντιληφθούμε όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, πέρα από καχυποψίες, αντιπαραθέσεις και αμφισβητήσεις πως το κοινό συμφέρον των συμπολιτών μας περνά μέσα από τη βιωσιμότητα του δήμου, για την οποία εμείς οι 33 είμαστε υπεύθυνοι.

Ο προϋπολογισμός και τα δημοτικά τέλη δεν είναι φαντασίωση του «θέλω», αλλά το πέρασμα από το συνειδητό στην πραγματικότητα.

Ως εκ τούτου, η συναίνεση που επιδιώκαμε από την Αντιπολίτευση για μηδενικές αυξήσεις των δημοτικών τελών είναι για να μπορέσουμε να χτίσουμε μια συνεργασία πραγματικού χαρακτήρα για όλα τα σοβαρά προβλήματα του δήμου μας.

Όλες οι παρατάξεις ας αναλογισθούν πιθανά λάθη τους και μέσω της αυτοκριτικής των ας κάνουν την υπέρβαση για το καλό του δήμου. Θα είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι εάν το εγχείρημα της συνεργασίας αντικατασταθεί από την δημοπρασία και τους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς».


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr